Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zadkine Beauty & Design Lab is partner van Dutch Sustainable Fashion Week

  • Rotterdam , 04 oktober 2023, 15:33
  • Geschreven door Redactie
  • Door:   Beauty & Fashion

Zadkine beauty en designlab

5 t/m 11 oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Deze Fashion Week richt zich op het zichtbaar maken van duurzame mode-ontwikkelingen in Nederland. Ook Rotterdam doet hieraan mee, en dan mag het Zadkine Beauty & Design Lab natuurlijk niet ontbreken! Als officiële partner zet het Beauty & Design Lab deze week de deuren open van de locatie op de Karel Doormanstraat, waar verschillende activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week.

Samen met studenten van verschillende fashion opleidingen zetten we een aantal R’en van de RE-ladder in de spotlight. De RE-ladder geeft in 6 tredes verschillende strategieën van circulariteit aan; van RE-think tot aan RE-purpose. Bekijk hieronder het programma van het Beauty & Design Lab tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Kom je ook langs? Je bent van harte welkom!

Programma: 

RE-THINK
5 oktober 15.00 – 17.30 uur

Locatie: Rotterdam Academy, Burgemeester s’Jacobplein 1, Rotterdam
Werkconferentie met deelnemers uit het onderwijs, overheid en bedrijfsleven over thema’s zoals de betekeniseconomie, microfactory en inclusiviteit en diversiteit in beauty & design.

RE-PAIR
6 oktober 10.00 – 14.00 uur

Locatie: Karel Doormanstraat 330, Rotterdam
Veel mensen weten niet hoe je een losse knoop weer vastnaait aan kleding, of hoe je een los stukje naad weer kunt repareren, en gooien dan de kleding weg. Dat is natuurlijk niet duurzaam. Daarom worden er steeds meer RE-PAIR cafés georganiseerd om mensen te inspireren en dit te leren doen. Zo ook in het Beauty & Design Lab. We laten creatieve RE-PAIR ideeën zien van studenten en lichten dit graag toe.

RE-FUSE
9 oktober 11.00 - 17.00 uur

Locatie: Karel Doormanstraat 330, Rotterdam
We need to talk about fashion. Hoe bewust zijn we eigenlijk van wat we in de kast hebben? En hoe waardevol vinden we onze kleding die we kopen? Kom langs en bekijk de opdrachten die studenten rondom dit onderwerp aan het doen zijn.

RE-THINK
10 oktober 12.00 - 16.00 uur

Locatie: Karel Doormanstraat 330, Rotterdam
Wat vertelt je kleding? We besteden aandacht aan de biografie van een kledingstuk, i.s.m. het Rotterdam Museum. Loop binnen en ervaar dat een kledingstuk meer kan vertellen dan je denkt.

RE-PURPOSE
11 oktober 14.00 – 17.00

Locatie: Karel Doormanstraat 330, Rotterdam
We voeren opdrachten uit met het bedrijfsleven zoals KPN of organisaties zoals Gemeente Westland. We noemen dit Challenges. Studenten van verschillende opleidingen werken samen en vormen teams passend bij het project. Waar nodig worden experts uitgenodigd en coaches begeleiden teams tijdens het hele proces. Kom langs en bekijk de verrassende resultaten van deze Challenges.

Duurzaamheid als randvoorwaarde

Ellen Haeser, docent fashion bij Zadkine: “De Dutch Sustainable Fashion Week wil duurzame mode toegankelijk maken voor iedereen. Dat sluit perfect aan bij de doelstellingen van het Beauty & Design Lab, waar de thema’s duurzaamheid en inclusiviteit in het onderwijs verweven worden. Het is randvoorwaardelijk dat de professionals van de toekomst, onze studenten, duurzaamheid altijd als uitgangspunt gaan gebruiken in hun werk.”  

Meer informatie

Bekijk het volledige programma op dswf.nl. Meer weten over het Beauty & Design Lab? Ga dan naar zadkine.nl/beauty-design-lab.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan