StudieMatch
Zoeken
Menu
Verzorging ouderen man

In het kort

Als Helpende zorg & welzijn help je mensen bij dagelijkse bezigheden: eten, drinken, boodschappen doen, opruimen en schoonmaken. Als het nodig is, help je met de persoonlijke verzorging. Ook kun je samen met collega's activiteiten organiseren en uitvoeren, zoals spel en recreatie, ondersteunen bij de opvoeding en helpen bij de dagbesteding. 

WIST JE DAT...

deze opleiding ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse en er nog voldoende plekken zijn! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met ziekenbedden. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk hier de video van de locatie.

Jouw opleiding

In de opleiding Helpende zorg & welzijn ben je bezig met zowel jonge als oude mensen. Deze mensen hebben vaak sociale of medische problemen. Met dit diploma heb je een goede kans op een baan. Want de vergrijzing heeft natuurlijk een grote invloed op de zorg. 

Wat ga ik doen?

De opleiding bestaat uit een aantal basisvakken, profielvakken van de helpende zorg en welzijn en de algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

De informatie over Helpende zorg en welzijn start bij 00:08.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond en Voorne-Putten. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op kansopwerk kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Aan het werk

Veel studenten die deze opleiding volgen, halen hun diploma bij Zadkine: 67%. Van deze studenten stroomt 63% door naar een andere opleiding in het mbo.

Ga je meteen aan het werk?

Na het behalen van je diploma Helpende zorg & welzijn kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Of je gaat aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de verstandelijk of lichamelijk gehandicaptenzorg.

Startsalaris

Deze regio
-
Landelijk gemiddelde
€ 10,87

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
67%
Landelijk gemiddelde
75%

Doorstroom binnen mbo

Deze opleiding
63%
Landelijk gemiddelde
59%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Verzorgende IG. Deze opleidingen kun je volgen bij Zadkine.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Madeleine Arnouts

Docent / Studieloopbaanbegeleider

Heb je nog vragen over deze opleiding met locatie Spijkenisse? Neem dan contact op met Madeleine.

S. Verplanke-Bouterse

Medewerker Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding met locatie Benthemplein? Neem dan contact op met Sandy.