Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
hospitality medewerker bij ingang concert met programmaboekje

Hospitality Allround Medewerker

School & Stage (BOL)

Hou je van aanpakken? Is een kantoorbaan niet iets voor jou, maar wil je straks een afwisselende baan in de horeca, toerisme of in de evenementenbranche? Sta je graag voor andere mensen klaar? Dan past deze nieuwe opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou! 

Over jouw opleiding

Je leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk in de meeste branches en daarom kan je straks na het behalen van je diploma op veel plekken terecht. Van hotels tot luchthavens en van vakantieparken tot ziekenhuizen. Je leert veel over over de vrijetijdssector en je krijgt vakken als evenementen, gastheer- gastvrouwschap, frontoffice en bediening. Ook krijg je les in het organiseren en begeleiden van evenementen en leer je hoe je gasten moet informeren. Uiteraard krijg je ook moderne talen.

Het unieke aan de opleiding Hospitality Allround Medewerker is dat we dit samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Hierdoor zijn jouw lessen altijd actueel. 

Wat ga ik doen?

Naast leren en werken heb je ook gewoon plezier tijdens je opleiding. Je bezoekt samen met je klas verschillende beurzen en evenementen. Ook volg je interessante workshops en ga je aan de slag met kunst- en cultuuractiviteiten. 

Onze studenten beleefden onlangs een onvergetelijke tijd als hosts tijdens het ABN AMRO tennistoernooi. Van het hartelijk ontvangen van gasten tot het begeleiden naar hun zitplaatsen, ze zorgden ervoor dat iedereen een geweldige tijd had! Deze ervaring heeft niet alleen hun kennis van evenementen verbreed, maar ook hun vaardigheden in gastvrijheid versterkt.

Daarnaast verkennen onze studenten tijdens studiereizen nieuwe culturen en omgevingen. Tijdens studiereizen ontdekken onze studenten nieuwe culturen en plaatsen. Onlangs gingen ze naar Barcelona, waar ze de prachtige Sagrada Familia en andere beroemde plekken zoals Parc Quell bezochten.

Praktijktopdachten bij Rotterdamse bedrijven

Bij de opleiding Hospitality Allround Medewerker staat een groot deel in het teken van het opdoen van zoveel mogelijk praktijkervaring. In periode 1 en 2 volg je iedere woensdag gastlessen of workshops bij verschillende bedrijven uit regio Rotterdam. Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. De opdrachten voer je uit bij een aantal bedrijven waarmee we samen werken: 

 • Concert- en congresgebouw de Doelen
 • Plaswijckpark
 • Attractie- en vakantiepark Duinrell
 • Vakantieparken Landal Green Parks
 • Vakantieparken Europarcs
 • Boutique hotel Pincoffs¬†

Stage lopen

Bij deze mbo hospitality opleiding is het opdoen van veel praktijkervaring ontzettend belangrijk. Je gaat daarom in elk schooljaar op stage. Op stagemarkt.nl kun je zelf kijken welke stageplekken er beschikbaar zijn en wat bij je past. 

Locatie

De locatie Benthemplein ligt in hartje Rotterdam vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. 

In het gebouw hebben wij twee restaurants, een bakkerswinkel en een kapsalon. Je kunt er van alles eten en doen en de sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Iedereen komt in zijn dagelijks leven wel een keer in aanraking met de hospitality branche. Bijvoorbeeld wanneer je uit eten gaat, op een terras zit, naar een theatervoorstelling gaat of wanneer je een evenement of concert bezoekt. Maar ook wanneer je een hotel hebt geboekt of wanneer je gaat trainen in de sportschool. Hospitality is overal. Dit betekent dat je als hospitalitymedewerker alle kanten op kunt. Hierdoor kan je aan het werk bij verschillende branches zoals zorginstellingen, ziekenhuizen, uitvaartcentra, musea en bungalowparken. Je kunt later gaan werken als:

 • Evenementenmedewerker
 • Frontofficemedewerker¬†in een hotel¬†of vakantiepark
 • Receptionist
 • City host/ airport host
 • Gastvrouw of gastheer
 • Horecamedewerker
 • Creatieve duizendpoot

Als hospitalitymedewerker ben je klantvriendelijk, enthousiast, zie je er verzorgd uit en zorg je graag voor mensen. Als hostess ontvang jij gasten of sta je klanten te woord aan de telefoon. Je kan ook ingezet worden bij de organisatie van evenementen en zorg je ervoor dat de ruimte klaarstaat en draai je mee in de bediening. Jij zorgt ervoor dat gasten de tijd van hun leven hebben. Een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Leuk toch? 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je na het behalen van je diploma nog verder studeren en leren hoe je moet leidinggeven? Kies dan voor de niveau 4 opleiding, Hospitality Manager.

Match

Hospitality Manager

Ben je servicegericht, goed in plannen en organiseren? Dan past deze opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!

Tijdens de opleiding leer je niet alleen leiding te geven in verschillende gastvrije omgevingen, zoals hotels, restaurants, vliegvelden of congrescentra, maar ook hoe je slimme marketingstrategieën kunt opzetten om de ervaring van gasten te verbeteren. Ben jij dat organisatietalent?

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze online open dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

Remco Nefs

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Dienstverlening & Facility
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan