Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Verzorgende-IG

bbl-verzorgende-ig
verzorgende-ig-opleiding
bbl-opleiding-verzorgende-ig
opleiding-verzorgende

In het kort

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat een dag per week naar school.

Werken in de zorg combineren met een opleiding? Kies voor een bbl opleding tot Verzorgende-IG. Je gaat één dag per week naar school en je werkt daarnaast al minimaal 24 uur per week in de zorg (bijvoorbeeld als Helpende) of je start binnenkort bij een erkend leerbedrijf in de zorgsector met weinig tot geen achtergrond in de zorg.

Kies je voor deze opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk in verpleeghuizen en de thuiszorg (VVT). De zorg heeft de toekomst!

Over jouw opleiding

Bij de start van je opleiding Verzorgende-IG werk je minimaal 24 uur per week in de zorg en daarnaast ga je een dag per week naar school. De theorie die je op school leert pas je toe in de praktijk. Op je werk word je begeleid door een werkbegeleider, een van je collega’s. Dit gebeurt in overleg met je werkgever.

Werken als Verzorgende-IG is afwisselend en interessant. Je zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving en helpt patiënten met persoonlijke zorg. Observeren is een belangrijke taak, net als luisteren en gesprekken voeren. Je signaleert tijdig gezondheidsproblemen en rapporteert dagelijks de bijzonderheden van de patiënt. Je geeft voorlichting en advies over de gezondheid. Mensen rekenen op jou! Je zet al je kwaliteiten in om mensen te ondersteunen en te adviseren. Jij weet alles over gezondheid. Ook voer je enkele verpleegtechnische handelingen uit: je deelt medicaties uit, prikt bloedsuiker en geeft injecties. En als Verzorgende werk je constant aan je persoonlijke ontwikkeling.

Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder over de bbl Verzorgende-IG.

2 of 2,5 jaar studeren

Je kunt de Verzorgende-IG opleiding in 2 jaar of in 2,5 jaar afronden. Hieronder is het verschil uitgelegd:

Wat ga ik doen?

Je werkt minimaal 24 uur per week in een zorginstelling dat goedgekeurd is door de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Daarnaast volg je één dag per week theorielessen bij ons op school.

Het onderwijs binnen deze opleiding is niet ingedeeld in vakken maar je krijgt les in verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld:

  • Omgaan met kwetsbare ouderen
  • Uitvoeren van handelingen waaronder bijvoorbeeld injecteren
De informatie over Verzorgende-IG start om 00:27.

Aan het werk

Als Verzorgende-IG werk je bij cliënten thuis of in een instelling zoals een verpleeghuis. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na deze Verzorgende-IG bbl opleiding kun je een vervolgopleiding gaan doen, maar je moet wel toestemming hebben van de zorginstelling waar je werkt. Je kunt bijvoorbeeld de mbo-opleiding Verpleegkundige (niveau 4) of een andere opleiding op hetzelfde niveau gaan volgen, zoals Sociaal Agogisch Werk. Ook kun je je specialiseren voor de functie van eerst verantwoordelijke verzorgende. 

Match

Mbo-Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? Kies dan voor deze bbl opleiding tot verpleegkundige waarbij je start in het tweede of derde leerjaar van de reguliere opleiding.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Barbara van der Giessen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Barbara:

Patty Willemen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Patty:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan