StudieMatch
Zoeken
Menu

Travel & Luchtvaart

School & Stage (BOL)

op de lucnthaven
medewerker voor vliegtuig
receptioniste aan het werk

In het kort

Altijd al gedroomd om in de¬†toeristische branche te werken? Ben je¬†ge√Įnteresseerd¬†in andere culturen en landen? Of lijkt het jou¬†leuk om gasten te ontvangen op hun vakantiebestemming of als grondstewardess reizigers in te checken?

Wij hebben de opleiding voor jou. 

Over jouw opleiding

Tijdens deze veelzijdige opleiding houd jij je bezig met alles wat te maken heeft met reizen en vakantie. Je leert alles over het ontvangen van gasten en hoe je de mooiste reizen uitstippelt voor je klanten. Maar ook hoe je voor je klanten een auto huurt in het buitenland en verzekeringen afsluit. Daarnaast leer je veel over de verschillende vakantiebestemmingen en hun cultuur. 

Grondsteward of grondstewardess

Lijkt het je leuk om op een vliegveld te werken en reizigers te begeleiden? Met deze opleiding kan je later ook aan de slag als grondsteward of grondstewardess. Je leert alles over het inchecken van reizigers en over het werken op een vliegveld. 

Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het opdoen van veel werkervaring. Je gaat op bedrijfsbezoeken en je volgt workshops en gastlessen van experts uit het bedrijfsleven. 

Benieuwd naar deze opleiding? Onze studenten Amber en Walter vertellen je graag meer.

Verhalen van studenten

Fleur droomt ervan om later als stewardess bij KLM te werken en de wereld over te vliegen.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding leer je alles wat te maken heeft met vakanties en reizen. Je leert hoe je gasten ontvangt in een hotel of vakantiepark en hoe je hun gegevens verwerkt in computerreserveringssystemen.

Werken op het vliegveld

Wanneer mensen op het vliegveld aankomen, hebben ze vaak vragen over de reis of bijvoorbeeld waar ze moeten incheken. Duidelijke communicatie is hierbij belangrijk. Je leert alle vaardigheden om later aan de slag te gaan als grondsteward(ess). Je leert hoe je reizigers incheckt en hun bagage netjes afhandelt zodat ze hun vliegtuig op tijd kunnen halen.

Tijdens rollenspellen leer je hoe je jezelf goed presenteert en netjes informatie verstrekt aan passagiers.

Veiligheid is op een vliegveld heel belangrijk. Daarom oefen je ook wat je moet doen in noodsituaties, zoals bij een brand- of een bommelding.

Oefenen in onze nieuwe en moderne hotel lobby op school

De opleiding is heel praktijkgericht maar je volgt uiteraard ook theorievakken waarin je veel leert over reizen, landen en frontoffice. In onze gloednieuwe en moderne hotel lobby leer je alles over het ontvangen van gasten en receptiewerk.

Stage lopen

Je loopt de eerste keer stage bij een frontoffice (receptie van een hotel of balie van een reisbureau). Je kan stage lopen bij TUI, Sunweb of D-Reizen. In het tweede/derde leerjaar loop je nog een keer stage. Je kunt zowel in het binnenland als in het buitenland stage lopen.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een gloednieuwe werkomgeving gemaakt met een eigen hotelreceptie waar je samen met de klasgenoten veel gaat oefenen. Op school hebben we ook een echt vliegtuig en incheckbalies waar je leert hoe je moet inchecken en reizigers voorbereidt op hun vlucht. 

En onze school ligt in hartje Rotterdam. Het Rotterdam Centraal Station vind je op een paar minuten afstand. Wil je tussen de lessen door even winkelen? Lopend ben je binnen 5 minuten op de Coolsingel. 

Aan het werk

Met dit diploma op zak binnen de reis- en recreatiebranche veel kanten op maar belangrijk in jouw beroep is dat jij mensen laat genieten van hun vakantie. Je zoekt samen met de klant naar een reis, excursie of activiteit. Je regelt de boeking, de administratie en de betaling. Je bent het visitekaartje van het bedrijf in de frontoffice of aan de balie en de telefoon. Je kunt later aan de slag bij onder andere congresbureaus, resorts, vakantieparken of campings. 

Werken op het vliegveld

Als grondsteward of grondstewardess zorg je dat het inchecken op een luchthaven veilig en soepel verloopt. Je checkt reizigers in en handelt hun bagage af bij de incheckbalie. Daarnaast assisteert passagiers bij het instappen. Zo kan het vliegtuig op tijd vertrekken. 

 Superveel mogelijkheden dus. Eén ding is zeker. Jij bezorgt mensen een onvergetelijke herinnering! 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.8
Landelijk gemiddelde
6.8

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
100%
Landelijk gemiddelde
74%

Afgestudeerden met werk

Landelijk gemiddelde
80%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van de diploma kun je doorstromen naar de opleiding Manager Travel & Luchtvaart. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.