StudieMatch
Zoeken
Menu

Gezondheid, Welzijn & Sport

Wil jij later graag met mensen werken? Houd je van sporten? Of is werken met kinderen jouw droombaan? Bij het Gezondheid, Welzijn en Sport College zorg jij voor andere mensen. Je helpt hen om zelfstandig en gezond te leven.  Er zijn ontzettend veel dankbare beroepen waarin jij iets kunt betekenen voor de maatschappij. Welke richting wil jij op? 

Bekijk de opleidingen

Over het college

Of je nou later verpleegkundige wilt worden, sportcoördinator of pedagogisch medewerker. Jij maakt het verschil. Want met jouw zorgzaamheid, inlevingsvermogen en sociale vaardigheden, tover jij een glimlach op het gezicht van een cliënt. 

Ga jij werken in deze sector, dan is geen dag hetzelfde. Het is echt mensenwerk. Bovendien groeit het aantal banen in de zorg. Steeds meer mensen hebben extra steun nodig. Zowel in de ouderenzorg als in de kinderopvang. 

Bij het Gezondheid, Welzijn en Sport College krijg je veel persoonlijke begeleiding. Ook wordt er veel samengewerkt met ziekenhuizen, welzijnsinstellingen en (sport)verenigingen in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld leren en werken in het Erasmus MC.

Heb jij internationale ambities? Bij de opleiding Verpleegkunde kun jij stage lopen in Shanghai in China.

Assisteren in de Medische Zorg

Wil je later tandartsassistent, apothekersassistent of doktersassistent worden? Als assistent ben jij het eerste aanspreekpunt van patiënten. Hier komen jouw talenten goed van pas. Jij bent namelijk vriendelijk, praktisch en stressbestendig. Tijdens deze opleidingen leer jij alles over het werken in een praktijk. 

Bekijk opleidingen

Bekijk onze opleidingen binnen assisteren in de medische zorg:

Verzorgende beroepen

Mensen helpen en verzorgen, daar word jij blij van. Je bent nu eenmaal heel betrokken bij het leven van anderen. Daarom wil jij mensen helpen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen. Je kunt in deze richting verschillende opleidingen volgen, zoals Helpende Zorg & Welzijn, Verzorgende IG, MBO Verpleegkundige of Kraamverzorgende.

Bekijk opleidingen

Bekijk onze opleidingen binnen verzorgende beroepen:

Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk

Sta jij graag klaar voor mensen? Bij een opleiding in de welzijnssector help jij mensen die extra hulp nodig hebben. Je kunt allerlei kanten op.

Je kunt mensen ondersteunen bij maatschappelijke problemen, activiteiten organiseren, mensen begeleiden bij hun dagbesteding of helpen met dagelijkse taken. 

Bekijk de opleidingen

Bij Welzijn kun je alle kanten op. Kies een opleiding die jou leuk lijkt:

Ervaringsdeskundigheid Zorg & Welzijn

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten. Ervaringskennis wordt gezien als een waardevolle bron van kennis die gelijkwaardig is aan wetenschappelijke kennis en de praktijkkennis van professionals. 

Deze opleidingen zijn speciaal voor volwassen studenten (21+):

Pedagogisch Werk

Wil je werken met kinderen? Kies dan een opleiding tot onderwijsassistent of pedagogisch medewerker bij de kinderopvang.

Bekijk de opleidingen:

Sport & Bewegen

Sport jij graag? Je kunt van sporten en bewegen je beroep maken, bijvoorbeeld door sportcoördinator te worden. Jij zorgt er dan voor dat mensen met plezier gaan sporten en bewegen. Zo help je hen gezond te worden en te blijven. Met een van deze sportopleidingen kun je later werken bij sportbuurtwerk, sportorganisaties, sportevenementen of bij de gemeente. 

Bekijk opleidingen

Dit zijn onze sportopleidingen:

BBL-opleidingen (werken en leren)

Wil jij direct ervaring opdoen in het werkveld, geld verdienen en meer kans op een vaste baan? Bekijk dan eens onze diverse BBL-zorgopleidingen binnen Zadkine!

Mensen helpen en verzorgen, daar word jij blij van. Je bent nu eenmaal heel betrokken bij het leven van anderen. Daarom vind je het leuk om met kleine kinderen te werken of wil je mensen helpen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen. Je kunt in deze richting verschillende BBL-opleidingen volgen, zoals Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG of Verpleegkunde. Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Kies je voor een van deze opleidingen dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk in bijvoorbeeld een kinderopvang,  ziekenhuis, verpleeghuis, kraamzorg, psychiatrie of de thuiszorg. De zorg heeft de toekomst!

Bekijk de opleidingen:

Hulp bij studiekeuze

Je wilt graag met mensen werken, maar je weet nog niet in welke richting. Wil je nou tandartsassistent worden of toch aan de slag als maatschappelijk werker. Je weet het niet meer.

Het kiezen van een opleiding is niet altijd makkelijk. Hoe bepaal je welke opleiding het beste is? Dat kan tijdens een studiekeuzegesprek. In dit gesprek kijk je samen met een loopbaanadviseur welke opleidingen passen bij jouw talenten en interesses. Ook kun jij hem of haar al je vragen stellen over dit college en de opleidingen waarvoor jij je wilt aanmelden. 

Daarom gezondheid, welzijn en sport

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?