vragen
bol - mbo niveau 3
 • Start:feb 2020 of aug 2020
 • Crebonummer:25171
 • Duur:2 jaar
Horecavak

010 Bar Academy by Zadkine (nieuw!)

Raise the bar

Een unieke horeca-opleiding die is ontwikkeld door het bedrijfsleven, samen met Zadkine. Wil jij hier onderdeel van uitmaken en werken als barista, bartender of sommelier? Dan ben je hier aan het juiste adres. Rotterdamse bedrijven geven aan dat zij een groeiende behoefte hebben aan professionals op mbo 3- en 4-niveau. Maar dan wel echte horecaprofessionals die weten wat er speelt in de markt. Daarom hebben wij in samenwerking met bedrijven een nieuwe opleiding ontwikkeld, volledig toegespitst op de laatste trends: de 010 Bar Academy by Zadkine. Ben jij toe aan een uitdaging? Durf jij dit aan? Lees dan snel verder over deze nieuwe en innovatieve opleiding en raise the bar!

Onze partners

We werken samen met de Rotterdamse horecabedrijven waarin het barwerk centraal staat en met horecaproducenten.

 • De opleiding

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding 010 Bar Academy by Zadkine richt zich uitsluitend op het barwerk, dus zowel de alcoholhoudende als de non-alcoholhoudende dranken. Wil je leren om een perfecte latte te maken, een supercoole mocktail of wil je alles weten over wijn? Je kunt het in deze opleiding leren. We werken iedere periode met een ander thema, zodat je leert inspelen op wat er in de markt speelt. En nee, je zit niet de hele dag in de klas. In het eerste jaar heb je drie schooldagen per week, op de andere dagen kun je werken bij één van onze partners. Dit zijn dan meteen je verplichte stage-uren. Verder gaan we op bedrijfsbezoek, doen we opdrachten bij onze partners en leer je veel over jezelf. Want alleen dan kan je de beste bartender, barista of sommelier worden.

   Uitdagende opdrachten

   In deze opleiding word je voortdurend uitgedaagd door aan opdrachten te werken. Omdat de opdrachten gezamenlijk worden vormgegeven met het bedrijfsleven, zijn ze uitdagend en praktijkgericht. Bedrijven zijn ook betrokken bij de introductie, begeleiding en beoordeling van de opdrachten.

   Tijdens het werken aan deze opdrachten ligt de focus op het ontwikkelen van jouw kennis en jouw eigen vaardigheden, zoals samenwerken, creatief denken, zelfregulatie, communiceren en ondernemen. Je doorloopt daarom tijdens de hele opleiding een personal development-traject.

   Vakken

   De opleiding is onderverdeeld in 4 onderwijslijnen:

   • Het product: denk hierbij aan koffie/thee, bier/cider, sappen, wijn en gedistilleerd
   • Het vak: zoals marketing, gastvrijheid, commerciële vaardigheden en business sense
   • De keuzedelen: (dit kan oplopen tot 14 stuks) voorbeelden hiervan zijn: persoonlijk profileren, ondernemend gedrag, belevingsgericht werken en fit, veilig en gezond
   • De algemene vakken: Nederlands, rekenen, Engels en een tweede vreemde taal.
   Zo ben je verzekerd van een mbo niveau 3-diploma. Wil je meer? Dan kun je hierna in een half jaar een niveau 4-opleiding halen.

   Tijdens je opleiding behaal je ook je certificaat leermeester en sociale hygiëne.

   Stage

   In het eerste jaar maak je zelf afspraken met onze horecapartners over je stage, je krijgt hier ruim de tijd voor. Je bent immers maar drie dagen per week op school. Aan het einde van dit schooljaar heb je minimaal 400 uur stage gevolgd. Betaald of onbetaald, dat bepaal je grotendeels zelf. In het tweede jaar heb je de mogelijkheid stage te lopen in het buitenland (niet verplicht). Deze stage bestaat ook weer uit 400 uur. Het land voor je stage bepalen we samen.

   Diploma met meerwaarde

   Je behaalt een volwaardig niveau 3-diploma. Daarbij heb je de mogelijkheid om 14 keuzedelen én 2 branchecertificaten te behalen! Kortom, je bent klaar voor je toekomst! Wil je meer, dan is er de mogelijkheid om binnen 6 maanden je niveau 4-diploma (leidinggeven) te behalen.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer- en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   Intake-activiteiten: E-camp en adviesgesprek

   Als je je aanmeldt voor deze opleiding, word je uitgenodigd voor een E-camp. Samen met andere studiekiezers en onder begeleiding van docenten en bedrijven, werk je aan een actuele E-commerce praktijkopdracht. Hierbij wordt er gelet op skills als: samenwerken, creatief denken, kritisch denken, presenteren en zelfregulerend vermogen. Omdat motivatie en enthousiasme binnen deze opleiding erg belangrijk zijn, wordt hier ook naar gekeken en er vindt een persoonlijk gesprek plaats. Naar aanleiding van jouw deelname aan E-camp krijg je een adviesgesprek.

 • Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  • Je diploma en dan?

   Met het diploma kun je gaan werken bij een horeca bedrijf als bartender of als leidinggevende. Verder kun je na enige jaren ervaring aan de slag als brand- manager van een drankenproducent of als zelfstandig ondernemer.

   Past dit beroep bij jou?

   De horeca is een dynamisch beroep, mensen krijgen meer tijd en geld en besteden deze steeds meer in de horeca. Je bent klaar voor een carrière. Nationaal of internationaal. Je bent een wereldburger in wording en je vindt het leuk mensen te vermaken. Verder ben jij enorm gemotiveerd, kun je zelfstandig werken, maar je bent ook ondernemend, reflectief, creatief en flexibel. Verder ben je communicatief vaardig.

  • Vervolgopleiding

   Met deze opleiding kun je doorstromen naar niveau 4 en deze behalen binnen 6 maanden.
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

bol - mbo niveau 3
 • Start:feb 2020 of aug 2020
 • Crebonummer:25171
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.