StudieMatch
Zoeken
Menu

Helpende Zorg en Welzijn

Verzorging ouderen

In het kort

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Als student Helpende zorg & welzijn leer je hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, en met kinderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat de mensen zelf nog kunnen, maar leuk en afwisselend is de functie altijd. 

WIST JE DAT...

Deze opleiding ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met bedden waar je de verzorging kunt oefenen op poppen. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk hier de video van de locatie.

Jouw opleiding

De opleiding Helpende zorg & welzijn duurt anderhalf jaar. Ook is er de mogelijkheid om de opleiding versneld te volgen. Je kunt de opleiding dan na één schooljaar afronden.

Het eerste halfjaar van de opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je leert hier de basis voor je latere beroep. Hoe je met mensen omgaat en hoe je op een veilige manier zorg verleent, is in de opleiding namelijk heel belangrijk. Na twintig weken start je met je stage. Daar pas je direct toe wat je geleerd hebt. Terwijl je stage loopt, verdiep je je op school in de verschillende doelgroepen. Ook leer je over de meest voorkomende ziektebeelden en leer je EHBO toepassen. Zo leer je elke dag iets nieuws!

Na de opleiding Helpende zorg & welzijn kun je gaan werken met zowel jonge als oudere mensen. Deze mensen kunnen een aantal dagelijkse levensverrichtingen nog niet of juist niet meer. Met dit diploma heb je een goede kans op een baan. Want de vergrijzing heeft natuurlijk een grote invloed op de zorg en ook in de kinderopvang zijn er tegenwoordig veel vacatures.

Wat ga ik doen?

De opleiding bestaat uit een aantal basisvakken, profielvakken van de helpende zorg en welzijn en de algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond en Voorne-Putten. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op kansopwerk kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locaties

Goed om te weten:

Je meldt je aan voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn op onze locatie aan het Benthemplein in Rotterdam of de locatie Sportlaan in Spijkenisse. Er bestaat een kans dat op enig moment het maximaal aantal studenten op een locatie is bereikt. Je kunt dan altijd de opleiding gaan volgen op de andere locatie.

Aan het werk

Veel studenten die deze opleiding volgen, halen hun diploma bij Zadkine: 67%. Van deze studenten stroomt 63% door naar een andere opleiding in het mbo.

Ga je meteen aan het werk?

Na het behalen van je diploma Helpende zorg & welzijn kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Of je gaat aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de verstandelijk of lichamelijk gehandicaptenzorg.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.8
Landelijk gemiddelde
6.7

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
71%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Verzorgende IG. Deze opleidingen kun je volgen bij Zadkine.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Charissa van Rhee

Docent / Studieloopbaanbegeleider

Heb je nog vragen over deze opleiding met locatie Spijkenisse? Neem dan contact op met

S. Verplanke-Bouterse

Medewerker Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding met locatie Benthemplein? Neem dan contact op met Sandy.