Zoeken
Menu
StudieMatch
Ontvangen van gasten Hairstylist

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen.

In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist dame specialiseer je je volledig in dameskapsels. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Heb je interesse in dameskapsels? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou. 

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij alles over het kappersvak. Bij deze opleiding leer je in het eerste jaar om zowel dames als heren een passend advies over hun haar te geven en dit vervolgens uit te voeren. In het tweede jaar van de opleiding specialiseer je je in dameskapsels. Je leert allerlei technieken nog verder verfijnen zoals knippen, opsteken, watergolven, permanenten, snijden, vlechten, föhnen en stylen van het haar. Na de opleiding kun je dit allemaal volledig zelfstandig. 

Tijdens je opleiding breng je veel tijd door op school. Op de Campus in Hoogvliet, of in het centrum van Rotterdam. Dit zijn echt fijne, moderne locaties. Met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Goed om te weten: als jij in februari de opleiding Hairstylist dame (bol) start, zit je op de Campus in Hoogvliet. 

Je oefent in de salon op school eerst op oefenhoofden en later met echte klanten. Misschien willen je familie en vrienden wel door jou geknipt worden? Bereid ze maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert om nog beter producten te verkopen. 

Wat ga ik doen?

In twee jaar tijd word jij een echte specialist in dameskapsels. Je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw ervaring kun jij steeds zelf een passend advies geven. Je bent een ster in het knippen, snijden en kleuren. Maar ook specifiekere technieken zoals watergolven, permanenten, tijdelijk omvormen met een krul- en stijltang, opsteken en vlechten komen aan bod. 

Natuurlijk leer je ook meer over verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan. Bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is.

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop jij één dag per week stage. Op je stageplaats voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint in het vak ‘onderaan’. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Zodra je meer ervaring hebt, mag je ook behandelingen gaan doen. Jij bent tenslotte een echte specialist in het kappersvak aan het worden! In het 2e jaar loop je twee dagen stage per week. 

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch maar studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Goed om te weten: de opleiding Hairstylist (bol) start in februari alleen op de Campus in Hoogvliet

Aan het werk

Daar sta je dan na twee jaar. Een diploma als Hairstylist op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.  

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. Je start in een trendy kapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Tevreden studenten

Studententevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.4

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager dame of Salonmanager heer. Maar ook een andere richting voor een niveau 4 opleiding is mogelijk.   

Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in haarverzorging straks ook een kei in schoonheidsverzorging. 

Altijd al gevoel voor Mode? Kijk dan of Fashion Product Coördinator niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de fashionwereld. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging