Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Het Zadkine Beauty & Design Lab

In het Zadkine Beauty & Design Lab wordt het toptalent van de toekomst opgeleid. Hier komen mbo-studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke instanties samen. Het is een plek waar innovatief en inspirerend onderwijs plaatsvindt. Een plek waar studenten hun skills verfijnen en leren van elkaars vakmanschap. En een plek waar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de beauty- en designbranche centraal staan: van 3D-scannen tot aan het ontwikkelen van een private beauty label of een virtuele paskamer.  

Het Zadkine Beauty en Design Lab
Zadkine Beauty en Design student
Studentenproject van het Zadkine Beauty en Design Lab
Haarstylist student van de Zadkine Beauty en Design Lab
Diploma uitreiking studenten Zadkine Beauty en Design Lab
Model voor hairstylist student
Rondleiding in het Zadkine Beauty en Design Lab

Waarom het Beauty & Design Lab?

De beauty- en designbranche verandert. De verschillende beroepen in de sector laten steeds meer overlap zien. Niet iedereen hoeft meer een specialist te zijn. Daarnaast zijn er grote ontwikkelingen gaande op het gebied van technologie en digitalisering. Bovendien zijn de thema’s inclusiviteit, diversiteit en duurzaamheid de laatste jaren uitgegroeid tot essentiële onderdelen in het werkveld. Om goed op al deze veranderingen in te spelen is vernieuwing in het onderwijs nodig. Het Beauty & Design Lab zorgt hiervoor. 

Nieuws

Lees hier al het nieuws over het Beauty & Design Lab.

Partners Beauty & Design Lab

Het Beauty & Design Lab is een samenwerkingsproject van Zadkine met de volgende partners:

Bird ClubBrunott Juwelier, LHC Starts b.v., Living Lifestyle Magazine, Clan de Banlieue, House of Sustainable Fashion & DesignNederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Bijenkorf, Woonstad Rotterdam, Minois, Provrex, Stichting Everyday People, Krill, Federatie Goud en Zilver, Dress for Success, Elle.

Make Over Challenge

In het themaproject Make Over Challenge leren we studenten make overs te geven aan verschillende doelgrepen. Zeker ook aan doelgroepen die niet zo makkelijk toegang hebben tot de wereld van Beauty & Design. Zo kregen statushouders en andere mensen die een verwendag goed kunnen gebruiken uit de gemeente Westland een Make Over qua kleding, haar en gezicht. Studenten leerden hiermee niet alleen om hun opgedane kennis in de praktijk toe te passen, ook leerden ze om samen te werken met andere disciplines en hoe ze ‘soft skills’ in kunnen zetten zoals hospitality en burgerschap.

De Challenge wordt uitgevoerd in samenwerking met onder andere de partners Dress for Success, gemeente Westland en Clan de Banlieue. De Make Over Challenge vindt in verschillende vormen plaats.

Locatie Zadkine Beauty & Design Lab

De fysieke locatie van het Zadkine Beauty & Design Lab zit op een prachtige plek in het hart van Rotterdam. In deze multifunctionele ruimte geven studenten van verschillende opleidingen van het Zadkine Beauty & Fashion College en van Zadkine Vakschool Schoonhoven schoonheids- en stylingbehandelingen, volgen ze inspirerende masterclasses en werken ze aan themaprojecten.

Het ontwerp van de locatie is gemaakt door Architectenbureau Krill-Office for Resilient Cities and Architecture, één van de partners van het Beauty & Design Lab. Krill-o.r.c.a. werd bij het maken van dit ontwerp aangestuurd door onze studenten en docenten.

Multifunctionele ruimte

Meer weten?

Volg het Zadkine Beauty & Design Lab op LinkedIn, Instagram en Facebook voor het laatste nieuws. 

Heb je vragen, suggesties of heb je interesse in een samenwerking met het Zadkine Beauty & Design Lab? Stuur dan een e-mail naar beauty-designlab@zadkine.nl. Of neem contact op met onze programmamanager Ria van Oosterhout.

Ria van Oosterhout

Programmamanager Zadkine Beauty & Design Lab
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan