Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Van facilitaire dienstverlening tot gynaecologie”

Als je, zoals Inayah Nasibdar (17), gynaecoloog of verloskundige wilt worden, is de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening misschien niet de eerste studie waaraan je denkt. En dat begrijpt zij best. Maar de lessen die zij hier als doener en people pleaser leert, komen altijd wel van pas. Ongeacht je uiteindelijke ambities

Je leert alles over service, gastvrijheid en klaarstaan voor anderen

“Voordat ik mij bij Zadkine inschreef, volgde ik het vmbo-profiel Zorg en Welzijn. Daar was niets mis mee. Ik hou bijvoorbeeld enorm van kinderen. Maar zorgen voor ouderen vind ik een beetje griezelig. En laat nu juist dáár de grootste vraag naar zijn. Voor mijn vervolgstudie besloot ik daarom bewust iets anders te kiezen.

Prima basis

De opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening sluit misschien niet naadloos aan op mijn ambities om gynaecoloog of verloskundige te worden. Maar je legt er wel een prima basis mee. Tijdens de anderhalf jaar dat de opleiding duurt, leer je alles over service, gastvrijheid en klaarstaan voor anderen.

Mijn stage liep ik onlangs in het winkeltje op school, waar ze verse broodjes, pizza, shoarma en salades verkopen. Dat was best even aanpoten, want het was mijn eerste baantje ooit. Ik dacht aanvankelijk dat je alleen maar achter de kassa hoefde te staan. Maar er komt veel meer bij kijken: van het welkom heten van klanten tot het bestellen van de juiste ingrediënten. En die moet je dan ook nog slim (oftewel: niet te duur) inkopen. Kortom, je leert een hoop.

Nog twaalf jaar studeren

De bedoeling is wel dat ik hierna een zorgopleiding kies die mij dichter bij mijn droombaan brengt. Het idee is om eerst een niveau 3 opleiding Verzorgende IG te volgen. Daarna wil ik dan mijn diploma Verpleegkundige niveau 4 behalen. Dan zou ik eventueel al als verloskundige kunnen gaan werken. Maar om gynaecoloog te worden, moet ik nog zeker twaalf jaar studeren.

Of dat mij niet afschrikt? Soms wel. Als alles goed gaat, rekende ik onlangs uit, ben ik 35 jaar eer ik dat diploma binnen heb. Maar als je studeert wat je leuk vindt, is dat allemaal zo erg niet.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan