vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:23064
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Commercie

Junior accountmanager

Als (junior) accountmanager ben je medeverantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt. Je houdt je vooral bezig met het verkopen van producten of diensten aan de klanten (accounts). Hiervoor heb je veel kennis over deze producten of diensten nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je relaties met klanten onderhoudt. Bestaande klanten wil je natuurlijk houden, maar je gaat ook op zoek naar nieuwe klanten.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager leer je alles wat je nodig hebt voor dit beroep. Je leert bijvoorbeeld hoe je een verkoopgesprek voert en hoe je onderzoek doet, bijvoorbeeld naar nieuwe verkoopkansen of het in de markt zetten van nieuwe producten of diensten. Ook leer je offertes opstellen en onderhandelen met de klant over bijvoorbeeld de prijs. Ben jij klantgericht? Werk je zelfstandig en heb je financieel inzicht? Dan is deze opleiding vast iets voor jou.

  Mbo Junior accountmanager

  • Meer over deze opleiding

   Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je:

   • onderzoek kunt doen naar de klant, het product en de markt
   • een accountplan opstelt
   • een verkoopgesprek voert
   • offertes opstelt
   • kunt onderhandelen met de klant
   • relaties kunt beheren

   Je leert enorm veel van projecten, opdrachten, presentaties of simulaties die gaan over echte praktijkproblemen of vanuit bedrijven of instellingen zijn aangeleverd. Daarom maken we veel gebruik van deze leeractiviteit. Ook stimuleren we jou om bij opdrachten samen te werken met anderen.

    

   Vakken
   Je krijgt bijvoorbeeld de volgende vakken: 

   • Marketing
   • Sales
   • Bedrijfseconomie
   • Accountmanagement en het schrijven van een accountplan
   Verder krijg je te maken met een gedeelte van je opleiding dat bestaat uit zogenaamde keuzedelen. Deze keuzedelen dienen om je opleiding te verbreden, te verdiepen of om door te stromen naar het hbo. De volgende keuzedelen zijn mogelijk:
   • Werken in het buitenland
   • Inspelen op innovaties
   • Online marketing en e-commerce
   • Ondernemerschap

   Stage
   Tijdens de stage leer je de praktijk door mee te werken in bedrijven die gericht zijn op zowel Business to Consumer als Business to Business dienstverlening. Natuurlijk word je hierbij begeleid, bij het bedrijf en via school.

   Basisjaar
   Bij de opleidingen (Junior) accountmanager, Assistent manager internationale handel en Vestigingsmanager groothandel is het 1e leerjaar een basisjaar. Daarom kun je bij deze opleidingen aan het eind van leerjaar 1 nog switchen. Voor de opleiding (Junior) accountmanager betekent dit dat je na het 1e leerjaar kunt kiezen om door te gaan met deze opleiding of kunt switchen naar Assistent manager internationale handel of Vestigingsmanager groothandel.

   Sprintopleiding is maatwerk
   De opleiding duurt maximaal 3 jaar. Denk jij dat je ervoor in aanmerking komt om de opleiding versneld te doen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Verplichte intake-activiteiten

   • Groepsbijeenkomst
   • Opdracht en intakegesprek
   • Plaatsingsbijeenkomst

   Advies
   Om deze opleiding met succes te kunnen volgen, adviseren we dat je in het bezit bent van:

   • Een vmbo-diploma theoretische leerweg (liefst met economie en wiskunde) of een overgangsbewijs liefst van 4 naar 5 havo/vwo.
   • Heb je een diploma op mbo niveau 3, dan heeft een diploma Commercieel medewerker binnendienst de voorkeur.
 • For young professionals

  Met jouw ambitie om aan de slag te gaan in het bedrijfsleven biedt het Zadkine Business College jou de beste start. Onze opleidingen zijn sterk verbonden met de echte praktijk. Naast het opdoen van een flinke dosis kennis over je vak, kom je tijdens je studie volop in contact met bedrijven. Gecombineerd met de juiste begeleiding en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, stimuleren we je om het maximale uit jezelf te halen. Zo stap jij straks zelfverzekerd als young professional het Nederlandse of internationale bedrijfsleven binnen.

  Lees verder over het Zadkine Business College.

  Zadkine Business College 

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  Sportlaan 15
  Sportlaan 15, 3202 VW, Spijkenisse (51.8545032,4.3090097)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen. Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

  • Sportlaan 15

   Sportlaan 15
   3202 VW Spijkenisse
   T (088) 945 36 00

   Opleidingen in de richtingen Financieel, Secretarieel, Handel en ICT.

   Op deze locatie vind je het Business College en ict-opeldingen van het Techniek College Rotterdam. Deze locatie is voor voorlichting over de opleidingen van het Techniek College Rotterdam niet geopend tijdens de Infodagen en de Open dagen van Zadkine: voor de voorlichtingsdata van het Techniek College Rotterdam verwijzen wij u vriendelijk naar https://www.techniekcollegerotterdam.nl/.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma kun je gaan werken als (junior) accountmanager in veel verschillende sectoren en branches, zoals banken en verzekeraars, media, groothandel, detailhandel, industrie, dienstverlenende bedrijven, gemeente en transport. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

   Het beroep (junior) accountmanager
   Als (junior) accountmanager werk je bij bedrijven die intensief bezig zijn met klantbeheer. Dit kan zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn als in het grootbedrijf in een business-to-business setting. Je bent medeverantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt. Je bent veel onderweg naar of op bezoek bij zakelijke klanten/accounts. Je houdt je vooral bezig met het verkopen van producten of diensten aan de klanten (accounts) en je vindt het leuk om producten te verkopen waar de klant blij mee is en blijft. Hiervoor heb je veel kennis over deze producten of diensten nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je relaties met klanten onderhoudt. Bestaande klanten wil je natuurlijk houden, maar je gaat ook op zoek naar nieuwe klanten. Vanuit je binnendienstrol benader je daarom zo nodig potentiële klanten via diverse klantcontactkanalen. Voor de uitoefening van het beroep is goede beheersing van het Engels en beheersing van een tweede moderne vreemde taal (Duits) vereist.

   Je hebt een schakelfunctie tussen de klant en je eigen organisatie. Je houdt beide partijen op de hoogte van afspraken en ontwikkelingen. Je verzamelt informatie via bijvoorbeeld deskresearch, fieldresearch en marktverkenning. Je doet op basis daarvan voorstellen voor het verkoopplan van je afdeling of organisatie en voor de accountplannen van je eigen accounts. Ook bewaak je de voortgang van de uitvoering van deze plannen.

   Je werkt in een team en met je collega’s bereik je de resultaten. Je verdeelt de werkzaamheden in het accountteam, bewaakt de planningen en stuurt bij afwijkingen bij.

   (Junior) accountmanagers vind je in veel verschillende sectoren en branches, zoals banken en verzekeraars, media, groothandel en detailhandel en industrie en transport.

   Past dit beroep bij jou?

   Je bent klantgericht, ondernemend, representatief en je hebt een commerciële en professionele instelling. Daarnaast beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken, trekt zaken graag naar je toe, bent initiatiefrijk en durft beslissingen te nemen. Ook heb je financieel inzicht. Herken jij jezelf hierin? Misschien past dit beroep dan bij jou.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo

   Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Commerciële Economie, Communicatie, Bedrijfseconomie of Small Business & Retail Management. Ook kun je een 2-jarige Associate degree behalen op de Rotterdam Academy (hbo-niveau). Meer informatie daarover vind je op www.rotterdamacademy.nl.

   Doorstuderen na je mbo? Overweeg het doorstroomprogramma mbo-hbo!
   Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam.

   Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘studeren in het hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

   Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan hier voor meer info.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Zadkine blog

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

   

 • Kennismaken met...

  Linsey

  Van danseres tot accountmanager

  Linsey Boxhoorn (25) is vastbesloten om het te gaan maken. Ondanks haar bloeiende danscarrière en eigen entertainmentbedrijf besloot ze daarom terug naar school te gaan. Met de opleiding (Junior) accountmanager hoopt zij haar commerciële vaardigheden verder te perfectioneren.

  Mbo Junior accountmanager “Dansen en entertainen is altijd mijn grote passie geweest. Op de middelbare school volgde ik daarom in de avonduren ook een toneelopleiding. De bedoeling was toen nog om ooit het theater in te gaan. Maar het liep anders. Het dansen in clubs en hosten van events ging mij zo goed af dat ik daarin ben blijven hangen.

  Inmiddels verzorg ik met mijn bedrijf Venusians sinds 2012 zelf het entertainment op verschillende beurzen en evenementen. Mooi werk, waarvoor dansers en hostesses die organisaties via mij kunnen inhuren en ik regelmatig in het buitenland vertoeven. Zo was ik onlangs nog in China met het clubevent ‘One Night in Amsterdam’.

  Wat dat betreft, heb ik niets te klagen. Maar het is tegelijk een vrij hectisch bestaan. Iets meer rust en regelmaat zou wel eens fijn zijn. Bovendien vraagt het dansen veel van je en er komt een tijd dat je dat fysiek niet meer kunt. Vandaar dat ik mij ook graag op andere vlakken wil ontwikkelen. Zo volgde ik eerder een opleiding bij Schoevers, waar mij vooral het stukje marketing en communicatie aansprak.

  Op zoek naar een manier om mij daarin verder te verdiepen, maar tegelijk mijn bedrijf te kunnen voortzetten, kwam ik al gauw uit bij Zadkine. Dat ik vanwege mijn vooropleiding direct kon instromen in het 2e jaar, was mooi meegenomen. Maar belangrijker vind ik dat docenten er echt met je meedenken en zoveel mogelijk maatwerk leveren. Ook fijn: de vele projecten, opdrachten, presentaties en simulaties die je goed voorbereiden op stages en de actuele beroepspraktijk.

  Hoewel het combineren van werk en studie best pittig is, heb ik de smaak van het leren inmiddels te pakken. Sterker, na mijn mbo-diploma wil ik nu ook nog een Associate degree Sales & Accountmanagement behalen. Maar dit keer dan wel in deeltijdvorm. Want je zult altijd zien: sinds ik mijn studie ben begonnen, is het op mijn werk drukker dan ooit tevoren.”

bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:23064
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.