StudieMatch
Zoeken
Menu

Leidinggevende Bar

Werk & School (BBL)

Barista met cocktails
Bar academy medewerker
vrouw maakt cocktail
Jongen met cocktail

In het kort

Altijd al gedroomd om in een hippe bar de beste koffie of cocktails te maken? En wil je werken en leren tegelijk? Bij deze bbl opleiding werk je vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en kom je 1 dag in de week naar school. 

Over jouw opleiding

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit Bordeaux of in een cocktailbar willen werken?¬†De opleiding 010 Bar Academy draait om ‚Äėbarwerk‚Äô. Je leert hier alles over alcoholische √©n non-alcoholische dranken.¬†

Experience 

Jouw gasten willen genieten van hun versgezette espresso, romige cappucino of hippe cocktail. Hoe jij jouw gasten optimaal laat genieten leer je bij de 010 Bar Academy. Je ontwikkelt jezelf niet alleen in het klaslokaal, maar juist op de werkvloer. Daarom ga je op vaak op interessante bedrijfsbezoeken. Ook volg je workshops van professionals en voer je verschillende praktijkopdrachten uit. 

Les van internationale topbedrijven

Je volgt workshops van regionale maar ook internationale horecabedrijven. Denk hierbij aan Ahoy, Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee, de Kuyper en Thoms Stadsbrouwerij. Grote namen die hun kennis en expertise graag met jou delen. Cool toch?

Wat ga ik doen?

De opleiding is opgedeeld in 6 blokken. Elk blok duurt enkele weken en gaat over een thema waar bepaalde soorten dranken bij horen: 

  1. Goedemorgen: koffie & thee 
  2. Lente: bier & cider 
  3. Festival zomer: mix & fris 
  4. Oogsttijd: wijn & overig 
  5. Donkere dagen: sterk & likeur 
  6. Detox: sap & water
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze opleiding? En wat je allemaal gaat doen? Deborah en Cherwin vertellen je meer over de Bar Academy.

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je ongeveer vier dagen in de week aan het werk bent bij een horecabedrijf. Je komt één dag in de week naar school voor je overige lessen. Voordat je begint aan de opleiding is het de bedoeling dat je zelf zorgt voor een arbeidscontract. 

Op¬†stagemarkt¬†‚ÄĮkunt je zelf op zoek naar een leerbedrijf die bij jou past.¬†

Locatie

Je volgt een deel van de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie met een mooi aangeklede bar waar je veel praktijkervaring opdoet. Sinds oktober 2021 volgen onze studenten praktijkles in de trendy Stadshaven Brouwerij. De brouwerij bevindt zich in een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis met een oppervlakte van meer dan 5.000 m2. 

Aan het werk

Werken in de horeca is geen 9 tot 5 baan! Het is heel afwisselend werk, waarbij je gasten centraal staan. Je bent enthousiast, creatief en je kan goed zelfstandig werken. Al betekent werken in de horeca ook dat je een teamplayer moet zijn. Zodat je samen met je collega's je gasten de ultieme barexperience kan geven.

Met dit diploma op zak kun je aan de slag als barista, sommelier of bartender. Maar misschien heb jij grotere ambities en word je zelfstandig ondernemend koffiebrander, cocktailshaker, wijnimporteur of brandmanager van een drankenproducent.

Werken in de horeca is niet zomaar een baan, het is ook een carrière.

Vervolgopleidingen

Geslaagd voor alle vakken en praktijkexamen gehaald? Gefeliciteerd! Dan heb je een volwaardig mbo niveau-4 diploma op zak.

Misschien ook nog wel aangevuld met keuzedelen √©n de branchecertificaten ‚Äėleermeester‚Äô en ‚Äėsociale hygi√ęne‚Äô. Na deze opleiding kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student

Deborah de Bruijn

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de Bar Academy? Neem dan contact met mij op.