vragen
bbl - mbo niveau 4
  • Start:augustus 2020
  • Crebonummer:25614
  • Duur:1 jaar
Download Brochure
Brood & Banket

Boulanger

Vanaf het nieuwe studiejaar kun je bij het Zadkine Brood & Banket College opgeleid worden tot Broodspecialist op niveau 4. Deze nieuwe opleiding geeft je de kans om in één jaar het diploma Boulanger te verkrijgen. Brood is trending; er verschijnen steeds meer nieuwe broodsoorten op de markt en er is op dit moment veel behoefte aan gespecialiseerde broodbakkers. Spreekt dit specialisme jou aan? Kom dan na je niveau 3 diploma zelfstandig werkend bakker, smaakvol creëren bij het Zadkine Brood & Banket College.

 

  • De opleiding

    Na afronding van deze opleiding ben je een specialistische broodbakker met de skills om een groot broodassortiment te creëren.

    • Meer over deze opleiding

      De opleiding Boulanger (niveau 4)

      Vanaf het nieuwe studiejaar kun je bij het Zadkine Brood & Banket College opgeleid worden tot Broodspecialist op niveau 4. Deze nieuwe opleiding geeft je de kans om in één jaar het diploma Boulanger te verkrijgen. Brood is trending; er verschijnen steeds meer nieuwe broodsoorten op de markt en er is op dit moment veel behoefte aan gespecialiseerde broodbakkers. Spreekt dit specialisme jou aan? Kom dan na je niveau 3 diploma zelfstandig werkend bakker, smaakvol creëren bij het Zadkine Brood & Banket College.

      Wat leer je?
      Na afronding van deze opleiding ben je een specialistische broodbakker met de skills om een groot broodassortiment te creëren. Verschillende broodproducten komen langs in het leerjaar. Denk hierbij aan desembrood, veganbrood of glutenvrijbrood. Maar ook aan feestbrood, croissants of brioches. Met het diploma `Boulanger’ op zak, maak jij van iedere klant een tevreden klant!

      Samen met bedrijfsleven
      Wie beter dan het bedrijfsleven kan ons helpen om jullie de fijne kneepjes van het vak te leren? Zadkine heeft een speciale Raad van Advies voor Brood opgericht. Hierin zitten de beste broodbakkers van de regio Rotterdam. Zij geven feedback op ons onderwijsprogramma èn zij geven ook zelf les. Jullie krijgen workshops van niemand minder dan de bakkers van Das Brot, Jeroen Bakt Brood, Jordy’s Bakery, Meesterbakker Voskamp, Sharp Sharp, ’t Bakkertje en het Vlaamsch Broodhuys.

      Ook goed om te weten
      Je krijgt één dag per week (op maandag) les en alle andere dagen werk je bij een Leerwerkbedrijf. Tijdens de lesdag leer je o.a. meer over de  verschillende soorten granen, rijsmiddelen en hulpgrondstoffen, maar ook Nederlands, Engels en rekenen behoren tot het vakkenpakket. Daarnaast moet je nog een keuzedeel volgen en biedt Zadkine ook studieloopbaanbegeleiding aan.

    • Leer- en stagebedrijven

      Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

      Wij werken nauw samen met de beste broodbakkers van de regio Rotterdam; Das Brot, Jeroen Bakt Brood, Jordy's Bakery, Meesterbakker Voskamp, Sharp Sharp, 't Bakkertje en het Vlaamsch Broodhuys.
    • Opleidingskosten

      Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

      Studiefinanciering

      Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

      Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

    • Toelatingseisen

      Je bent toelaatbaar met het diploma zelfstandig werkend bakker niveau 3. Dit komt omdat deze opleiding een specialistenopleiding is.
  • Locaties

    Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

    Benthemplein 15
    Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
    • Benthemplein 15

      Benthemplein 15
      3032 CC Rotterdam
      T (088) 945 24 80

      De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
      download locatiegids

      Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

  • Samenwerking

    Bij de opleiding Boulanger werken wij intensief samen met het bedrijfsleven. Jullie krijgen workshops & kunnen stage lopen bij: Das Brot, Jeroen Bakt Brood, Jordy’s Bakery, Meesterbakker Voskamp, Sharp Sharp, ’t Bakkertje en/of het Vlaamsch Broodhuys.



  • Na je diploma

    Als je je opleiding hebt behaald, kun je aan de slag als gespecialiseerde broodbakker. En ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

    • Beroepen

      Als Boulanger beheers je de processen en technieken die nodig zijn voor het vervaardigen van hoogwaardige broodproducten. Je kunt voor iedere gelegenheid of smaak iets bakken. Denk hierbij aan desembrood, veganbrood of glutenvrijbrood. Maar ook aan feestbrood, croissants of brioches. Met het diploma `Boulanger’ op zak, maak jij van iedere klant een tevreden klant!

      Je werkt bijvoorbeeld bij ambachtelijke bakkerijen.

    • Vervolgopleiding

  • Voorlichting

    Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

    • Meeloopdagen

      Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

      Schrijf je in voor de meeloopdag

    • Open dagen

      Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

      Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

      De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

      We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

    • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

      Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

      Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

  • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
    Ik meld mij aan
  • Contact

    Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

    Stel je vraag ...

bbl - mbo niveau 4
  • Start:augustus 2020
  • Crebonummer:25614
  • Duur:1 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.