Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Opening fysieke locatie Zadkine Beauty & Design Lab op 23 maart 2023

  • Rotterdam, 20 maart 2023, 20:52
  • Geschreven door Redactie

In het Zadkine Beauty & Design Lab wordt het toptalent van de toekomst opgeleid. Hier komen MBO-studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke instanties samen. Het is een plek waar innovatief en inspirerend onderwijs plaatsvindt in het werkveld van beauty en design. Op 23 maart 2023 opent een fysieke locatie van het Beauty & Design Lab op een prachtige plek in het hart van Rotterdam, op de Karel Doormanstraat 330.

In het Zadkine Beauty & Design Lab staan de nieuwste trends en ontwikkelingen in de beauty- en designbranche centraal. Er vinden fysieke en digitale lesprogramma’s plaats met partners op het gebied van personal branding en social media, technologie en grondstoffen, inclusiviteit, trends & tools, ondernemen en innovatie.

Op de fysieke locatie van het Beauty & Design Lab aan de Karel Doormanstraat geven studenten van verschillende opleidingen van het Zadkine Beauty & Fashion College en van Zadkine Vakschool Schoonhoven schoonheids- en stylingbehandelingen, volgen ze inspirerende masterclasses en werken ze aan themaprojecten. Het ontwerp van de locatie is gemaakt door Architectenbureau Krill-Office for Resilient Cities and Architecture, één van de partners van het Beauty & Design Lab. Architectenbureau Krill-o.r.c.a. maakte, aangestuurd door onze studenten, een prachtig ontwerp waarin de vermenging van fysiek en virtueel leren tot thema is verheven. 

Vliegwiel voor vernieuwing in het onderwijs
Kim Cornelius, directeur van het Zadkine Beauty & Fashion College: “De beauty- en designbranche verandert. Er zijn grote ontwikkelingen gaande op het gebied van technologie, digitalisering, inclusiviteit, duurzaamheid, social skills en samenwerking tussen de verschillende beroepen. Om hier goed op in te spelen is vernieuwing in het onderwijs nodig. Het Beauty & Design Lab is hier een vliegwiel voor. Ik ben er trots op dat we vanaf nu ook op deze prachtige locatie aan de slag kunnen.”

Partners
Het Beauty & Design Lab is een samenwerkingsproject van de volgende partners: Zadkine, Brunott Juwelier, LHC Start, Stg. Living Lifestyle Magazine, Clan de Banlieue, Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Bijenkorf, Woonstad Rotterdam, Minois, Provrex, Stichting Everyday People, Krill-o.r.c.a., Federatie Goud en Zilver, Dress for Success, Elle Magazine, Treatwell.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan