Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Aan het werk in Studio Z

Fashion Product Coordinator

School & Stage (BOL)

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

Over jouw opleiding

Deze opleiding is heel afwisselend. Je kan creatief en technisch bezig zijn. Creatief, want je denkt mee met het ontwerp voor een kledinglijn. Technisch want je weet alles van textiel, producten en hoe je deze verwerkt. Hiermee adviseer je hoe een bepaalde collectie bijvoorbeeld kan opvallen. Maar je bent vooral een regelaar met een goed gevoel voor Mode.

Je ondersteunt bij de ontwikkeling en inkoop van de collectie. Hiervoor leer je met leveranciers onderhandelen over een goede kwaliteit. Soms is dat met productiebedrijven in het buitenland. Je volgt daarvoor ook maatschappelijke ontwikkelingen. De marketing van het product is ook erg belangrijk. Je wilt wel dat de collectie verkoopt. Dit en meer leer je allemaal tijdens jouw opleiding.

Ook krijg je tijdens de opleiding les in Studio Z. Dit is een uniek leerwerkbedrijf van Zadkine in De Wasserij, dé fashion hub van Rotterdam.

Als kers op de taart werk je mee aan de jaarlijkse FASHION SHOW. Of aan andere manieren om een collectie te showen aan publiek. Bijvoorbeeld een tentoonstelling. Of een audiovisuele presentatie (op de catwalk).

Wat ga ik doen?

In de mbo-opleiding Fashion Product Coordinator ondersteun je bij de ontwikkeling en inkoop van een collectie. Zowel met technische productkennis als marketing. Je bent lekker creatief bezig. In het tweede en derde jaar loop je een halfjaar stage. 

Vakken

Je krijgt vakken die jou inzicht geven wat er gebeurt in de modewereld in deze tijd. Je leert wat de mogelijkheden zijn in dit grote gebied. Ook hoe je jouw inzichten zichtbaar kunt maken.

Het vak Textiel- en productkennis vergroten je technische vaardigheden. Vormgeven leer je op de computer. Met de vakken marketing, management, logistiek en inkoop werk je aan je commerciële talenten. Je krijgt ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen, burgerschap en loopbaan.

Stage lopen

In het tweede en derde leerjaar loop je ongeveer een half schooljaar stage, meestal vier of vijf dagen per week. Bij een kleding- of modemerk, in een kledingwinkel, bij producenten van bedrijfskleding, online modebedrijven en platforms. Vaak in Nederland, maar soms in het buitenland, zoals in Istanbul.

Locaties

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Af en toe heb je les in StudioZ in De Wasserij. Dé fashion hub voor innovatieve modemakers. Hier werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen met elkaar én met mode-ondernemers.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Fashion Product Coordinator eruit? Jouw werkdag is nooit hetzelfde. Dat past ook bij jou. Alles wat je doet zorgt er voor dat die mooie collectie bij de klant aankomt. Jij bent bij alles betrokken.

Je werkt nu aan een collectie pyjama’s. Je vindt de pasvorm het belangrijkst. Ze moeten heerlijk zitten. Met jouw textielkennis adviseer je de collega’s van Design en productie dat het materiaal goed ademend moet zijn. Niemand wil liggen zweten in bed.

Je krijgt de opdracht om stoffen voor de productie te kopen. Onderhandelen is nu erg belangrijk, er is weinig tijd. De stoffen komen uit Istanbul. Je Turks komt nu heel goed van pas. Je beoordeelt of de stoffen binnen de collectie passen. Zowel commercieel als technisch. Ondertussen spreek je met je eigen team af waar de collectie straks te koop moet zijn en tegen welke prijs. Maar nu eerst even vergaderen over de collectie van volgend jaar. Een collectie zomerjurken.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Je kunt met deze opleiding doorstromen naar het HBO. Hiervoor gelden meestal wel extra toelatingseisen. Denk bijvoorbeeld aan Willem de Kooning Academie, Saxion (Fashion and Textile Technologies), AMFI (Amsterdam Fashion Institute), TMO Fashion Business School, of ArtEZ Arnhem. Ook is doorstroom naar verschillende business studies mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven, bijvoorbeeld tijdens een Meeloopdag.

Ellen Haeser

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Voor al jouw vragen over onze Fashion opleidingen

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan