StudieMatch
Zoeken
Menu
handen verzorgende

In het kort

Vind jij het leuk om ouderen te verzorgen? En houd je van afwisselend werk, waar je elke dag weer wat nieuws leert. Lees dan snel verder, want de zorg heeft de toekomst!

Over jouw opleiding

Werken als verzorgende is afwisselend en interessant. Je zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving en helpt patiënten met persoonlijke zorg. Je houdt je patiënt goed in de gaten, je luistert en voert gesprekken. Je ziet op tijd dat er gezondheidsproblemen zijn en rapporteert dagelijks de bijzonderheden van de patiënt. 

Je geeft voorlichting en advies over de gezondheid. Mensen rekenen op jou! Je zet al je kwaliteiten in om mensen te ondersteunen en te adviseren. Jij weet alles over gezondheid. Ook voer je enkele verpleegtechnische handelingen uit: je deelt medicaties uit, prikt bloedsuiker en geeft injecties.

De theorie leer je op school. Daar oefen je ook in praktijklokalen. Echte ervaring doe je op bij Aafje.

Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder.

Wat ga ik doen?

Stage lopen

Waarom loop je stage? Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Samen met Aafje bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst. 

Aan het werk

Met deze opleiding maak je nog meer kans op de arbeidsmarkt! Studenten geven deze opleiding een 7,1. Het aantal geslaagde studenten is 60%.

Ga je meteen aan het werk?

Met dit diploma op zak kun je direct aan het werk. Als verzorgende-ig kun je gaan werken met ouderen, lichamelijk of verstandelijk gehandicapten of psychiatrische patiënten. Je kunt werken bij cliënten thuis of in een instelling zoals een verpleeghuis, of een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten. 

Doorstroom binnen mbo

Deze opleiding
24%
Landelijk gemiddelde
13%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
90%
Landelijk gemiddelde
97%

Startsalaris

Landelijk gemiddelde
€ 16,00
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Dat kan, maar je moet wel toestemming hebben van de zorginstelling waar je werkt. Je kunt bijvoorbeeld de mbo-opleiding Verpleegkundige (niveau 4) of een andere opleiding op hetzelfde niveau gaan volgen, zoals Sociaal agogisch werk. Ook kun je je specialiseren voor de functie van eerst verantwoordelijke verzorgende. 

Veelgestelde vragen

Kom langs