Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Bar academy cocktail met ijs

010 bar Academy Zelfstandig werkend bartender

School & Stage (BOL)

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Dat komt goed uit, want horecabedrijven zoeken barprofessionals op mbo 3-niveau. Mensen met vakkennis én praktijkervaring.

Samen met Rotterdamse horecaondernemers zoals Ahoy en producenten van bekende drankmerken zoals Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee en de Kuyper, leren we je alle ins en outs van het vak. Ontdek het nieuwe gastvrij en meld je aan. 

Over jouw opleiding

De opleiding volg je in 2 jaar op niveau 3. Of in 2,5 jaar op niveau 4.Je leert alles over alcoholische én non-alcoholische dranken. Je leert het beste door vooral zelf veel aan de slag te gaan. Je zit daarom niet de hele dag achter een bureau cocktailrecepten uit je hoofd te leren. Je staat achter de bar zelf drankjes te mixen, je doet mee met interessante workshops en praktijkopdrachten en je hebt plezier met het studiegenoten.   

Je volgt een deel van je lessen bij de Stadshaven Brouwerij  Rotterdam. Een autenthieke en levendige baromgeving waar je perfect klaargestoomd wordt voor een horecacarrière. Dankzij onze unieke, praktijkgerichte lessen  bouw je je zelfvertrouwen op en ontwikkel je alle skill om de perfecte bartender te worden. Rotterdamse horecaondernemers en producenten van bekende drankmerken delen graag hun kennis met de studenten van de 010 Bar Academy. Denk hierbij aan Ahoy, Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee, de Kuyper en Thoms Stadsbrouwerij. 

Wat ga ik doen?

De opleiding is opgedeeld in 6 blokken. Elk blok duurt enkele weken en gaat over een thema waar bepaalde soorten dranken bij horen: 
 
1. Goedemorgen: koffie & thee 
2. Lente: bier & cider 
3. Festival zomer: mix & fris 
4. Oogsttijd: wijn & overig 
5. Donkere dagen: sterk & likeur 
6. Detox: sap & water

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze opleiding? En wat je allemaal gaat doen? Deborah en Cherwin vertellen je meer over de Bar Academy.

Stage lopen

Voor je stage maak je zelf afspraken met één van de horecapartners of een bedrijf uit je eigen netwerk. In het eerste jaar doe je 400 uur praktijkervaring op. Wanneer? Dat bepaal jij zelf! Betaald? Dat kan ook! In het tweede jaar werk je ook 400 uur achter de bar. Daarna sluit je je stageperiode af met een praktijkexamen. 

Stage in het buitenland

Altijd al cocktails willen shaken onder de Spaanse zon of wijn willen verkopen met uitzicht op de plantages van Stellenbosch? Ga dan de laatste 12 weken in het tweede jaar op stage in het buitenland.
 
Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt een deel van de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, dicht bij Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant  met een mooi aangeklede bar waar we elke dag gasten ontvanen en je veel praktijkervaring opdoet.

Sinds oktober 2021 volgen onze studenten praktijkles in de trendy Stadshaven Brouwerij. De brouwerij bevindt zich in een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis met een oppervlakte van meer dan 5.000 m2. 

Aan het werk

Werken in de horeca is geen 9 tot 5 baan! Het is heel afwisselend werk, waarbij je gasten centraal staan. Je bent enthousiast, creatief en je kan goed zelfstandig werken. Al betekent werken in de horeca ook dat je een teamplayer moet zijn. Zodat je samen met je collega's je gasten de ultieme barexperience kan geven.

Met dit diploma kun je in de horeca gaan werken als barista, sommelier of bartender. Maar ook als zelfstandig ondernemend koffiebrander, cocktailshaker, wijnimporteur of brandmanager van een drankenproducent. Werken in de horeca is niet zomaar een baan, het is ook een carrière!  

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student

Deborah de Bruijn

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de Bar Academy? Neem dan contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan