Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Koning willem-alexander opent het jubileumjaar!

Koning Willem Alexander krijgt portret van Ruben van Rumpt Vakschool Schoonhoven
Koning Willem Alexander bezoekt Vakschool Schoonhoven

14 januari 2020 zal voor velen van ons een dag zijn om nooit te vergeten. Na maanden hard werken om deze bijzondere dag en de vele andere activiteiten van het Jubileumjaar te organiseren, was het dan vandaag eindelijk zover. Het Jubileumjaar werd officieel geopend door Koning Willem-Alexander en andere bijzondere genodigden, een kroon op ons werk.

Het Koninklijk Huis heeft al sinds het ontstaan van Vakschool Schoonhoven, 125 jaar geleden, een bijzondere band. Sterker nog: de school werd als gevolg van een warm pleidooi door Koningin-Weduwe-Regentes Emma opgericht!

Na een openingswoord door Philippe Raets (voorzitter CvB) en een presentatie van Karin Voskamp (directeur Zadkine Vakschool Schoonhoven) volgde een feestelijke openingshandeling. Uurwerktechniekstudent Ruben van Rumpt onthulde samen met Koning Willem-Alexander zijn portret, dat geheel getekend was in de tekst ‘125 jaar Vakschool Schoonhoven’. Niet voor niets is het motto van Vakschool Schoonhoven (ooit begonnen als ‘de Teekenschool’) Happiness is handmade.

De rondleiding voerde langs het praktijklokaal Uurwerktechniek, waar Koning Willem-Alexander werd uitgenodigd tot het vastschroeven van onderdelen en het afregelen van een uurwerk. In het Zilversmeden lokaal heeft Koning Willem-Alexander een zilveren beker geplaneerd (gladgeslagen).

Koning Willem Alexander bezoekt Vakschool Schoonhoven
Koning Willem Alexander bezoekt Vakschool Schoonhoven

In de aula werd door Marloes de Vries, lid College van bestuur, stilgestaan bij al het talent dat van Vakschool Schoonhoven afkomstig is. Van goudsmid/juwelier Fred Brom, tot goudsmid/designer Bas Verdonk. Ook meesterstukken kregen de aandacht. Vervolgens sprak Koning Willem-Alexander met de branche, sponsoren, docenten en studenten.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde opening en gaan vol goede moed naar de volgende programma onderdelen van ons Jubileumjaar! Het volgende onderdeel is het FEEG symposium van 24 januari tot 27 januari a.s.

Uitzending bekijken?

De pers was volop vertegenwoordigd! Vele kranten en tv-uitzendingen besteden aandacht aan de opening door de Koning.

Volg @zadkinembo en @vakschoolschoonhoven op Instagram voor een mooi storyverslag.

Dinsdagavond 14 januari om 17:30 en om 22:30 uur kun je het item bekijken op Hart van Nederland. Om 21:20 vanavond bij Hart van Oranje. Zaterdag a.s. om 19.55 komt Blauw Bloed met een item.

Je vindt ook meer informatie op: zadkine.nl/jubileumjaar

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan