Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Als je voor de zorg kiest, doe je dit vanuit je hart!”

Eliana Patricia Ramos Calazans (28 jaar) zit momenteel in haar laatste (3e) leerjaar van de opleiding Verzorgende-IG bij het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College. Momenteel werkt zij bij een revalidatiecentrum, maar zij start in februari aan de BBL-opleiding MBO-Verpleegkunde. 

Eliana: “Van jongs af aan wist ik al dat ik later in de zorg wilde werken. Mijn oma zat in een rolstoel en was afhankelijk van de zorg van mijn tantes. Toen wist ik het zeker, voor iemand kunnen zorgen is het mooiste dat er is! Toen ik op mijn 19e naar Nederland verhuisde, was er voldoende werk te vinden in de zorgsector. Ik heb mij de Nederlandse taal zo snel mogelijk eigen gemaakt om kort daarna te kunnen starten aan een opleiding richting de zorg. Ik startte 3 jaar geleden aan de opleiding Helpende Zorg en Welzijn Plus. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat dit mij niet voldoende uitdaging bood. Het beroep was leuk, maar ik vond dat ik meer kon en wilde mezelf graag verder ontwikkelen. Daarom besloot ik uiteindelijk over te stappen naar het tweede leerjaar van de opleiding Verzorgende-IG.” 

Mijn klasgenoten zien mij als een voorbeeld 

“In de afgelopen 3 jaar ben ik 100% aanwezig geweest tijdens de lessen en mijn stages. Ik zit altijd vooraan in de klas en heb mijn opdrachten af. Ik krijg dan ook regelmatig berichtjes van mijn klasgenoten met de vraag of ik hen kan helpen bij hun opdrachten, omdat ik degene ben die altijd oplet. Daarnaast ben ik moeder van een zoon van 6 jaar oud. Een BOL-opleiding combineren met het moederschap, een bijbaan en stage is best een uitdaging. Juist daardoor zien klasgenoten mij als voorbeeld. ‘Als zelfs Eliana haar zaken op orde heeft, moeten wij dat al helemaal hebben…’. Mijn motivatie komt voort uit het feit dat ik erg leergierig ben en alles af wil weten van het menselijk lichaam. Ik wil weten waar dingen vandaan komen en wat je er vervolgens aan kunt doen om iemand weer beter te maken. Op de vraag welk vak Eliana haar favoriete vak is ,vindt ze dit dan ook niet lastig te beantwoorden. “Ik vond met name de medische vakken enorm interessant en heb hier ook ontzettend veel geleerd.” 

Van verpleeghuis tot revalidatiecentrum 

“Ik heb de tijdens mijn opleiding bij verschillende zorginstellingen stage gelopen. Zowel tijdens de opleiding Helpende Zorg en Welzijn als het tweede jaar van de opleiding Verzorgende-IG, heb ik stage gelopen in verpleeghuizen. Mijn laatste stage heb ik in een revalidatiecentrum mogen lopen en hier ben ik nu in dienst. Iedere stage had zijn leuke en minder leuke kanten, maar het revalidatiecentrum heeft mij in het begin best wat moeite gekost. Ik was gewend mensen te verzorgen en alles voor ze te doen, maar in het revalidatiecentrum moeten de cliënten juist proberen zelf dingen te doen. Dat was dus even omschakelen, maar nu raak ik niet uitgepraat over mijn werk” vertelt Eliana trots. “Het geeft me ontzettend veel voldoening om te zien dat iemand passief binnenkomt en uiteindelijk weer lopend naar huis gaat. Je krijgt te maken met zoveel verschillende ziektebeelden en iedere cliënt is uniek. Ik dacht dat mijn hart bij de Psychogeriatrische verpleeghuiszorg lag, maar nu kan ik mensen beter maken en dat vind ik véél leuker!” 

Ik ben nog lang niet uitgeleerd!  

Je zou dus denken dat Eliana helemaal op haar plek zit in het revalidatiecentrum, toch geeft ze aan door te willen leren. “Ik ga nu eerst een half jaar in het revalidatiecentrum werken om ervaring op te doen en start vervolgens in februari 2023 aan de BBL-opleiding tot MBO-verpleegkundige. Dit doe ik omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen én ze in het revalidatiecentrum liever verpleegkundigen hebben. Ik zit dus zeker op mijn plek in het revalidatiecentrum, maar wil beter worden in wat ik doe. Na de BBL-opleiding tot MBO-Verpleegkundige wil ik nog doorstuderen tot Verpleegkundige wondgeneeskunde.” Eliana heeft ook nog een boodschap aan toekomstige studenten: “Kies alleen voor de zorg als je dit vanuit je hart doet. De zorgvragers zijn er omdat ze hulp nodig hebben en die moet jij met alle passie kunnen bieden. Geloof in jezelf en wees nieuwsgierig, dat brengt je het verst!”. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan