Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
trainer-coach-voetbal

Trainer-coach/Instructeur

School & Stage (BOL)

Ben jij een sportief persoon? Vind je het leuk om anderen te inspireren en motiveren om actief te zijn? Dan is de mbo opleiding Trainer-coach/Instructeur iets voor jou! Bij Zadkine Sport & Bewegen leer je alles over het lesgeven en trainen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om teamsporten of als personal trainer, jij kunt anderen begeleiden en inspireren.

Over jouw opleiding

Ben je een sportief type? Dan is het beroep trainer-coach/instructeur iets voor jou. Je geeft les en training op het gebied van sport en bewegen. Je werkt daarbij met verschillende soorten mensen, zoals ouderen, fanatieke sporters, recreanten of mensen met lichamelijke klachten. Je zet sportactiviteiten op, bijvoorbeeld een toernooi, wedstrijd of training. Je motiveert mensen om aan de activiteiten deel te nemen. Je geeft leiding aan en motiveert medewerkers.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je verschillende teamsporten te begeleiden. Je helpt sporters om beter te worden en hun doelen te bereiken. Dit kan zijn op recreatief niveau of op een fanatieker niveau. Ook leer je om te gaan met verschillende mensen, zoals jongeren, volwassenen en mensen met speciale behoeften, zoals mensen met een beperking.

Bij Zadkine Sport en Bewegen bieden we praktijkgericht onderwijs aan, waarin je niet alleen sport gerelateerde kennis en vaardigheden opdoet, maar ook algemene vakken zoals taal, rekenen en burgerschap volgt. Op deze manier zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op een succesvolle carrière als trainer-coach/instructeur in de sport- en bewegingsindustrie.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Hou er wel altijd rekening mee dat je de meeste stages ’s avonds en in het weekend loopt, want je werkt in de vrije tijd van deelnemers.

Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Zo hebben wij contacten met fitnesscentra, fysiopraktijken en sportverenigingen. Samen met deze organisaties bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij sportverenigingen, fitnesscentra, sportclubs, scholen en andere sport gerelateerde organisaties. Je kunt zelf sportactiviteiten organiseren, wedstrijden en toernooien begeleiden en sporters individueel of in een team coachen als personal trainer. Je kunt ook samenwerken met andere professionals in de sportwereld, zoals fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en sportpsychologen.

Voor bepaalde sporten zul je na het volgen van onze opleiding, bondslicenties moeten behalen om in de door jou gekozen specifieke sport aan de slag te gaan.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veel gestelde vragen

Kom langs

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan