Zoeken
Menu
StudieMatch

Medewerker (financiële) administratie

School & stage (BOL)

Man aan de telefoon op kantoor.
Vrouw werkt achter computer op kantoor.

In het kort

Werken op kantoor. En het liefst met cijfertjes. Dat lijkt jou leuk. Als medewerker (financiële) administratie help jij bij administratieve werkzaamheden. Tijdens deze opleiding leer je alles wat hierbij komt kijken.

Over jouw opleiding

Hoe meld je bezoekers aan in het bedrijf? Hoe werk je met een geautomatiseerde administratie? Dat leer je tijdens deze opleiding. Net als het behandelen van de post en het uitvoeren van administratieve taken. Als medewerker (financiële) administratie heb je namelijk heel afwisselend werk.

Met deze opleiding ga je actief aan de slag met projecten. Zelfstandig of samen met je klasgenoten. Ook doe je mee met simulaties. Zo oefen jij hoe je als medewerker (financiële) administratie je werk goed moet uitvoeren. Natuurlijk loop je ook stage, zodat je alvast ervaring opdoet in dit beroep.

Wat ga ik doen?

Een goede medewerker (financiële) administratie werkt nauwkeurig en geordend. Dat is belangrijk. De administratie van een bedrijf moet namelijk goed worden bijgehouden. 

Tijdens deze opleiding volg je interessante lessen. Hiermee bereidt jij je goed voor op je stage en je beroep. En zelfs op je vervolgopleiding. 

Stage lopen

Je gaat ook stage lopen. Dat kan in elke organisatie die een administratie bijhoudt.

Aan het werk

Met dit diploma werk je als medewerker (financiële) administratie. Jij werkt bij een administratiekantoor of op de (financiële) administratie van een bedrijf. Dit kan bij elke grote of kleine organisatie die een administratieve afdeling heeft. Denk aan een bank, makelaarskantoor of een groot merk. Maar je kunt ook werken bij een gemeente, school of zorginstelling. 

Hoe ziet het werk van een medewerker (financiële) administratie eruit? 

Je krijgt opdrachten om de collega’s op kantoor te helpen bij verschillende administratieve werkzaamheden. Die voer je alleen uit of samen met anderen. Je voert met name boekingsdocumenten in, in een geautomatiseerde administratie. 

Werkzaamheden

Jij kunt: 

  • Bezoekers ontvangen en registreren (aanmelden in het systeem)
  • De agenda beheren
  • Korte schriftelijke mededelingen maken, op basis van vragen
  • Producten in ontvangst nemen
  • De inkomende en uitgaande post behandelen
  • Een archief gebruiken
  • Een urenregistratie beheren
  • De voorraad bijhouden

Doorstroom binnen MBO

Deze opleiding
75%
Landelijk gemiddelde
72%

Startsalaris

Deze opleiding
-
Landelijk gemiddelde
€ 7,58
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.
Stapel dossiers.
Stapel dossiers.

Vervolgopleidingen

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Ronald Cramer

Docent op locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.