Zoeken
Menu
StudieMatch

Schoonheidsspecialist

School & stage (BOL)

Student Schoonheidsspecialist Parastoo tijdens haar Make-up contest

In het kort

Jij laat mensen stralen. Je werkt in een salon en helpt mensen met de verzorging van hun gezicht of lichaam. Je brengt bijvoorbeeld crèmes aan. Of je helpt klanten te relaxen door een massage te geven. Je werkt elke dag met veel verschillende mensen. En de klant is koning. We leren je ook hoe je zelf een salon begint.

Over jouw opleiding

Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles wat je moet weten over de huid, het gezicht en het lichaam. Je leert hoe de huid precies in elkaar zit en wat goed en slecht is voor de huid. En hoe je bijvoorbeeld handen of voeten kunt verzorgen.

Veel van de lessen volg je in onze nieuwe praktijklokalen. In deze ruimte heb jij alle apparatuur en producten tot je beschikking voor een schoonheidsbehandeling. Denk aan ontharen, het verven van wimpers of het geven van een massage. Tijdens de opleiding is er ook ruimte om mee te doen aan vakwedstrijden, bijvoorbeeld op het gebied van visagie. Je wordt dan begeleid door jouw docent.

Misschien wil je straks zelf wel een salon beginnen? We geven je daar tijdens de opleiding heel veel tips voor.

Deze opleiding is leuk als je het prettig vindt om elke dag met veel verschillende mensen (en wensen) te werken. En als je zelf gaat stralen als je klanten stralend de deur uit lopen. Hard werken hoort erbij, maar dat vind jij niet erg.

Wat ga ik doen?

In deze opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles over de verzorging van gezicht en lichaam. Je doet veel schoonheidsbehandelingen en krijgt ook theorievakken, zoals biologie.

Je leert hoe je handen en voeten moet verzorgen en besteedt veel aandacht aan de huid. Je stelt vast welk huidtype de klant heeft, bijvoorbeeld een vette, droge of gevoelige huid. Je adviseert de klant dan de juiste behandeling.

Je voert ook andere behandelingen uit, zoals:

  • Ontharen van gezicht of lichaam
  • Verven van wimpers/wenkbrauwen
  • Massagetechnieken gezicht en lichaam.

Stage lopen

Eén dag per week loop je stage. Meteen vanaf leerjaar 1. Jij kiest waar je stage loopt. Bijvoorbeeld in een schoonheidssalon of in een wellnesscentre. In leerjaar 1 mag dit ook een drogist of nagelstudio zijn. In leerjaar 2 loop je twee dagen per week stage.

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een schoonheidsspecialist eruit? Je bent in dienst van een schoonheidssalon of wellnesscentre. Of je hebt je eigen salon geopend. Iedere klant die binnenstapt is belangrijk voor je. Je wilt dat ze stralen als ze weggaan. Bij de meeste behandelingen verzorg jij hun gezicht.

De eerste klant stapt binnen. Ze wil advies over het verven van haar wimpers. Je helpt de klant. En ze is zo tevreden dat ze morgen terugkomt om ook haar wenkbrauwen te doen. Ze neemt dan meteen haar zus mee. Vanmiddag heb je eerst een pedicure staan. En aan het einde van de dag geef je een massage aan een klant. Dat is nog even hard werken. Maar ook ontspannend, bijvoorbeeld door de relaxte muziek en de geur van de massageolie.

Na de laatste blije klant maak je alles nog even extra goed schoon. Schoonheidsspecialist zijn is best hard werken. Maar het geeft je iedere dag een heel goed gevoel.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7,2
Landelijk gemiddelde
7,2

Kans op stage

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Was deze opleiding op niveau 3 een succes? Plak dan nog een jaar eraan vast. Dan ben jij namelijk Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4. Dat betekent dat je nog meer leert over de verzorging en behandeling van de huid, het gezicht en het lichaam. Je leert bijvoorbeeld specialistische behandelingen zoals Shiatsu-massages of aromatherapie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Stefanie Geurtsen

Docent Schoonheidsverzorging en Kerndocent Begeleiding

Voor al jouw vragen over de opleidingen Schoonheidsverzorging