Zoeken
Menu
StudieMatch

Helpende Zorg en Welzijn

School & stage (BOL)

In het kort

Als Helpende zorg & welzijn help je mensen bij dagelijkse bezigheden: eten, drinken, boodschappen doen, opruimen en schoonmaken. Als het nodig is, help je met de persoonlijke verzorging. Ook kan je samen met collega's activiteiten organiseren en uitvoeren, zoals spel en recreatie, of helpen bij de opvoeding en de dagbesteding.  

Jouw opleiding

Je bent geïnteresseerd in jonge en oude mensen met of zonder sociale of medische problemen en je wilt weten wat de opleiding Helpende zorg & welzijn precies inhoudt? Hier lees je wat je binnen de opleiding leert en welke werkzaamheden bij het beroep horen. 
Met de opleiding Dienstverlening krijg jij als student een brede basis. Met dit diploma heb je een goede kans van slagen op de arbeidsmarkt of bij een vervolgopleiding.  

Wie ben jij? 

Je bent dienstverlenend en zorgzaam, en kunt goed luisteren en samenwerken. Je vindt het fijn om mensen te ondersteunen. 

Wat ga ik doen?

De opleiding start met een basisdeel; dit is voor iedereen hetzelfde. Je komt op die manier over alle profielen iets te weten. Vervolgens maak je een definitieve keuze uit de uitstroomprofielen: Helpende zorg & welzijn, Facilitair medewerker of Medewerker sport & recreatie. 

Stage lopen

Theorie is één ding, maart het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op kansopwerk kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Helpende Niveau 2 - Loop een dagje mee

Aan het werk

Veel studenten halen hun diploma: 68%. Van deze studenten stroomt 65% door naar een andere opleiding in het mbo.

Ga je meteen aan het werk?

Na het behalen van je diploma Dienstverlening - Helpende zorg & welzijn kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Of je gaat aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de verstandelijk of lichamelijk gehandicaptenzorg.

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
75%

Doorstroom binnen mbo

Deze opleiding
65%
Landelijk gemiddelde
62%

Startsalaris

Deze regio
-
Landelijk gemiddelde
€ 10,87
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Verzorgende pedagogisch werk of Maatschappelijke Zorg op niveau 3. Deze opleidingen kun je gewoon volgen bij Zadkine.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

S. Verplanke-Bouterse

Medewerker Zadkine

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.