Zoeken
Menu
StudieMatch

Aankomend medewerker maritiem

School & stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

In het kort

Sta jij graag aan het roer? Of werk je liever op het dek, op de brug of in het onderhoud van een schip? Je voelt je in ieder geval thuis op het water. Tijdens je opleiding ben je ook vaak aan boord van een schip. Met je diploma kun je aan de slag met een uitdagende baan bij de Marine!

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Meer over jouw opleiding

Je wordt voorbereid op een uitdagende maritieme startfunctie. Je bent vaak aan boord van een schip om alles wat daar gebeurt te leren en te ervaren. Je sport veel en ontdekt de kracht van teamwork met je medestudenten.

In het eerste leerjaar ga je op werkweek. Een week vol fysieke en mentale uitdagingen, samen met je klasgenoten. Je verlegt er niet alleen je grenzen, maar maakt ook vrienden voor het leven. Een ervaring die je nooit vergeet! Verder doe je tijdens de opleiding veel aan sport én laat je in je examenjaar je doorzettingsvermogen zien tijdens onze 24-uurs NOAD oefening (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Hieronder vind je een toffe film!

Met je diploma op zak kun je ervoor kiezen om te gaan werken aan dek, op de brug, aan het roer of in het onderhoud van een schip. Bijvoorbeeld bij de Operationele Dienst van de Marine. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een baan in de maritieme branche.

Wat ga ik doen?

We leren je militaire basisvaardigheden en zorgen dat je fit bent en ‘aan’ staat!

Stage lopen

Als VeVa student ga je gedurende een aantal periodes werken aan je BPV (=stage). Dit betekent dat je stage loopt op de kazerne, zodat je goed weet wat een baan bij Defensie inhoudt.

Locatie

De moderne gebouwen aan het Campusplein (opgeleverd in 2014) zijn van alle gemakken voorzien om te kunnen leren, wonen, sporten en werken. Op het Campusplein bevindt zich de mooie Veiligheidsacademie. Deze is uitstekend bereikbaar, ongeveer 2 minuten lopen vanaf metrostation Zalmplaat. In de directe omgeving van de school is voldoende openbare parkeerruimte beschikbaar. Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig.

Aan het werk

Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij de Operationele Dienst van de Marine. Dit onderdeel houdt zich onder meer bezig met het varen en vechten van onze schepen. Jij en je teamgenoten houden met moderne computersystemen alles in een groot gebied rondom het schip goed in de gaten.

De Operationele Dienst houdt zich ook bezig met het echte zeemanswerk: onderhoud van het dek en benedenschip, uitkijken vanaf de brug, het schip sturen (roerganger) en het laden en lossen. Van het bestrijden van mijnen tot het onderhoud aan dekken, sloepen en het gereedleggen van trossen. Werkzaamheden die je in een hecht team met bevriende collega’s verricht. Als matroos Operationele dienst ben je samen met je team dan ook vaak te vinden op de brug of in de commandocentrale. Maar je werkt ook vaak samen aan dek of in het benedenschip.

Mbo-diploma

Wil je liever ergens anders werken dan bij de Koninklijke Marine? Na de opleiding heb je een volwaardig mbo-diploma niveau 2 op zak.

Kans op werk in jouw vakgebied

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie