Zoeken
Menu
StudieMatch

Aanmelden en toelating

Yes, je hebt een opleiding gevonden die jou leuk lijkt. Hoe meld je je hiervoor aan? Kun je met jouw diploma deze studie volgen? Of heb je helemaal geen diploma, maar wil je wel een mbo-opleiding volgen? Check op deze pagina alles wat jij wilt weten over aanmelden en toelating. 

Heb je keuzestress? Of kom je er niet uit? No worries. Wij helpen je. Maak een afspraak met het Studiekeuzecentrum. Samen kijken we welke opleiding bij jou past. 

Maak een afspraak

Aanmelden mbo

Wil jij een opleiding volgen bij Zadkine? Meld je digitaal aan voor 1 april, dan heb jij het recht om te starten bij de opleiding van jouw keuze. Als je voldoet aan de toelatingseisen natuurlijk. Denk aan de volgende belangrijke dingen:

  • Meld je op tijd aan: voor 1 april
  • Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
  • Volg de verplichte intake-activiteiten
  • Let op: sommige opleidingen stellen aanvullende toelatingseisen
  • En bepaalde opleidingen hebben een maximum aantal opleidingsplaatsen
Komend jaar naar het mbo? Meld je op tijd aan: voor 1 april.

Hoe meld ik me aan?

Toelating

De toelatingseisen verschillen per opleiding. Belangrijk is dat jij het juiste diploma hebt en dat jij naar de intake komt. 

Wil jij een mbo-opleiding volgen? Er zijn 3 belangrijke toelatingseisen: meld je op tijd aan, je hebt de juiste vooropleiding gevolgd en je komt naar de intake.

Beperkt aantal plaatsen

Voor een opleiding met beperkt aantal plaatsen geldt: hoe sneller je je aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding. Wel kan de opleiding plaatsen reserveren. Bijvoorbeeld voor huidige studenten die willen doorstromen, studenten die opnieuw het jaar volgen of die rechtstreeks uit het voortgezet onderwijs komen. 

Is het maximum aantal studenten bereikt? Dan kom je op de wachtlijst. Je maakt alsnog kans om te beginnen. Maar we kijken ook samen verder naar andere opleidingen. Voor de zekerheid. 

Geen diploma, wel mbo?

Geen vmbo-diploma of geen overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas van havo of vwo? Ook dan kun jij een mbo-opleiding volgen. Dit zijn jouw opties. 

Aanmeldingsformulier

Aanmelden voor een opleiding kan digitaal. Heb je geen BSN, gebruik dan een papieren aanmeldingsformulier. 

Bezoek een open dag