Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
helpende-zorg-en-welzijn-niveau2

Helpende Zorg en Welzijn

Gekozen leertype School & Stage (BOL)

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Dan is deze opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 echt iets voor jou! Als student helpende zorg & welzijn leer je hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, en met kinderen.

Jouw opleiding

De opleiding Helpende zorg & welzijn niveau 2 duurt anderhalf jaar. Ook is er de mogelijkheid om de opleiding versneld te volgen. Je kunt de opleiding dan na één schooljaar afronden.

Het eerste halfjaar van de opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je leert hier de basis voor je latere beroep. Hoe je met mensen omgaat en hoe je op een veilige manier zorg verleent, is in de opleiding namelijk heel belangrijk. Na twintig weken start je met je stage. Daar pas je direct toe wat je geleerd hebt. Terwijl je stage loopt, verdiep je je op school in de verschillende doelgroepen. Ook leer je over de meest voorkomende ziektebeelden en leer je EHBO toepassen. Zo leer je elke dag iets nieuws!

Na de opleiding Helpende zorg & welzijn kun je gaan werken met zowel jonge als oudere mensen. Deze mensen kunnen een aantal dagelijkse levensverrichtingen nog niet of juist niet meer. Met dit diploma heb je een goede kans op een baan. Want de vergrijzing heeft natuurlijk een grote invloed op de zorg en ook in de kinderopvang zijn er tegenwoordig veel vacatures.

WIST JE DAT...

Deze opleiding helpende niveau 2 ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met bedden waar je de verzorging kunt oefenen op poppen. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk hier de video van de locatie.

Wat ga ik doen?

De opleiding bestaat uit een aantal basisvakken, profielvakken van de helpende zorg en welzijn en de algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Locaties

Goed om te weten:

Je meldt je aan voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 op onze locatie aan het Benthemplein in Rotterdam of de locatie Sportlaan in Spijkenisse. Er bestaat een kans dat op enig moment het maximaal aantal studenten op een locatie is bereikt. Je kunt dan altijd de opleiding gaan volgen op de andere locatie.

Aan het werk

Veel studenten die deze opleiding volgen, halen hun diploma bij Zadkine: 67%. Van deze studenten stroomt 63% door naar een andere opleiding in het mbo.

Ga je meteen aan het werk?

Na het behalen van je diploma Helpende zorg & welzijn kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Of je gaat aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de verstandelijk of lichamelijk gehandicaptenzorg.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Verzorgende-IG. Deze opleidingen kun je volgen bij Zadkine.  

Match

Verzorgende-IG

Wil jij belangrijk werk doen in de zorg? Als verzorgende help je mensen bij hun dagelijkse verzorging: van medicijnen toedienen tot huishoudelijke klusjes. Je bent onmisbaar. Schrijf je nu in voor de opleiding Verzorgende-IG!

Ben je 25 jaar of ouder? Dan start er, bij voldoende aanmeldingen, een BOL klas op locatie Benthemplein speciaal voor studenten van 25+. Heb je hier interesse in? Geef het dan aan bij je intake.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Barbara van der Giessen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Barbara:

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan