vragen
bbl - niveau 2
 • Start:augustus
 • Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.
 • Crebonummer:25167
 • Duur:1 jaar
Download Brochure
Detailhandel (retail)

Verkoper

In het werk van een verkoper staat de klant centraal. Jouw belangrijkste taak is de winkel helemaal in orde maken, zodat klanten het prettig vinden om er te komen. Dat begint met ervoor te zorgen dat de winkel er goed uitziet. Ook help je bij de goederenontvangst. Daarna begint het helpen van de klanten. Wanneer het nodig is, assisteer je bij kassawerkzaamheden. En als een klant een klacht heeft, handel je deze deskundig af.

 • De opleiding

  Met de opleiding Verkoper word je goed voorbereid op dit afwisselende beroep. Je leert bijvoorbeeld hoe je een verkoopgesprek voert met een klant en hoe je geleverde producten in ontvangst neemt. Ook zul je het assortiment van een winkel bestuderen en producten leren vergelijken. Ben jij klantvriendelijk en lijkt het je leuk om klanten te helpen? Lees dan snel verder over de opleiding Verkoper. 


   

  x van n - titel

  • Opleiding verkoper 3
  • Opleiding verkoper 4
  • Opleiding verkoper 5
  • Opleiding verkoper 1
  • Opleiding verkoper 2
  • Opleiding verkoper 6
  • Meer over deze opleiding

   Een goede verkoper heeft veel productkennis en is zeer klantvriendelijk. Tijdens de opleiding word je opgeleid voor dit afwisselende beroep. Je leert je onder andere:

   • Hoe je een verkoopgesprek voert (dit oefen je met rollenspellen in de klas en met klanten in de winkel)
   • Hoe je goederen ontvangt die worden geleverd (bijvoorbeeld het afhandelen van vervoersdocumenten)
   • Hoe je derving voorkomt in de winkel

   Tijdens je opleiding maak je een branchewerkstuk, waardoor je bijvoorbeeld leert om het assortiment te bestuderen. Je beschrijft productgroepen en maakt vergelijkingen tussen producten. Ook presenteer je het werkstuk.

   Vakken
   Naast Nederlands (bijvoorbeeld presentatietechnieken), Engels, rekenen en burgerschap, krijg je onder andere de volgende vakken:

   • Marketing
   • Logistiek
   • Ondernemerschap

   Kassawerkzaamheden leer je via een simulatieprogramma en in het leerwerkbedrijf.

   Duur van de opleiding
   De opleiding Verkoper duurt 1 jaar. Tijdens de opleiding werk je minimaal 24 uur per week in een winkel. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school voor de theorie. 

  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bbl-opleiding. Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan heb je per week drie of vier dagen praktijk, plus een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is er ook een bol-variant. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat kan gemiddeld ongeveer vier dagen per week zijn en één dag per week stage, of je loopt een een blokstage, waarbij je dus een hele periode lang alleen maar stage hebt.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Naast kosten voor cursus- of lesgeld zijn er nog kosten voor boeken, verzekeringen, excursies en andere activiteiten.

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Je kunt alleen starten met deze bbl-opleiding, als je uiterlijk op 1 oktober van het 1e leerjaar beschikt over een leerwerkplek.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  Sportlaan 15
  Sportlaan 15, 3202 VW, Spijkenisse (51.8545032,4.3090097)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

  • Sportlaan 15

   Sportlaan 15
   3202 VW Spijkenisse
   T (0181) 67 91 11

   Opleidingen in de richtingen Financieel, Secretarieel, Handel en ICT.

   Aan de Sportlaan 15 worden opleidingen gegeven in de richtingen: Administratie, Handel, Secretarieel, ICT

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma ben je verkoper en kun je in een winkel werken. Dit kan vrijwel elke winkel zijn, denk aan een supermarkt of drogist, maar ook bijvoorbeeld een kledingwinkel, sportwinkel of bouwmarkt. Ook kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

   Het beroep verkoper

   In het werk van een verkoper staat de klant centraal. Jouw belangrijkste taak is de winkel helemaal in orde maken, zodat klanten het prettig vinden om er te komen. Dat begint met ervoor te zorgen dat de winkel er goed uitziet. Je presenteert de artikelen op een aantrekkelijke manier, zowel in de winkel als in de etalage. Ook zorg je ervoor dat de schappen netjes gevuld en gespiegeld zijn en maak je de winkel schoon. Daarnaast help je bij de goederenontvangst, omdat de producten moeten worden opgeslagen in het magazijn.

   Daarna begint het helpen van de klanten: je adviseert hen over de producten die ze zoeken, voert verkoopgesprekken, wijst waar de producten staan en helpt bij vragen. Wanneer het nodig is, assisteer je bij kassawerkzaamheden. Als een klant een klacht heeft, handel je deze deskundig af. Je luistert bijvoorbeeld naar de klacht en zoekt een oplossing. Of je speelt de klacht door naar een collega die deze kan afhandelen.

   Past dit beroep bij jou?

   Je bent creatief en commercieel. Ook ben je klantvriendelijk, resultaatgericht, nauwkeurig en kun je goed communiceren. Daarnaast zorg je ervoor dat je altijd deskundig overkomt. Herken jij jezelf hierin? Dan vind je dit beroep vast interessant.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar niveau 3
   Je kunt ook doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3, zoals Verkoopspecialist.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

bbl - niveau 2
 • Start:augustus
 • Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.
 • Crebonummer:25167
 • Duur:1 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.