Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Het mooie aan deze studie is dat je veel praktijkgericht onderzoek doet.”

Als klein jongetje wilde Pieter Thomas Vermaas (20) architect worden. Maar omdat hij alsmaar onvoldoendes voor wiskunde scoorde, besloot hij in plaats daarvan de ‘verkoopkant’ op te gaan. Met de opleiding (Junior) Accountmanager hoopt hij zijn tweede jeugdwens waar te maken: rijk worden.

Student Pieter Thomas vertelt over zijn mbo-opleiding (Junior) Accountmanager

“Wanneer ik erachter kwam dat rekenen niet mijn vak is? Dat was nadat ik van het vmbo-tl doorstroomde naar de havo en - ondanks dat ik écht mijn best deed - alleen maar drieën voor wiskunde haalde. De kans was groot dat ik daarop zou blijven zitten, waardoor ik na slechts twee maanden besloot over te stappen naar de mbo-opleiding International Business Studies.

Marketing en sales

Ondanks dat ook deze studie niet helemaal bij mij paste, sprak het stukje marketing en sales mij wel erg aan. Op zoek naar een manier om mij juist daarin verder te verdiepen, besloot ik na een jaar opnieuw te switchen. Dit keer naar de opleiding (Junior) Accountmanager, waar ik nu in het examenjaar zit.

Het mooie aan deze studie is dat je veel praktijkgericht onderzoek doet. Bijvoorbeeld door het maken van accountplan, waarin je per klant de verkoopdoelstellingen en de behoeften vastlegt om zo betere verkoopresultaten te behalen.

Waardevolle stages

Ook de stages die je loopt, zijn erg waardevol. Bij mijn stagebedrijf, een familiebedrijf in de groen- en recyclingtechniek, klikt het zo goed dat ik daar graag een baan in het salesteam zou willen bemachtigen. Al moet ik dan eerst nog een hbo-opleiding afronden op de IVA Business School, een particuliere opleider voor onder andere de automotive industrie.

Meedenkende docenten

Och, zo weet ik meteen wat er na hierna nog van mij wordt gevraagd om dit nieuwe doel te bereiken. Dat docenten van Zadkine actief met je meedenken en je bijstaan in het realiseren van jouw carrière-ambities, helpt daarbij enorm. Zo blijf je gemotiveerd om te studeren, zelfs tijdens corona.”

Lees meer over de opleiding.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan