Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Junior Patissier

School & Stage (BOL)

Als patissier ben jij dé specialist in het maken van luxe desserts, de mooiste en exclusieve taarten en bonbons in allerlei smaken. Heb je een havo-diploma en ben je op zoek naar een creatief vak waar je veel ervaring opdoet? Ben jij creatief, perfectionistisch, barst je van de ideeën en lijkt het je geweldig om mensen van jouw gebakjes te zien genieten? Dan is deze nieuwe opleiding patisserie echt iets voor jou! 

Over jouw opleiding

De opleiding Junior Patissier is gericht op havisten die al een diploma hebben, praktijkgericht zijn en zich willen specialiseren in het vakgebied van de patissier. Gedurende de eerste jaren van de opleiding leg je een stevige basis in bakken en leer je diverse technieken die essentieel zijn voor het maken van hoogwaardige patisserie. Denk hierbij aan het bereiden van taarten, gebak, chocoladewerk en delicate desserts.

Het laatste jaar van de opleiding volg je als bbl-opleiding en verdiep je je meer in het vakgebied van patissier. DIt betekent dat je vier dagen aan het werk gaat bij een bakkerij en één dag naar school komt voor jouw theorielessen. Je krijgt de kans om jouw kennis in de praktijk toe te passen en jouw vaardigheden te verfijnen. Tijdens je opleiding leer je niet alleen de ambachtelijke aspecten van het vak, maar ook de organisatorische kant, zoals het plannen, het omgaan met klanten en het beheren van voorraden.

De opleiding Junior Patissier biedt een uitstekende voorbereiding voor een carrière in de patisserie of voor verdere studie op hbo-niveau

Werken en leren

In het eerste en tweede jaar van je studie volg je lessen op school en ga je op stage. In het laatste jaar van de opleiding, als BBL-student, ga je vier dagen per week aan de slag en kom je één dag per week naar school voor je theoretische lessen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een baan bij een erkend leerbedrijf, maar natuurlijk staan wij klaar om je hierbij te ondersteunen. Het is belangrijk om vóór de start van je opleiding een geschikte werkplek te vinden.

Tijdens de opleiding Patissier doe je veel praktijkervaring op. Zadkine heeft een sterke band met interessante bakkersbedrijven in de regio Rotterdam. Samen met deze bedrijven bereiden we je optimaal voor op een succesvolle toekomst.

Onze locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein, gelegen in het hart van Rotterdam en op loopafstand van Rotterdam Centraal. De locatie is uitstekend bereikbaar met tram, bus en metro. Onze school beschikt over ruime praktijkruimtes die voorzien zijn van alle benodigde apparatuur, zodat je optimaal kunt werken en leren. Op onze locatie vind je ook een echte bakkerswinkel waar producten verkocht worden die door studenten van het Brood & Banket College zijn gemaakt.

Aan het werk

Als patissier ben je creatief en durf je nieuwe dingen te maken. Je bent  altijd aan het experimenteren met nieuwe recepten en producten. Je maakt de heerlijkste delicatessen voor speciale gelegenheden zoals evenementen, feesten en buffetten. Je gebruikt je creatieve ideeën bij het maken en afwerken van taarten en gebak en bij het bedenken van nieuwe exclusieve producten.

Na deze patisserie opleiding kan je gaan werken bij een exclusieve banketbakkerij, een patisserie maar ook bij hippe hotels en restaurants. Jij bent een echt vakspecialist op het gebied van het bedenken, ontwerpen en maken van mooie, overheerlijk en exclusieve zoete producten. Werken als patissier betekent dat je al je al je creativiteit kwijt kunt in je werk.

In het bakkersvak sta je vroeg op, maar dat vind je helemaal niet erg. Voor jou is elke ochtend een kans om iets bijzonders te creëren en mensen blij te maken met jouw ambachtelijke lekkernijen.

Vervolgopleiding

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

Veelgestelde vragen

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Brood & Banket
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan