Trainer-coach/Instructeur

In het kort
Ben jij een sportief persoon? Vind je het leuk om anderen te inspireren en motiveren om actief te zijn? Dan is de opleiding Trainer-coach/Instructeur iets voor jou! Bij Zadkine Sport & Bewegen leer je alles over het lesgeven en trainen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om teamsporten of individuele sporten, jij kunt anderen begeleiden en inspireren.
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Ben je een sportief type? Dan is het beroep trainer-coach/instructeur iets voor jou. Je geeft les en training op het gebied van sport en bewegen. Je werkt daarbij met verschillende soorten mensen, zoals ouderen, fanatieke sporters, recreanten of mensen met lichamelijke klachten. Je zet sportactiviteiten op, bijvoorbeeld een toernooi, wedstrijd of training. Je motiveert mensen om aan de activiteiten deel te nemen. Je geeft leiding aan en motiveert medewerkers.
Wat ga ik doen?
Tijdens de opleiding leer je verschillende teamsporten te begeleiden. Je helpt sporters om beter te worden en hun doelen te bereiken. Dit kan zijn op recreatief niveau of op een fanatieker niveau. Ook leer je om te gaan met verschillende mensen, zoals jongeren, volwassenen en mensen met speciale behoeften, zoals mensen met een beperking.
Bij Zadkine Sport en Bewegen bieden we praktijkgericht onderwijs aan, waarin je niet alleen sport gerelateerde kennis en vaardigheden opdoet, maar ook algemene vakken zoals taal, rekenen en burgerschap volgt. Op deze manier zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op een succesvolle carrière als trainer-coach/instructeur in de sport- en bewegingsindustrie.
Stage lopen
Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Hou er wel altijd rekening mee dat je de meeste stages ’s avonds en in het weekend loopt, want je werkt in de vrije tijd van deelnemers.
Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.
Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Zo hebben wij contacten met fitnesscentra, fysiopraktijken en sportverenigingen. Samen met deze organisaties bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.
Aan het werk
Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij sportverenigingen, fitnesscentra, sportclubs, scholen en andere sport gerelateerde organisaties. Je kunt zelf sportactiviteiten organiseren, wedstrijden en toernooien begeleiden en sporters individueel of in een team coachen. Je kunt ook samenwerken met andere professionals in de sportwereld, zoals fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en sportpsychologen.
Voor bepaalde sporten zul je na het volgen van onze opleiding, bondslicenties moeten behalen om in de door jou gekozen specifieke sport aan de slag te gaan.
Veel gestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan (voor 1 april heb je recht op plaatsing).
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Het lesgeld is vastgesteld op € 1357,- (schooljaar 2023/2024).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Kom langs
Tim Dullaart
Kerndocent begeleiding Sport & BewegenHeb je een vraag over een opleiding bij Sport & Bewegen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.