StudieMatch
Zoeken
Menu

010 bar Academy Leidinggevende bar

School & Stage (BOL)

Barista met cocktails
Bar academy medewerker
vrouw maakt cocktail
Jongen met cocktail

In het kort

Altijd al gedroomd om in een hippe bar de beste koffie of cocktails te maken? Werken met de beste merken? Wij maken dit mogelijk. Wij leiden je op tot barista, sommelier of bartender. Samen met Rotterdamse horecaondernemers zoals Ahoy leren we je alle ins en outs van het vak. 

Over jouw opleiding

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit Bordeaux of in een cocktailbar willen werken?¬†De opleiding 010 Bar Academy draait om ‚Äėbarwerk‚Äô. Je leert hier alles over alcoholische √©n non-alcoholische dranken.¬†

Experience 

Jouw gasten willen genieten van hun versgezette espresso, romige cappucino of hippe cocktail. Hoe jij jouw gasten optimaal laat genieten leer je bij de 010 Bar Academy. Je ontwikkelt jezelf niet alleen in het klaslokaal, maar juist op de werkvloer. Daarom ga je op vaak op interessante bedrijfsbezoeken. Ook volg je workshops van professionals en voer je verschillende praktijkopdrachten uit. 

Les van internationale topbedrijven

Je volgt workshops van regionale maar ook internationale horecabedrijven. Denk hierbij aan Ahoy, Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee, de Kuyper en Thoms Stadsbrouwerij. Grote namen die hun kennis en expertise graag met jou delen. Cool toch?

Wat ga ik doen?

De opleiding is opgedeeld in 6 blokken. Elk blok duurt enkele weken en gaat over een thema waar bepaalde soorten dranken bij horen: 

  1. Goedemorgen: koffie & thee 
  2. Lente: bier & cider 
  3. Festival zomer: mix & fris 
  4. Oogsttijd: wijn & overig 
  5. Donkere dagen: sterk & likeur 
  6. Detox: sap & water
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze opleiding? En wat je allemaal gaat doen? Deborah en Cherwin vertellen je meer over de Bar Academy.

Stage lopen

Voor je stage maak je zelf afspraken met één van de horecapartners of een bedrijf uit je eigen netwerk. In het eerste jaar doe je 400 uur praktijkervaring op. Jij bepaalt zelf wanneer je op stage loopt. Betaald? Dat kan ook! In het tweede jaar werk je ook 400 uur achter de bar. Daarna sluit je je stageperiode af met een praktijkexamen. 

Internationale stages

Cocktails shaken onder de Spaanse zon of wijn verkopen met uitzicht op de plantages van Stellenbosch? Je krijgt de mogelijkheid om de laatste 12 weken van het tweede jaar in het buitenland stage te lopen.

Op www.s-bb.nl¬†‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt een deel van de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie met een mooi aangeklede bar waar je veel praktijkervaring opdoet. Sinds oktober 2021 volgen onze studenten praktijkles in de trendy Stadshaven Brouwerij. De brouwerij bevindt zich in een 100 jaar oud, volledig gerestaureerd fruitpakhuis met een oppervlakte van meer dan 5.000 m2. 

Aan het werk

Zo je diploma is binnen en je bent klaar op de arbeidsmarkt op te gaan. Je kunt aan de slag als barista, sommelier of bartender. Maar misschien heb jij grotere ambities en word je zelfstandig ondernemend koffiebrander, cocktailshaker, wijnimporteur of brandmanager van een drankenproducent.

Als leidinggevende stuur je het team aan en zorg je voor de juiste sfeer en dat de gasten tijdig bediend worden. Je bepaalt ook hoe de drankenkaart eruit ziet en je maakt de werkroosters op. Werken in de horeca is geen 9 tot 5 baan! Het is heel afwisselend werk, waarbij je gasten centraal staan en je ze de beste barexperience biedt. Je bent enthousiast, creatief, een doorzetter en je kunt goed zelfstandig werken. 

Vervolgopleidingen

Geslaagd voor alle vakken en praktijkexamen gehaald? Gefeliciteerd! Dan heb je een volwaardig mbo niveau-4 diploma op zak.

Misschien ook nog wel aangevuld met keuzedelen √©n de branchecertificaten ‚Äėleermeester‚Äô en ‚Äėsociale hygi√ęne‚Äô. Na deze opleiding kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student

Deborah de Bruijn

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de Bar Academy? Neem dan contact met mij op.