StudieMatch
Zoeken
Menu

Allround Schoonheidsspecialist (kopjaar)

School & Stage (BOL)

Student Lisa epileert de wenkbrauwen van een klant
Voetmassage in praktijkles
Materialen voor schoonheidsverzorging
Praktijkles massages geven
Nagelstyling in praktijkles
Student geeft massage aan een klant
Verzorgingsproducten tijdens praktijkles

In het kort

Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Rimpels, littekens of een slappere huid? Na een specialistische huidbehandeling ziet de huid er weer jonger en frisser uit. Daar doe jij het voor.  In het kopjaar krijg je veel specialistische en extra behandelingen onder de knie. Ook krijg je ondernemen op een hoger niveau. 

Heb jij al eerder de opleiding Schoonheidsspecialist gedaan op niveau 3, dan kun jij deze opleiding in slechts één jaar doen. Zo heb je in drie jaar toch een niveau 4 diploma.

Over jouw opleiding

Uiterlijke verzorging is jouw ding. Je bent gek op verzorgingsproducten. Sterker nog, jouw badkamer staat er vol mee. Zo kom jij stralend voor de dag. Hoe leuk zou het zijn als je anderen ook kunt laten stralen.  

In jouw opleiding als Allround Schoonheidsspecialist leer je hoe je gezicht- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Omdat dit niveau 4 is, voer je ook specialistische behandelingen uit, zoals een behandeling om de huid te verbeteren. Daarnaast leer je over aanvullende behandelingen zoals bijvoorbeeld Aromatherapie en gezonde lifestyle. Tijdens de opleiding is er ook ruimte om mee te doen aan vakwedstrijden, bijvoorbeeld op het gebied van visagie. Je wordt dan begeleid door jouw docent.

Droom jij van een schoonheidssalon aan huis? Tijdens deze opleiding leer je ook hoe je een eigen onderneming start en hoe je leiding geeft. Het ondernemen is in dit kopjaar op een hoger niveau. Zo komt jouw droom een stapje dichterbij.  

Heb jij al eerder de opleiding Schoonheidsspecialist gedaan op niveau 3, dan kun jij deze opleiding in slechts één jaar doen. Zo heb je in drie jaar toch een niveau 4 diploma. 

Wat ga ik doen?

Tijdens deze eenjarige opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je alles over de verzorging van gezicht en lichaam. Je doet veel (specialistische) schoonheidsbehandelingen en krijgt ook theorievakken. 

Naast de basisbehandelingen krijg je les in extra behandelingen gericht op huidverbetering, zoals: 

  • Aromatische behandeling (essentiële oliën die je kunt inzetten tijdens alle onderdelen van de behandeling) 
  • Thalassobehandeling (zoals klei, algen en modder) 
  • Afslankmethoden (door het toepassen van massagetechnieken, producten of apparatuur) 
  • Hoofdhuid-/oormassage 
  • Kleuradvies 
  • Bruiningsmethoden 

Stage lopen

Je loopt twee dagen per week stage. Jij kiest waar je stage loopt. Bijvoorbeeld in een schoonheidssalon of bij een wellnesscentre.

Klik hier voor de lijst van erkende bedrijven.

Locaties

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Allround schoonheidsspecialist eruit? Je werkt in een schoonheidssalon in dienst of je hebt zelf een salon geopend. Iedere klant die binnenstapt is belangrijk voor je. Je wilt dat ze zich goed voelen als ze weggaan. Bij de meeste behandelingen verzorg jij hun gezicht. Er zijn zoveel verschillende huidtypes, je bent al echt een specialist.  

Masseren doe je ook vrij vaak. Dit is best intensief. Maar tegelijk ook ontspannend door de oliën. Aan het einde van de dag staat er één gepland. Vanmiddag heb je eerst een pedicure staan. In de toekomst hoop je dat iemand hierbij komt helpen. Er stapt een klant binnen. Ze wil advies over afslankmethoden. Je maakt een afspraak voor volgende week. Zo kun je goed voorbereiden welke massagetechnieken, producten en apparatuur je haar kunt aanraden.  

Hygiëne is heel belangrijk in de salon. Dus maak je na de laatste tevreden klant alles nog even extra goed schoon. Schoonheidsspecialist zijn is best hard werken. Maar het geeft je iedere dag een heel voldaan gevoel. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.8
Landelijk gemiddelde
6.7

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
69%
Landelijk gemiddelde
76%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
100%
Landelijk gemiddelde
83%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb jij naast het verzorgen van gezicht en lichaam ook interesse in Mode? Kijk dan of Fashion Product Coordinator niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de wereld van Fashion.

Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor bepaalde vakken. Dit is afhankelijk van je behaalde resultaat. Bespreek de mogelijkheden tijdens je plaatsingsgesprek.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Stefanie Geurtsen

Docent Schoonheidsverzorging en Kerndocent Begeleiding

Voor al jouw vragen over de opleidingen Schoonheidsverzorging