Zoeken
Menu
StudieMatch
Ontvangen van gasten Hairstylist

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame/heer ben jij lekker allround.  Jij wordt een echte specialist in dames- of herenkapsels. Je voert alle werkzaamheden zelfstandig uit.  

Houd jij van lekker zelfstandig werken? Word jij graag een specialist in dames- of herenkapsels? En kan je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou. 

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij alles over het kappersvak. Je wordt een echte specialist in dames- of herenkapsels. Het fijne is ook dat je helemaal zelfstandig werkt. Je leert veel verschillende technieken. Afhankelijk van je specialisatie zijn dit knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten.  

Ook jij brengt veel tijd door op school. Op de Campus in Hoogvliet, of in het centrum van Rotterdam. Dit zijn echt fijne, moderne locaties. Met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen.  Goed om te weten: als jij in februari de opleiding Hairstylist (bol) start, zit je op de Campus in Hoogvliet 

Oefen in de salon ook met klanten. Zo krijg je een goed gevoel wat het is om als Hairstylist in een (eigen) salon te staan. Als keuzedeel volg je bijvoorbeeld ondernemend gedrag, een vast onderdeel in het eerste leerjaar. 

Wat ga ik doen?

In twee jaar wordt jij een echte specialist in het kappersvak. Je kiest daarbij voor dames of heren. En je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw allround kennis kun jij steeds zelf een passend advies geven. Naast de verschillende technieken, zoals knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten, leer je nog veel meer. 

Je leert ook verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan (bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is). 

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop jij één dag per week stage. Op je stageplaats voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint in het vak ‘onderaan’. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Zodra je meer ervaring hebt, mag je ook behandelingen gaan doen. Jij bent tenslotte een echte specialist in het kappersvak aan het worden! In het 2e jaar loop je twee dagen stage per week. 

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch maar studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Goed om te weten: de opleiding Hairstylist (bol) start in februari alleen op de Campus in Hoogvliet

Aan het werk

Daar sta je dan na twee jaar. Een diploma als Hairstylist op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.  

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. Je start in een trendy kapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Tevreden studenten

Studententevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.4

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager Dame of Salonmanager Heer, deze wordt bij ons vanaf schooljaar 2021/2022 aangeboden. Maar ook een andere richting voor een niveau 4 opleiding is mogelijk.   

Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in haarverzorging straks ook een kei in schoonheidsverzorging. 

Altijd al gevoel voor Mode? Kijk dan of Junior Product Manager niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de Mode wereld. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging