StudieMatch
Zoeken
Menu

Hospitality Allround Medewerker (Nieuw!)

School & Stage (BOL)

facilitair medewerker in de horeca
hospitality medewerker
allround medewerker facility

In het kort

Voor jou is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Door jou voelen gasten zich thuis. Tijdens deze opleiding word je opgeleid op het gebied van gastvrijheid en leer je alles over adviseren en organiseren.

Hou je van aanpakken? Zit je liever niet heel de dag achter de computer en wil je straks een afwisselende baan in de horeca, toerisme, of evenementen? Dan past deze nieuwe opleiding echt bij jou! 

Over jouw opleiding

Er is vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar breed opgeleide hospitality medewerkers. Hospitality betekent dat je mensen graag helpt en voor iedereen klaarstaat. Jij leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Daarom hebben wij samen met het bedrijfleven deze nieuwe opleiding opgezet.

Vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt

Omdat onze lessen aansluiten op de wensen vanuit het bedrijfleven, en wij zo goed weten wat bedrijven zoeken in hun medewerkers, maak jij na het behalen van jouw diploma meer kans op het vinden van een passende baan. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk in de meeste branches en daarom kan je straks na het behalen van je diploma op veel plekken terecht. Van hotels tot luchthavens en van attractieparken tot ziekenhuizen. 

Wat ga ik doen?

Je leert veel over horeca en toerisme en je krijgt vakken als evenementen, gastheer- gastvrouwschap, frontoffice en bediening. Ook krijg je les in het organiseren en begeleiden van evenementen en leer je hoe je advies geeft. Uiteraard krijg je ook moderne talen. Naast leren en werken heb je ook gewoon plezier tijdens je opleiding. Je gaat op studiereizen, je bezoekt verschillende evenementen en beurzen, en je gaat aan de slag met kunst- en cultuuractiviteiten.

Leren in de praktijk

Natuurlijk volg je lessen op school, maar je leert vooral door veel zelf te doen. Je volgt daarom verschillende gast- en praktijklessen, workshops en je gaat op interessante bedrijfsbezoeken.

Challenges

Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. We werken met een aantal bedrijven samen die jou ook zullen begeleiden en beoordelen bij deze challenges. 

Stage lopen

De opleiding is praktijkgericht. Tijdens de opleiding loop je stage om de fijne kneepjes van het hospitality vak te leren. Hiervoor werken we samen met bedrijven in binnen- en buitenland, van Rotterdam tot Spanje!

Dit beroep leer je niet alleen uit boeken maar juist door veel praktijkervaring op te doen. Je loopt in alle leerjaren stage.

Locatie

Deze gloednieuwe opleiding start in september 2022 op onze locatie op het Benthemplein, in het centrum van Rotterdam. 

Aan het werk

Een fijn voordeel van deze opleiding is dat je straks als hospitality allround medewerker alle kanten op kunt. Hierdoor kan je aan het werk binnen verschillende branches zoals zorginstellingen, hotels, campings, toeristische organisaties, facilitaire organisaties, evenementenlocaties, restaurants en luchthavens. Overal waar klanten, gasten of bezoekers komen, ben jij welkom. Je kunt hierbij denken aan beroepen zoals:

  • Evenementenmedewerker
  • Frontofficemedewerker¬†in¬†hotel¬†of vakantiepark
  • Medewerker¬†touroperator
  • Receptionist
  • City host/ airport host
  • Salesmedewerker
  • Gastvrouw-/ heer

Creatieve duizendpoot

Het is gevarieerd werk waarin je veel contact hebt met mensen en daar houd jij van. Als gastvrouw of gastheer verwelkom jij de gasten of sta je klanten te woord aan de telefoon. Maar je kunt ook meehelpen bij de organisatie van evenementen. Jij zorgt ervoor dat gasten de tijd van hun leven hebben. Een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Leuk toch? 

Vervolgopleidingen

Wil je na het behalen van je diploma nog verder leren en kan je goed leidinggeven? Je kunt ervoor kiezen om door te stromen naar niveau 4 Hospitality Manager.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze online open dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

Yasemin Rousian

Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

Nieuwsgierig naar deze opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op!