Zoeken
Menu
StudieMatch
Meneer helpen met dagelijkse activiteiten

In het kort

Wil jij zorgen voor ouderen of gehandicapten? Of wil je aan het werk in de geestelijke gezondheidszorg of de kraamzorg? Kies je voor de opleiding Verzorgende IG, dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk. De zorg heeft de toekomst!

Over jouw opleiding

Werken als verzorgende is afwisselend en interessant. Je zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving en helpt patiënten met persoonlijke zorg. Observeren is een belangrijke taak, net als luisteren en gesprekken voeren. Je signaleert tijdig gezondheidsproblemen en rapporteert dagelijks de bijzonderheden van de patiënt. 

Je geeft voorlichting en advies over de gezondheid. Mensen rekenen op jou! Je zet al je kwaliteiten in om mensen te ondersteunen en te adviseren. Jij weet alles over gezondheid. Ook voer je enkele verpleegtechnische handelingen uit: je deelt medicaties uit, prikt bloedsuiker en geeft injecties.

De theorie leer je op school. Daar oefen je ook in praktijklokalen. Echte ervaring doe je op in de praktijk, bij de instelling waar je bent aangenomen.

Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder over de opleiding Verzorgende IG.

De informatie over Verzorgende-IG start om 00:27.

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van Verzorgende IG. Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel.

Stage lopen

Waarom loop je stage? Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. Voor deze opleiding werken we samen met Stichting Humanitas, Frankelandgroep, Aafje, Erasmus MC en Laurens.

  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn
  • Aafje: specialist in ouderenzorg
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk?

Met een diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan het werk. Als verzorgende-ig kun je gaan werken met ouderen, lichamelijk of verstandelijk gehandicapten, psychiatrische patiënten of vrouwen die net bevallen zijn. Je kunt werken bij cliënten thuis of in een instelling zoals een verpleeghuis, of een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten. 

Studententevredenheid

Deze opleiding
6,4
Landelijk gemiddelde
6,8

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
66%
Landelijk gemiddelde
71%

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
98%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Dat kan, maar je moet wel toestemming hebben van de zorginstelling waar je werkt. Je kunt bijvoorbeeld de mbo-opleiding Verpleegkundige (niveau 4) of een andere opleiding op hetzelfde niveau gaan volgen, zoals Sociaal agogisch werk. Ook kun je je specialiseren voor de functie van eerst verantwoordelijke verzorgende. 

Mbo-Verpleegkundige

Verpleegkunde studenten

Veelgestelde vragen

Kom langs

Chiraz Marzouki

Docent bij Zadkine Spijkenisse- Sportlaan 13

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.