Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Tips voor de intake

Wow, je hebt zojuist een belangrijke stap gezet. Je hebt je aangemeld voor een mbo-opleiding. Wat leuk. Voordat je écht start op het mbo, zijn er nog een paar dingen die jij gaat doen. 

Binnenkort word jij uitgenodigd voor een intake. Dit kun jij verwachten. 

tips voor de intake

Wat is een intake?

Een intake is een eerste gesprek om te bekijken of de mbo-opleiding die jij hebt gekozen bij jou past. Elke opleiding organiseert de intake op zijn eigen manier.

Hoe een intake er precies uit ziet, laten wij jou weten via de de MyStart App

Dit kun jij verwachten van de intake

Eerst willen we meer weten over jou. We vragen je om kort iets over jezelf te vertellen. Waarom heb jij voor deze opleiding gekozen? Waarom wil jij bij Zadkine studeren? Waar ben jij goed in? En welke vaardigheden heb jij volgens jou nodig tijdens deze studie? Geef in dit gesprek ook aan als jij extra begeleiding nodig hebt of in een bijzondere situatie zit. Wij kunnen je namelijk helpen. 

Daarna vertellen we meer over de opleiding. We vertellen bijvoorbeeld over wat jij leert tijdens de opleiding en waar jij in de toekomst kunt gaan werken. Ook kun jij vragen stellen over de opleiding. Misschien wil je weten welke vaardigheden belangrijk zijn of welke stages je kunt gaan lopen. 

Wat zijn intake-activiteiten?

In een intake vragen we je soms ook om mee te doen aan intake-activiteiten. Net als het gesprek zijn deze activiteiten verplicht. Elke opleiding bepaalt zelf welke intake-activiteiten je volgt. Het resultaat van deze intake-activiteiten bespreek je tijdens het intakegesprek. Zo krijgen we een nog beter beeld van jouw vaardigheden. 

Welke intake-activiteiten jij gaat doen, lees jij via de MyStart App

6 tips voor een goede indruk

Je wilt natuurlijk zo positief mogelijk overkomen tijdens de intake, zodat jij wordt aangenomen bij de mbo-opleiding van jouw keuze. Met deze tips maak jij een goede indruk. 

Zoek uit waar jij moet zijn 

Om te voorkomen dat jij per ongeluk op de verkeerde locatie staat, is het slim om van te voren goed uit te zoeken waar jij moet zijn. Waar wordt de intake gehouden? Hoe kom je daar? Hoe lang doe jij over die reis? Zo ga je ontspannen op pad. Is het gesprek online? Check dan of je laptop opgeladen is en je een goed verbinding met het internet hebt.

Kom op tijd 

Er kan onderweg altijd iets tegenzitten, ga daarom op tijd weg. Liever 10 minuten van te voren aanwezig, dan 5 minuten te laat bezweet het gesprek binnen rennen. 

Neem alle materialen mee

Maak thuis een mapje met alle materialen die jij moet laten zien, zoals een pasfoto of je cijferlijst.

Presenteer jezelf goed

Je eerste indruk is belangrijk. Probeer daarom bij binnenkomst een hand te geven en iemand aan te kijken. Praat duidelijk en netjes. Het helpt ook als je er verzorgd uitziet. Denk ‘s morgens na over je kleding. 

Denk aan een open houding

In het gesprek kom jij beter over als jij een open houding hebt. Dat betekent dat jouw armen niet over elkaar zijn geslagen en je benen liever ook niet. Ga rechtop zitten.

Stel vragen 

Bereid thuis je vragen voor. Zo weet jij zeker dat je in het gesprek alles vraagt dat jij wilt weten. Ook kom jij geïnteresseerd en voorbereid over als jij vragen stelt. 

Volg jouw intake via MyStart App

Stap voor stap jouw aanmelding volgen? Dat kan met de MyStart App. In deze handige app volg je jouw persoonlijke voortgang: van aanmelding tot jouw eerste schooldag bij Zadkine. Je vindt er informatie over je intake, veelgestelde vragen en handige links. Zo ben je goed voorbereid op je start bij Zadkine!

Download de app in de App Store of Play Store

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan