StudieMatch
Zoeken
Menu

Aankomend onderofficier grondoptreden

School & Stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Student VeVa poseert in uniform.
Onderkomen van Defensie in bos.
Student VeVa poseert in uniform.

In het kort

Wat jammer, deze opleiding is gesloten voor aanmelding. De opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen en die zijn allemaal gevuld. In een enkel geval komt er toch nog een plekje beschikbaar. Wil je op de lijst met belangstellenden? Stuur dan een e-mail met je gegevens naar aanmeldenveiligheid@zadkine.nl. Vanaf september kun je weer aanmelden voor studiejaar 2023/2024.

Je wordt opgeleid in alle militaire basisvaardigheden, zoals kaartlezen en exercitie (oefening). Je voert patrouilles uit, maakt mijnen onschadelijk en zorgt ervoor dat er genoeg munitie is voor jou en je team. Daarnaast krijg je ook nog les in leidinggeven en commando voeren. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Wil je graag leidinggeven aan een team, vind je het leuk om voor een groep te staan en durf je beslissingen te nemen tijdens een missie? Dan is deze opleiding iets voor jou. Naast de militaire basisvaardigheden zoals marcheren, krijg je ook lessen in leidinggeven en commando voeren.

Je gaat op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je studiegenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film van deze oefening!

Je loopt stage op een kazerne, zodat je goed weet wat een baan bij Defensie inhoudt. Ook ga je op bivak: oefeningen waarbij je een aantal dagen doorbrengt ‘in het veld’. Je eet en slaapt daar en bent de gehele dag bezig met militaire oefeningen en trainingen. Volgens onze studenten een van de leukste onderdelen van de opleiding!

Wat ga ik doen?

We leren je militaire basisvaardigheden en zorgen dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Stage lopen

Je loopt een aantal periodes stage (BPV) op de kazerne, zodat je precies weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Na je opleiding Aankomend Onderofficier Grondoptreden kun je solliciteren voor onderofficier bij de Landmacht (Koninklijke Militaire School). Bij de Mariniers begin je eerst als marinier en kun je later doorstromen naar de functie van onderofficier.

Wil je meer informatie over de verschillende werkterreinen? Kijk dan op Werken bij Defensie.

Mbo-diploma

Wil je liever ergens anders werken dan bij Defensie? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 3 op zak.

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
100%
Landelijk gemiddelde
97%

Kans op werk in jouw vakgebied

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie