Allround Schoonheidsspecialist (kopjaar)

In het kort
Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Rimpels, littekens of een slappere huid? Na een specialistische huidbehandeling ziet de huid er weer jonger en frisser uit. Daar doe jij het voor. In het kopjaar krijg je veel specialistische en extra behandelingen onder de knie. Ook krijg je ondernemen op een hoger niveau.
Heb jij al eerder de opleiding Schoonheidsspecialist gedaan op niveau 3, dan kun jij deze opleiding in slechts één jaar doen. Zo heb je in drie jaar toch een niveau 4 diploma.
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Uiterlijke verzorging is jouw ding. Je bent gek op verzorgingsproducten. Sterker nog, jouw badkamer staat er vol mee. Zo kom jij stralend voor de dag. Hoe leuk zou het zijn als je anderen ook kunt laten stralen.
In jouw opleiding als Allround Schoonheidsspecialist leer je hoe je gezicht- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Omdat dit niveau 4 is, voer je ook specialistische behandelingen uit, zoals een behandeling om de huid te verbeteren. Daarnaast leer je over aanvullende behandelingen zoals bijvoorbeeld Aromatherapie en gezonde lifestyle. Tijdens de opleiding is er ook ruimte om mee te doen aan vakwedstrijden, bijvoorbeeld op het gebied van visagie. Je wordt dan begeleid door jouw docent.
Droom jij van een schoonheidssalon aan huis? Tijdens deze opleiding leer je ook hoe je een eigen onderneming start en hoe je leiding geeft. Het ondernemen is in dit kopjaar op een hoger niveau. Zo komt jouw droom een stapje dichterbij.
Heb jij al eerder de opleiding Schoonheidsspecialist gedaan op niveau 3, dan kun jij deze opleiding in slechts één jaar doen. Zo heb je in drie jaar toch een niveau 4 diploma.
Verhalen van en voor studenten
Wat ga ik doen?
Tijdens deze eenjarige opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je alles over de verzorging van gezicht en lichaam. Je doet veel (specialistische) schoonheidsbehandelingen en krijgt ook theorievakken.
Naast de basisbehandelingen krijg je les in extra behandelingen gericht op huidverbetering, zoals:
- Aromatische behandeling (essentiële oliën die je kunt inzetten tijdens alle onderdelen van de behandeling)
- Thalassobehandeling (zoals klei, algen en modder)
- Afslankmethoden (door het toepassen van massagetechnieken, producten of apparatuur)
- Hoofdhuid-/oormassage
- Kleuradvies
- Bruiningsmethoden
Er wordt aandacht besteed aan de vakken:
Specifieke theorie van de extra behandelingen en de specialisaties van acne; huidverbeterende massage (bindweefsel- en pincementsmassage); shiatsu
- Nederlands 3F
- Rekenen 3F
- Engels
- Ondernemen
De geleerde technieken kun je toepassen op iedere klant. Daarom leer jij werken met verschillende modellen. Je neemt je eigen model mee naar de les of naar een examen, dus bereid je familie maar vast voor. Tijdens de lessen acne zul je veel met specifieke modellen werken, een belangrijke tip hierbij is dat je op tijd modellen zoekt die aan de juiste eisen voldoen.
Stage lopen
Je loopt twee dagen per week stage. Jij kiest waar je stage loopt. Bijvoorbeeld in een schoonheidssalon of bij een wellnesscentre.
Klik hier voor de lijst van erkende bedrijven.
Locaties
Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.
Aan het werk
Hoe ziet het werk van een Allround schoonheidsspecialist eruit? Je werkt in een schoonheidssalon in dienst of je hebt zelf een salon geopend. Iedere klant die binnenstapt is belangrijk voor je. Je wilt dat ze zich goed voelen als ze weggaan. Bij de meeste behandelingen verzorg jij hun gezicht. Er zijn zoveel verschillende huidtypes, je bent al echt een specialist.
Masseren doe je ook vrij vaak. Dit is best intensief. Maar tegelijk ook ontspannend door de oliën. Aan het einde van de dag staat er één gepland. Vanmiddag heb je eerst een pedicure staan. In de toekomst hoop je dat iemand hierbij komt helpen. Er stapt een klant binnen. Ze wil advies over afslankmethoden. Je maakt een afspraak voor volgende week. Zo kun je goed voorbereiden welke massagetechnieken, producten en apparatuur je haar kunt aanraden.
Hygiëne is heel belangrijk in de salon. Dus maak je na de laatste tevreden klant alles nog even extra goed schoon. Schoonheidsspecialist zijn is best hard werken. Maar het geeft je iedere dag een heel voldaan gevoel.
Studenttevredenheid
Percentage geslaagde studenten
Afgestudeerden met werk
Vervolgopleidingen
Heb jij naast het verzorgen van gezicht en lichaam ook interesse in Mode? Kijk dan of Fashion Product Coordinator niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de wereld van Fashion.
Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor bepaalde vakken. Dit is afhankelijk van je behaalde resultaat. Bespreek de mogelijkheden tijdens je plaatsingsgesprek.
Veelgestelde vragen
Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.
Het lesgeld is vastgesteld op €1239,- (schooljaar 2022/2023).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Er zijn aanvullende kosten (voor boeken, readers, licenties, bedrijfskleding en praktijkmaterialen). Deze worden bekend gemaakt bij de plaatsingsbijeenkomst.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan: voor 1 april. Anders kun jij misschien niet starten bij de opleiding van jouw keuze.
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Lees hier alles over aanmelding en toelating.
Om toegelaten te worden tot deze opleiding geldt de volgende aanvullende eis:
Je dient in het bezit te zijn van het diploma schoonheidsspecialist niveau 3 (crebo 25404), waarbij de keuzedelen behaald moeten zijn.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina.
- Vul het aanmeldingsformulier in.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Kom langs
Stefanie Geurtsen
Docent Schoonheidsverzorging en Kerndocent BegeleidingVoor al jouw vragen over de opleidingen Schoonheidsverzorging
