Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Verzorgende-IG

Of kom naar
Zorg

In het kort

Wil jij belangrijk werk doen in de zorg? Als verzorgende help je mensen bij hun dagelijkse verzorging: van medicijnen toedienen tot huishoudelijke klusjes. Je bent onmisbaar.

Over jouw opleiding

Werken als verzorgende is afwisselend en interessant. Je zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving en helpt patiënten met persoonlijke zorg. Als verzorgende geef je basiszorg aan ouderen, mensen die revalideren, chronisch zieken of mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Je geeft bijvoorbeeld injecties, verzorgt wonden, helpt bij het huishouden of wast mensen. Ook kan het zijn dat je werkt met kraamvrouwen en pasgeboren baby’s. 

Je luistert en praat veel tijdens je werk in de zorg: met de cliënten en patiënten, met hun familieleden, met jouw team en ook met de dokter en verpleegkundige. Je hebt als verzorgende volop kans op een baan en goede doorgroeimogelijkheden, want iedereen staat te springen om mensen zoals jij. Deze baan geeft je veel voldoening. Je bent onmisbaar en verricht belangrijk werk. 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van Verzorgende IG. Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. Voor deze opleiding werken we samen met Stichting Humanitas, Frankelandgroep, Aafje, Erasmus MC en Laurens.

  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn
  • Aafje: specialist in ouderenzorg
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken

Aan het werk

Met deze opleiding maak je nog meer kans op de arbeidsmarkt! Maar liefst 81% van onze studenten vindt werk. 

Ga je meteen aan het werk?

Met een diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan het werk. Als verzorgende-ig kun je gaan werken met ouderen, lichamelijk of verstandelijk gehandicapten, psychiatrische patiënten of vrouwen die net bevallen zijn. Je kunt werken bij cliënten thuis of in een instelling zoals een verpleeghuis, of een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten. 

Doorstroom binnen mbo

Deze opleiding
36%
Landelijk gemiddelde
28%

Startsalaris

Landelijk gemiddelde
€ 14,00
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt doorstromen naar de mbo-opleiding Verpleegkundige (niveau 4). Je kunt dan in 2,5 jaar het diploma Verpleegkundige niveau 4 behalen. Je kunt ook een andere opleiding op hetzelfde niveau gaan volgen, zoals Sociaal werk. Of je kunt je gaan specialiseren voor de functie van eerstverantwoordelijke verzorgende. Genoeg mogelijkheden dus. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Barbara van der Giessen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Barbara:

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan