StudieMatch
Zoeken
Menu

Trainer-coach/Instructeur

School & Stage (BOL)

Trainer coach Sport voetbal Zadkine
Trainer-Coach in opleiding
Opleiding Sport trainer-coach

In het kort

Ben jij een sportief persoon? Vind je het leuk om anderen te inspireren en motiveren om actief te zijn? Dan is de opleiding Trainer-coach/Instructeur iets voor jou! Bij Zadkine Sport & Bewegen leer je alles over het lesgeven en trainen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om teamsporten of individuele sporten, jij kunt anderen begeleiden en inspireren.

Over jouw opleiding

Ben je een sportief type? Dan is het beroep trainer-coach/instructeur iets voor jou. Je geeft les en training op het gebied van sport en bewegen. Je werkt daarbij met verschillende soorten mensen, zoals ouderen, fanatieke sporters, recreanten of mensen met lichamelijke klachten. Je zet sportactiviteiten op, bijvoorbeeld een toernooi, wedstrijd of training. Je motiveert mensen om aan de activiteiten deel te nemen. Je geeft leiding aan en motiveert medewerkers.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je verschillende teamsporten te begeleiden. Je helpt sporters om beter te worden en hun doelen te bereiken. Dit kan zijn op recreatief niveau of op een fanatieker niveau. Ook leer je om te gaan met verschillende mensen, zoals jongeren, volwassenen en mensen met speciale behoeften, zoals mensen met een beperking.

Bij Zadkine Sport en Bewegen bieden we praktijkgericht onderwijs aan, waarin je niet alleen sport gerelateerde kennis en vaardigheden opdoet, maar ook algemene vakken zoals taal, rekenen en burgerschap volgt. Op deze manier zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op een succesvolle carrière als trainer-coach/instructeur in de sport- en bewegingsindustrie.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Hou er wel altijd rekening mee dat je de meeste stages ’s avonds en in het weekend loopt, want je werkt in de vrije tijd van deelnemers.

Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Zo hebben wij contacten met fitnesscentra, fysiopraktijken en sportverenigingen. Samen met deze organisaties bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij sportverenigingen, fitnesscentra, sportclubs, scholen en andere sport gerelateerde organisaties. Je kunt zelf sportactiviteiten organiseren, wedstrijden en toernooien begeleiden en sporters individueel of in een team coachen. Je kunt ook samenwerken met andere professionals in de sportwereld, zoals fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en sportpsychologen.

Voor bepaalde sporten zul je na het volgen van onze opleiding, bondslicenties moeten behalen om in de door jou gekozen specifieke sport aan de slag te gaan.

Veel gestelde vragen

Kom langs

Tim Dullaart

Kerndocent begeleiding Sport & Bewegen

Heb je een vraag over een opleiding bij Sport & Bewegen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.