vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25171
 • Duur:2 jaar
Horecavak

010 Bar Academy

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Meld je dan nú aan voor onze unieke horeca-opleiding! Want Rotterdamse horecabedrijven zoeken barprofessionals op mbo 3-niveau. Mensen met vakkennis én praktijkervaring.

Daarom hebben we een compleet nieuwe opleiding ontwikkeld. Samen met Rotterdamse horecaondernemers en producenten van bekende drankmerken, zoals Ahoy, Bacardi, Brouwerij Noordt, de Kuyper en Giraffe Coffee. Samen leren we je alle ins en outs van het vak. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder!

 • De opleiding

  Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar willen werken? Dat kan! De opleiding 010 Bar Academy by Zadkine draait om ‘barwerk’. Je leert alles over alcoholische én non-alcoholische dranken. En je doet heel veel ervaring op in de praktijk. Bedrijfsbezoeken, excursies, workshops, interviews, praktijkopdrachten – je leert en ontwikkelt jezelf in het klaslokaal. Maar vooral ook op de werkvloer.
  • Inhoud van de opleiding

   De opleiding is opgedeeld in 6 blokken. Elk blok duurt enkele weken en gaat over een thema waar bepaalde soorten dranken bij horen:
   1. Goedemorgen: koffie & thee
   2. Lente: bier & cider
   3. Festival zomer: mix & fris
   4. Oogsttijd: wijn & overig
   5. Donkere dagen: sterk & likeur
   6. Detox: sap & water

   Daarnaast doe je vaardigheden op die onmisbaar zijn in de horeca:
   - Marketing
   - Gastheerschap
   - Commerciële vaardigheden
   - Ondernemerschap
   - Innoveren
   - Food-pairing

   Wil je je nog verder bekwamen? Dat kan met allerlei keuzedelen (tot 14 stuks!), zoals persoonlijk profileren, ondernemend gedrag, belevingsgericht werken en digitale vaardigheden 2. Daarnaast volg je ook algemene vakken: Nederlands, rekenen, Engels en een tweede vreemde taal. Tijdens de opleiding doorloop je ook een ‘personal development-traject’. Je loopbaanbegeleider (van Zadkine) en je buddy (praktijkpartner) ondersteunen je daarbij.

   Stage
   Voor je stage maak je zelf afspraken met één van de horecapartners of een bedrijf uit je eigen netwerk. In het eerste jaar doe je 400 uur praktijkervaring op. Wanneer? Dat bepaal jij zelf! Betaald? Dat kan ook! In het tweede jaar werk ook je 400 uur achter de bar.

   Daarna sluit je je stageperiode af met een praktijkexamen. Heb je altijd al cocktails willen shaken onder de Spaanse zon of wijn willen verkopen met uitzicht op de plantages van Stellenbosch? Ga dan de laatste 12 weken in het buitenland op stage!

   Instagram
   Volg ons ook op Instagram.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer- en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Toelating tot deze opleiding

   • Je bent 18 jaar of ouder. Ben je nog geen 18? Lees dan hieronder wat jouw opties zijn:
   - Word je voor 1 november van het schooljaar 18? Dan kun je ook starten met de opleiding als je ouders / verzorgers toestemming geven om alcoholische dranken te proeven.

   - Ben je op 1 november van het schooljaar nog geen 18 maar wil je wel al werken aan je toekomst in de horeca? Dan kun je beginnen aan de vooropleiding van de 010 Bar Academy by Zadkine! Je volgt dan de reguliere horeca-opleiding (voor zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw voor niveau 3 of leidinggevende bediening voor niveau 4) met extra aandacht voor bar-specialiteiten. Je brengt bijvoorbeeld een bezoek aan onze horecapartners, volgt workshops van gastdocenten en doet oriënterende opdrachten rondom dranken. Na het voorbereidende jaar stap je over naar de 010 Bar Academy. Zo haal je in 3,5 jaar tijd je niveau 4 diploma!

   • Instromen kan met: diploma vmbo kader of hoger, diploma mbo 2, mbo 3/4 positief afgerond eerste jaar, diploma havo of hoger, met een aanbeveling
   • Er is altijd een selectieprocedure
   • Proeven is een voorwaarde

   Aanmelden:

   • Na je aanmelding nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een plaatsingsgesprek
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Let op: je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt je opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma kun je in de horeca gaan werken als barista, sommelier of bartender. Maar ook als zelfstandig ondernemend koffiebrander, cocktailshaker, wijnimporteur of brandmanager van een drankenproducent. Werken in de horeca is niet zomaar een baan, het is ook een carrière!

   Past dit beroep bij jou?
   Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5! Het is heel afwisselend. Je moet gedreven en enthousiast zijn, passie en ambitie hebben. Daarnaast kun je goed zelfstandig werken maar ook in een team. En ben je communicatief zeer sterk.

  • Diploma's & certificaten

   Vervolgopleiding?
   Slaag je voor alle vakken en rond je het praktijkexamen positief af? Dan heb je een volwaardig mbo niveau-3 diploma op zak. Wellicht aangevuld met keuzedelen én de branchecertificaten ‘leermeester’ en ‘sociale hygiëne’. Na dit diploma kun je in 6 maanden tijd je niveau 4 diploma (leidinggeven) halen.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

bol - mbo niveau 3
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25171
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.