StudieMatch
Zoeken
Menu

Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee

School & Stage (BOL)

Koninklijke Marechaussee student met portofoon
Orientatiejaar Koninklijke Marechaussee student
Orientatiejaar Koninklijke Marechaussee.

In het kort

Wil jij een onmisbaar onderdeel zijn van de veiligheid van ons land? En een baan waarin je taken van Politie en Defensie combineert? Volg dan onze opleiding Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee. Met dit diploma geeft een sollicitatiegarantie bij de Marechaussee en met een positieve aanstellingskeuring kan je starten in de functie Marechaussee Beveiliger. Bij Zadkine bereiden we je daarop voor. Je wordt opgeleid om objecten van strategisch staatsbelang te beveiligen, zoals het Koningshuis, Catshuis en andere overheidsgebouwen. Past dit bij jou? Meld je dan nu aan.

Over jouw opleiding

Bij aanmelding voor deze opleiding kies je direct voor het keuzedeel Koninklijke Marechausse, want daar wil jij gaan werken als Marechaussee Beveiliger. Tijdens je opleiding ga je vijf keer op oriëntatieweek bij de Marechaussee in Apeldoorn. Tijdens deze weken maak je kennis met het bewaken en beveiligen van objecten en leer je een aantal militaire basisvaardigheden, zoals verplaatsing te voet, kaartlezen en exercitie. Je besteedt veel aandacht aan sport en sociale vaardigheden, want je moet mentaal en lichamelijk fit zijn.

De Veiligheidsacademie werkt samen met de Koninklijke Marechaussee. Deze unieke opleiding kun je maar op vier ROC’s in Nederland volgen. Rond je je opleiding met een diploma af? Dan geeft dat een sollicitatiegarantie voor de functie Marechaussee Beveiliger. Dit betekent dat je na het behalen van je diploma kunt solliciteren bij de Marechaussee en dat je wordt uitgenodigd voor de aanstellingskeuring bij de Marechaussee. Uiteraard bereiden wij je daarop voor. Kijk voor meer informatie op werkenbijdefensie.nl/marechaussee

Wat ga je doen?

De vakken die je krijgt, staan in het teken van het behalen van je beveiligingsdiploma en het voorbereiden op de functie Marechaussee-Beveiliger.

Studenten beveiliger Koninklijke Marechaussee tijdens de VeVa-tweedaagse.

Stage lopen

Je loopt vijf keer een week stage bij de Koninklijke Marechaussee in Uddel (kamp Nieuw Milligen, nabij Apeldoorn).

Je maakt tijdens je stage kennis met de ‘groene’ en ‘blauwe’ onderdelen van de Marechaussee. In het groene gedeelte leer je militaire basisvaardigheden zoals marsen (verplaatsing te voet), kaartlezen en exercitie. In het blauwe gedeelte leer je het bewaken en beveiligen van (militaire) objecten.

Op school loop je bovendien 1 dag per week stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Zo kun je elke week alles wat je leert meteen in de praktijk brengen. 

Locaties

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Onze opleiding Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Marechaussee is bedoeld voor kandidaten die nog net te jong zijn om direct te solliciteren bij de marechaussee. Door deze opleiding word je wel al bekend gemaakt met het werken bij de Koninklijke Marechaussee. Ben je 17,5 jaar of ouder en in het bezit van een diploma vmbo basis / kader / theoretische leerweg, dan kun je direct solliciteren bij de marechaussee via www.werkenbijdefensie.nl 

Na het behalen van je diploma kan je solliciteren voor de opleiding Marechaussee Beveiliger. Je wordt hiervoor gekeurd door de Marechaussee. Hierna word je in zeven maanden bij het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn opgeleid voor je functie. Je opleiding bestaat uit:

10 weken Algemene Militaire Opleiding. Hierin ga je onder meer op bivak (oefening), krijg je de gevechtsopleiding buddysysteem, leer je pistoolschieten, exercitie, kaartlezen, militaire ethiek en militair recht. Ook doe je natuurlijk veel aan sport.

19 weken Functieopleiding. Op het Opleidingscentrum word je getraind in meer specifieke zaken. Ook volg je een stage binnen de Marechaussee-organisatie.

Als Marechaussee-Beveiliger begin je als beveiliger bij één van de paleizen of andere overheidsgebouwen in Nederland. Je waakt dus ook over de veiligheid van leden van het Koninklijk Huis en de minister-president.

Mbo-diploma

Geen toekomst bij de Koninklijke Marechaussee? Na onze opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak. Je kunt meteen als beveiliger aan de slag!

Ook kun je na het behalen van je diploma binnen de Zadkine Veiligheidsacademie solliciteren op een leerwerkplek binnen het Zadkine Beveiligingsbedrijf. Dit geeft de mogelijkheid om de bbl opleiding Beveiliger niveau 3 te volgen.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.1

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
84%
Landelijk gemiddelde
67%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
88%
Landelijk gemiddelde
87%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Match

Beveiliger 3

Studenten beveiliger Koninklijke Marechaussee doen een praktijkles in het bos.
Studenten beveiliger Koninklijke Marechaussee doen een praktijkles in het bos.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 25 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie