Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Verzorgende-IG

niveau-3-opleidingen-zorg

In het kort

Wil jij belangrijk werk doen in de zorg? Als verzorgende help je mensen bij hun dagelijkse verzorging: van medicijnen toedienen tot huishoudelijke klusjes. Je bent onmisbaar. Schrijf je nu in voor de opleiding Verzorgende-IG!

Ben je 25 jaar of ouder? Dan start er, bij voldoende aanmeldingen, een BOL klas op locatie Benthemplein speciaal voor studenten van 25+. Heb je hier interesse in? Geef het dan aan bij je intake.

Over jouw opleiding

Werken als verzorgende is afwisselend en interessant. Als verzorgende-IG zorg je voor ouderen, chronisch zieken, mensen die revalideren of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Je zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving voor al deze zorgvragers. Je werkzaamheden bestaan uit persoonlijke verzorging (zoals wassen, aankleden, hulp bij toiletgang), verpleegtechnische handelingen en (zoals injecteren en wonden verzorgen) en begeleiden van de zorgvrager en naastbetrokkenen. Daarnaast communiceer je met collega's, verpleegkundigen en arts. Ook kan het zijn dat je werkt met kraamvrouwen en pasgeboren baby’s. 

Je hebt als verzorgende volop kans op een baan en goede doorgroeimogelijkheden, want iedereen staat te springen om mensen zoals jij. Deze baan geeft je veel voldoening. Je bent onmisbaar en verricht belangrijk werk. 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van Verzorgende-IG. Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding Verzorgende niveau 3. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. Voor deze opleiding werken we samen met Stichting Humanitas, Frankelandgroep, Aafje en Laurens.

  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn
  • Aafje: specialist in ouderenzorg
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken

Aan het werk

Met deze opleiding Verzorgende IG niveau 3 maak je nog meer kans op de arbeidsmarkt! Maar liefst 81% van onze studenten vindt werk. 

Ga je meteen aan het werk?

Met een diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan het werk. Als verzorgende-ig kun je gaan werken met ouderen, lichamelijk of verstandelijk gehandicapten, psychiatrische patiënten of vrouwen die net bevallen zijn. Je kunt werken bij cliënten thuis of in een instelling zoals een verpleeghuis, of een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt doorstromen naar de mbo-opleiding Verpleegkundige (niveau 4). Je kunt dan in 2,5 jaar het diploma Verpleegkundige niveau 4 behalen. Je kunt ook een andere opleiding op hetzelfde niveau gaan volgen, zoals Sociaal werk. Of je kunt je gaan specialiseren voor de functie van eerstverantwoordelijke verzorgende. Genoeg mogelijkheden dus. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Barbara van der Giessen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Barbara:

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan