Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Oefening van militaire basisvaardigheden.

Logistiek medewerker-VeVa/Defensie

School & Stage (BOL)

Ben jij op zoek naar een opleiding die je voorbereidt op een essentiële rol bij Defensie en waar je gelijk een mbo-vakdiploma haalt? Als Logistiek medewerker zorg je ervoor dat je collega's in het veld , tijdens een missie en op de kazerne altijd voldoende bevoorraad zijn. Je leert het logistieke vak en krijgt militaire basisvaardigheden en sport. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Het is niet meer mogelijk om jezelf aan te melden voor deze opleiding met startdatum september 2024. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Als logistiek medewerker speel je een essentiële rol bij de krijgsmacht. Zonder jouw werk, kunnen zij niet door. Je zorgt ervoor dat je collega’s altijd voldoende bevoorraad zijn, op de kazerne, tijdens oefeningen in het veld of bij uitzendingen. Soms werk je in uitdagende situaties en met beperkte middelen. Als logistiek medewerker kun je bij de Landmacht of de Luchtmacht aan de slag. Je werkplek kan een Squadron, een Expeditie of een afdeling Logistiek zijn.

Omdat je het beste leert in de praktijk, volg je een deel van de opleiding bij Zadkine Logistiek College. Hier leren ze je alles over het logistieke vak en doe je praktijkervaring op in het Warehouse XL. Een ander deel van de opleiding loop je stage op een kazerne, waarbij je jouw nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk kunt toepassen. In totaal loop je tien weken stage, verdeeld over verschillende periodes. Zo ervaar je zelf wat een baan bij Defensie inhoudt. 

Je gaat op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je studiegenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film van deze oefening!

Ook ga je op bivak. Oefeningen waarbij je een aantal dagen doorbrengt ‘in het veld’. Je eet en slaapt daar en bent de gehele dag bezig met militaire oefeningen en trainingen. Volgens onze studenten een van de leukste onderdelen van de opleiding!

Wat ga ik doen?

We leren je het logistieke vak en leidinggeven aan een team. Daarnaast krijg je militaire basisvaardigheden en zorgen we dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De opleiding VeVa Logistiek medewerker volg je op twee verschillende locaties.

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Logistiek College beschikt over moderne klaslokalen en het Warehouse XL, onze prachtige praktijkruimte van 1.000m2. Dit is een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek. Je vindt het colle aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je kan aan het werk bij de Luchtmacht of bij de Landmacht. Bij de Landmacht werk je binnen de afdeling Bevoorrading & Transport, waar je verantwoordelijk bent voor het vervoer van alles wat een eenheid nodig heeft. Bij de Luchtmacht houd je je bezig met de voorziening van materieel, waarbij je te maken krijgt met materialen in verschillende vormen en maten. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat ze op tijd bij het juiste onderdeel van de Luchtmacht terechtkomen.

Wil je liever buiten Defensie aan het werk? Dan heb je met deze opleiding alle basisvaardigheden opgedaan om aan de slag te gaan in een logistieke functie. Met dit mbo-diploma logistiek kan je alle kanten op. Wil je liever doorleren? Met dit diploma kan je doorstromen naar de opleiding VEVA Logistiek teamleider niveau 3.

Wil je meer informatie over de verschillende werkterreinen? Kijk dan op Werken bij Defensie.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met de Veiligheidsacademie. De contactgegevens vind je onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 5 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine, bijvoorbeeld de gewone opleiding Logistiek Teamleider of een andere VeVa-opleiding.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan