Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zelfstandig Werkend Bartender

Werk & School (BBL)

Bar academy cocktail
Bar academy cocktail met ijs
Bar academy medewerker
Bartender met cocktail

In het kort

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Alles leren over koffie, thee en de verschillende alcoholische dranken? En wil je een studie combineren met werk? Dat komt dan goed uit. Met deze bbl-opleiding werk je vier dagen in de week bij een horecabedrijf en kom je één dag in de week naar school voor je lessen. 

Je leert van Rotterdamse horecaondernemers alles over het werken achter de bar, hoe je de beste espresso maakt en hoe de de beste cocktails mixt. Is dit wat voor jou? Lees dan verder en meld je aan. 

Over jouw opleiding

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar willen werken? Dat kan! De opleiding 010 Bar Academy draait om ‘barwerk’. Je leert alles over alcoholische én non-alcoholische dranken. De opleiding volg je in 2 jaar op niveau 3. Of in 2,5 jaar op niveau 4.

Experience 

Jouw gasten willen maximaal genieten en het is jouw passie om dit te verzorgen. Jij doet die ervaring op bij de 010 Bar Academy. Je ontwikkelt jezelf niet alleen in het klaslokaal, maar vooral ook op de werkvloer. Je bezoekt verschillende bedrijven, je volgt interessante workshops van professionals en je werkt mee aan toffe praktijkopdrachten. 

Samen met Rotterdamse horecabedrijven  

Deze opleiding hebben wij met Rotterdamse horecaondernemers ontwikkeld. We werken veel samen met toonaangevende merken zoals Girraffe Koffie en Bacardi die op school of locatie workshops of gastlessen verzorgen. 

Wat ga ik doen?

De opleiding is opgedeeld in 6 blokken. Elk blok duurt enkele weken en gaat over een thema waar bepaalde soorten dranken bij horen: 
 
1. Goedemorgen: koffie & thee 
2. Lente: bier & cider 
3. Festival zomer: mix & fris 
4. Oogsttijd: wijn & overig 
5. Donkere dagen: sterk & likeur 
6. Detox: sap & water

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze opleiding? En wat je allemaal gaat doen? Deborah en Cherwin vertellen je meer over de Bar Academy.

Werken en school

Omdat dit een BBL-opleiding is loop je geen stage maar werk je vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. Je ontwikkelt jezelf dus niet alleen in het klaslokaal, maar juist op de werkvloer. Je komt één dag per week naar school voor je overige lessen. Bij dit leerbedrijf heb je een arbeidscontract voor minimaal 20 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Kijk hiervoor op www.stagemarkt.nl.

Locatie

Je volgt een deel van de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie met een mooi aangeklede bar waar je veel praktijkervaring opdoet. Sinds oktober 2021 volgen onze studenten praktijkles in de trendy Stadshaven Brouwerij. De brouwerij bevindt zich in een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis met een oppervlakte van meer dan 5.000 m2. 

Aan het werk

Jouw gasten willen maximaal kunnen genieten van hun versgezette espresso, romige cappuccino of kleurrijke cocktail. Het is heel afwisselend werk, waarbij je gasten centraal staan. Je bent enthousiast, creatief en je kan goed zelfstandig werken. Al betekent werken in de horeca ook dat je een teamplayer moet zijn, zodat je samen met je collega's je gasten de ultieme barexperience kan geven. Jouw werkzaamheden lopen uiteen van het serveren van en adviseren over verschillende dranken,het weghalen van lege glazen, de bar schoonmaken en de voorraad aanvullen. Werken in de horeca is geen 9 tot 5 baan! Je werkt vaak in de avonduren of in de nacht. Maar die afwisseling en gezelligheid, daar hou jij juist van. 

Met dit diploma kun je in de horeca gaan werken als barista, sommelier of bartender. Maar ook als zelfstandig ondernemend koffiebrander, cocktailshaker, wijnimporteur of brandmanager van een drankenproducent. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan