Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Aankomend medewerker maritiem

School & Stage (BOL)

Studenten Aankomend medewerker Maritiem zitten in de klas.

In het kort

Sta jij graag aan het roer? Of werk je liever op het dek, op de brug of in het onderhoud van een schip? Jij voelt je thuis op het water. Tijdens je opleiding ben je niet alleen bij ons op de Campus, maar ook vaak aan boord van een schip. Met je diploma kun je aan de slag met een uitdagende baan bij de Marine!

Meer over jouw opleiding

Je wordt voorbereid op een uitdagende maritieme startfunctie. Je bent vaak aan boord van een schip om alles wat daar gebeurt te leren en te ervaren. Je sport veel en ontdekt de kracht van teamwork met je medestudenten.

In het eerste leerjaar ga je op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je klasgenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film!

Met je diploma op zak kun je ervoor kiezen om te gaan werken aan dek, op de brug, aan het roer of in het onderhoud van een schip. Bijvoorbeeld bij de Operationele Dienst van de Marine. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een baan in de maritieme branche.

Wat ga ik doen?

We leren je militaire basisvaardigheden en zorgen dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Marineschepen Defensie varen op zee.

Stage lopen

Als VeVa student ga je gedurende een aantal periodes werken aan je BPV (=stage). Dit betekent dat je stage loopt op de kazerne en op het water, zodat je goed weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Je gaat aan de slag bij de Operationele Dienst van de Marine. Je houdt je bezig met het laden en lossen en het onderhoud van onze schepen. Jij en je team houden het gebied rondom het schip goed in de gaten, via moderne computersystemen

De Operationele Dienst houdt zich ook bezig met het echte zeemanswerk: onderhoud van het dek en benedenschip, uitkijken vanaf de brug, het schip sturen (roerganger) en het laden en lossen. Van het bestrijden van mijnen tot het onderhoud aan dekken, sloepen en het gereedleggen van trossen. Werkzaamheden die je in een hecht team met bevriende collega’s verricht. Als matroos binnen de Operationele Dienst ben je samen met je team dan ook vaak te vinden op de brug of in de commandocentrale. Maar je werkt ook vaak samen aan dek of in het benedenschip.

Mbo-diploma

Wil je liever ergens anders werken dan bij de Koninklijke Marine? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 20 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan