vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:23064
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Commercie

Junior accountmanager

Als (junior) accountmanager ben je medeverantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt. Je houdt je vooral bezig met het verkopen van producten of diensten aan de klanten (accounts). Hiervoor heb je veel kennis over deze producten of diensten nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je relaties met klanten onderhoudt. Bestaande klanten wil je natuurlijk houden, maar je gaat ook op zoek naar nieuwe klanten.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager leer je alles wat je nodig hebt voor dit beroep. Je leert bijvoorbeeld hoe je onderzoek doet naar de klant en een verkoopgesprek voert. Ook leer je offertes opstellen en onderhandelen met de klant over bijvoorbeeld de prijs. Ben jij klantgericht? Werk je zelfstandig en heb je financieel inzicht? Dan is deze opleiding vast iets voor jou.

  Mbo Junior accountmanager bol

  • Meer over deze opleiding

   Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je:

   • onderzoek kunt doen naar de klant, het product en de markt
   • een accountplan opstelt
   • een verkoopgesprek voert
   • offertes opstelt
   • kunt onderhandelen met de klant
   • relaties kunt beheren

   Je leert enorm veel van projecten, opdrachten, presentaties of simulaties die gaan over echte praktijkproblemen of vanuit bedrijven of instellingen zijn aangeleverd. Daarom maken we veel gebruik van deze leeractiviteit. Ook stimuleren we jou om bij opdrachten samen te werken met anderen.

    

   Vakken
   Je begint de opleiding met een oriëntatiefase om inzicht te krijgen in de mogelijkheden in de sector. Daarna trainen we je in commerciële vaardigheden, zoals zakelijke communicatie in het Nederlands en 2 moderne vreemde talen, waaronder Engels. De volgende vakken vormen de basis van de opleiding:

   • Marketing
   • Sales
   • Bedrijfseconomie
   • Commerciële beroepsvorming
   • Marktonderzoek
   • Management

   Stage
   Tijdens de stage leer je de praktijk door mee te werken in bedrijven die gericht zijn op zowel Business to Consumer als Business to Business dienstverlening. Natuurlijk word je hierbij begeleid, bij het bedrijf en via school.

   Sprintopleiding is maatwerk
   De opleiding duurt maximaal 3 jaar. Denk jij dat je ervoor in aanmerking komt om de opleiding versneld te doen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.


  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Om deze opleiding met succes te kunnen volgen, adviseren we dat je in het bezit bent van:

   • Een vmbo-diploma theoretische leerweg (liefst met economie en wiskunde) of een overgangsbewijs liefst van 4 naar 5 havo/vwo.
   • Heb je een diploma op mbo niveau 3, dan heeft een diploma Commercieel medewerker binnendienst de voorkeur.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  Sportlaan 15
  Sportlaan 15, 3202 VW, Spijkenisse (51.8545032,4.3090097)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

  • Sportlaan 15

   Sportlaan 15
   3202 VW Spijkenisse
   T (0181) 67 91 11

   Opleidingen in de richtingen Financieel, Secretarieel, Handel en ICT.

   Aan de Sportlaan 15 worden opleidingen gegeven in de richtingen: Administratie, Handel, Secretarieel, ICT

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma kun je gaan werken als (junior) accountmanager in veel verschillende sectoren en branches, zoals banken en verzekeraars, media, groothandel, detailhandel, industrie, dienstverlenende bedrijven, gemeente en transport. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

   Het beroep (junior) accountmanager
   Als (junior) accountmanager werk je bij bedrijven die intensief bezig zijn met klantbeheer. Dit kan zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn als in het grootbedrijf in een business-to-business setting. Je bent medeverantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt. Je bent veel onderweg naar of op bezoek bij zakelijke klanten/accounts. Je houdt je vooral bezig met het verkopen van producten of diensten aan de klanten (accounts) en je vindt het leuk om producten te verkopen waar de klant blij mee is en blijft. Hiervoor heb je veel kennis over deze producten of diensten nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je relaties met klanten onderhoudt. Bestaande klanten wil je natuurlijk houden, maar je gaat ook op zoek naar nieuwe klanten. Vanuit je binnendienstrol benader je daarom zo nodig potentiële klanten via diverse klantcontactkanalen. Voor de uitoefening van het beroep is goede beheersing van het Engels en beheersing van een tweede moderne vreemde taal (Duits) vereist.

   Je hebt een schakelfunctie tussen de klant en je eigen organisatie. Je houdt beide partijen op de hoogte van afspraken en ontwikkelingen. Je verzamelt informatie via bijvoorbeeld deskresearch, fieldresearch en marktverkenning. Je doet op basis daarvan voorstellen voor het verkoopplan van je afdeling of organisatie en voor de accountplannen van je eigen accounts. Ook bewaak je de voortgang van de uitvoering van deze plannen.

   Je werkt in een team en met je collega’s bereik je de resultaten. Je verdeelt de werkzaamheden in het accountteam, bewaakt de planningen en stuurt bij afwijkingen bij.

   (Junior) accountmanagers vind je in veel verschillende sectoren en branches, zoals banken en verzekeraars, media, groothandel en detailhandel en industrie en transport.

   Past dit beroep bij jou?

   Je bent klantgericht, ondernemend, representatief en je hebt een commerciële en professionele instelling. Daarnaast beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken, trekt zaken graag naar je toe, bent initiatiefrijk en durft beslissingen te nemen. Ook heb je financieel inzicht. Herken jij jezelf hierin? Misschien past dit beroep dan bij jou.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo

   Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Commerciële Economie, Communicatie, Bedrijfseconomie of Small Business & Retail Management. Ook kun je een 2-jarige Associate degree behalen op de Rotterdam Academy (hbo-niveau). Meer informatie daarover vind je op www.rotterdamacademy.nl.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

   

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:23064
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.