StudieMatch
Zoeken
Menu

Hospitality Allround Medewerker

School & Stage (BOL)

Of kom naar
hospitality medewerkers in overleg
hospitality medewerker bij ingang concert met programmaboekje
Medewerker hospitality ontvangt gasten
hospitality medewerker serveert koffie
allround medewerker hospitality

In het kort

Hou je van aanpakken? Zit je liever niet heel de dag achter de computer en wil je straks een afwisselende baan in de horeca, toerisme of in de evenementenbranche? Sta je graag voor andere mensen klaar? Dan past deze nieuwe opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou! 

Over jouw opleiding

Er is vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar breed opgeleide mbo hospitality medewerkers. Hospitality betekent dat je mensen graag helpt en voor iedereen klaarstaat. Jij leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk in de meeste branches en daarom kan je straks na het behalen van je diploma op veel plekken terecht. Van hotels tot luchthavens en van vakantieparken tot ziekenhuizen. 

Ontwikkeld met het bedrijfsleven

Het unieke aan de opleiding Hospitality Allround Medewerker is dat we dit samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Daarnaast zijn wij goed op de hoogte van wat er allemaal speelt in de hospitalitysector en wat laatste trends zijn. Maar belangrijker nog, we weten welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt, zodat we dit meteen kunnen toepassen in onze lessen en jij later een passende baan of vervolgopleiding kunt vinden.

Omdat we de lesperiodes verdelen in verschillende challenges kunnen we het onderwijs op ieder moment aanpassen aan de onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn. Jouw opleiding is dus altijd uitdagend en altijd actueel.

Wat ga ik doen?

Je leert veel over over de vrijetijdssector en je krijgt vakken als evenementen, gastheer- gastvrouwschap, frontoffice en bediening. Ook krijg je les in het organiseren en begeleiden van evenementen en leer je hoe je gasten moet informeren. Uiteraard krijg je ook moderne talen. Naast leren en werken heb je ook gewoon plezier tijdens je opleiding. Je gaat op studiereizen, je bezoekt samen met je klas verschillende beurzen en evenementen. Ook volg je interessante workshops en ga je aan de slag met kunst- en cultuuractiviteiten. 

Opdoen van veel praktijkervaring

Bij de opleiding Hospitality Allround Medewerker staat het een groot deel in het teken van het opdoen van zoveel mogelijk praktijkervaring. In periode 1 en 2 volg je iedere woensdag gastlessen of workshops bij verschillende bedrijven uit regio Rotterdam. Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. We werken met een aantal bedrijven samen die jou ook zullen begeleiden en beoordelen bij deze challenges. Wij werken onder andere samen met: 

 • Concert- en congresgebouw de Doelen
 • Attractie- en vakantiepark Duinrell
 • Vakantieparken Landal Green Parks
 • Vakantieparken Europarcs
 • Boutique hotel Pincoffs 

Stage lopen

Bij deze mbo hospitality opleiding is het opdoen van veel praktijkervaring ontzettend belangrijk. Je gaat daarom in elk schooljaar op stage. Op stagemarkt.nl kun je zelf kijken welke stageplekken er beschikbaar zijn en wat bij je past. 

Locatie

De locatie Benthemplein ligt in hartje Rotterdam vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. 

In het gebouw hebben wij twee restaurants, een bakkerswinkel en een kapsalon. Je kunt er van alles eten en doen en de sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Iedereen komt in zijn dagelijks leven wel een keer in aanraking met de hospitality branche. Bijvoorbeeld wanneer je uit eten gaat, op een terras zit, naar een theatervoorstelling gaat of wanneer je een evenement of concert bezoekt. Maar ook wanneer je een hotel hebt geboekt of wanneer je gaat trainen in de sportschool. Hospitality is overal. Dit betekent dat je als hospitalitymedewerker alle kanten op kunt. Hierdoor kan je aan het werk bij verschillende branches zoals zorginstellingen, ziekenhuizen, uitvaartcentra, musea en bungalowparken. Je kunt later gaan werken als:

 • Evenementenmedewerker
 • Frontofficemedewerker in een hotel of vakantiepark
 • Receptionist
 • City host/ airport host
 • Gastvrouw of gastheer
 • Horecamedewerker

Creatieve duizendpoot

Als hospitalitymedewerker ben je klantvriendelijk, enthousiast, zie je er verzorgd uit en zorg je graag voor mensen. Als hostess ontvang jij gasten of sta je klanten te woord aan de telefoon. Je kan ook ingezet worden bij de organisatie van evenementen en zorg je ervoor dat de ruimte klaarstaat en draai je mee in de bediening. Jij zorgt ervoor dat gasten de tijd van hun leven hebben. Een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Leuk toch? 

Vervolgopleidingen

Wil je na het behalen van je diploma nog verder studeren en leren hoe je moet leidinggeven? Kies dan voor de niveau 4 opleiding, Hospitality Manager.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze online open dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

Remco Nefs

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.