StudieMatch
Zoeken
Menu

Aanmelden en toelating

Yes, je hebt een mbo-opleiding gevonden die jou leuk lijkt. Hoe meld je je hiervoor aan? Kun je met jouw diploma deze mbo-studie volgen? Heb je helemaal geen diploma, maar wil je wel een mbo-opleiding volgen in Rotterdam? Check op deze pagina alles wat jij wilt weten over aanmelden en toelating bij Zadkine. 

Heb je keuzestress? Of kom je er niet uit? No worries. Wij helpen je. Maak een afspraak met het Studiekeuzecentrum. Samen kijken we welke opleiding bij jou past. 

Aanmelden mbo

Wil jij een mbo-opleiding volgen bij Zadkine? Meld je digitaal aan voor 1 april, dan heb jij het recht om te starten bij de opleiding van jouw keuze. Zorg dus dat jij deze deadline voor het inschrijven niet mist. Als je voldoet aan de toelatingseisen natuurlijk. Denk aan de volgende belangrijke dingen:

  • Meld je op tijd aan: dus aanmelden voor 1 april
  • Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd
  • Volg de verplichte intake-activiteiten
  • Let op: sommige opleidingen stellen aanvullende toelatingseisen
  • En bepaalde opleidingen hebben een maximum aantal opleidingsplaatsen
Komend jaar naar het mbo? Meld je op tijd aan: voor 1 mei.

Hoe meld ik me aan?

Toelating mbo

De toelatingseisen verschillen per Zadkine mbo-opleiding. Belangrijk is dat jij het juiste diploma hebt en dat jij naar de intake komt. Alles wat je moet weten over het toelatingsbeleid lees je hier.

Wil jij een mbo-opleiding volgen? Er zijn 3 belangrijke toelatingseisen: meld je op tijd aan, je hebt de juiste vooropleiding gevolgd en je komt naar de intake.

Beperkt aantal plaatsen

Voor een opleiding met beperkt aantal plaatsen geldt: hoe sneller je je aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding. 

Is het maximum aantal studenten bereikt? Dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt alsnog kans om te beginnen. Maar we kijken ook samen verder naar andere opleidingen. Voor de zekerheid. 

Bekijk hier het overzicht van de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen voor het schooljaar 2022-2023.

En bekijk hier het overzicht van de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen voor het schooljaar 2023-2024. Voor deze opleidingen kun je je aanmelden vanaf 1 september 2022. 

Geen diploma, wel mbo?

Geen vmbo-diploma of geen overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas van havo of vwo? Ook dan kun jij een mbo-opleiding volgen en je aanmelden bij Zadkine. Dit zijn jouw opties. 

Aanmeldingsformulier

Aanmelden voor een opleiding kan digitaal. Heb je geen BSN, gebruik dan een papieren aanmeldingsformulier. 

Aanmelden na 1 april?

Na 1 april is het ook nog mogelijk om je aan te melden voor een studie. 

Bezoek een Open Dag