Zoeken
Menu
StudieMatch

Dienstverlener in de luchtvaart

School en stage (BOL)

leerling stewardess zadkine
leerling zadkine stewardess
opleiding luchtvaartdienstverlener zadkine
steward zadkine aan het werk
Stewardess

In het kort

Wil jij straks als steward(ess) de wereld over vliegen? Of als grondsteward(ess) passagiers op het vliegveld ontvangen zodat zij zorgeloos aan hun reis kunnen beginnen? Houd jij van een levendige omgeving en een internationale vibe?

Stap dan aan boord van deze opleiding. 

Over jouw opleiding

Hou je zelf ook van reizen? En vind je het leuk om mensen met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden te ontmoeten? Dan ben je hier op je plek. Je leert hoe je reizigers vriendelijk en gastvrij helpt op de luchthaven en in het vliegtuig. Zo maak jij mooie herinneringen voor je passagiers/gasten én voor jezelf.

Zadkine Airlines

Wist jij dat wij op locatie beschikken over onze eigen Zadkine vliegtuig? In ons vliegtuig volg je praktijklessen en leer je reizigers begeleiden voor, tijdens en na hun vlucht. Je leert wat je moet doen bij lastige situaties. Bijvoorbeeld hoe je moet handelen wanneer mensen zenuwachtig zijn om te vliegen en wat je moet doen bij agressieve reizigers. Ook leer je hoe je passagiers helpt die extra begeleiding nodig hebben, omdat ze in een rolstoel zitten bijvoorbeeld. En aan de hand van rollenspellen leer je alle veiligheidsregels en leer je werken met verschillende inchecksystemen.

Internationale werkomgeving

Als steward(ess) ontmoet je mensen uit verschillende landen. Handig dus als jij veel talen spreekt. Tijdens deze opleiding krijg je naast Nederlands ook Engels, Duits en Spaans.

Wat ga ik doen?

Je loop tijdens je opleiding twee keer stage en leer je in de praktijk wat het beroep inhoudt. Via de lessen op school kun je je hier goed op voorbereiden.

Naast de verplichte vakken mag je zelf nog een keuze maken in de vakken die je wilt volgen. Deze keuzedelen volg je online, zodat je dit op je eigen tijdstip kunt doen. 

Studenten Malik en Isabella geven antwoord op de 7 meest gestelde vragen over deze opleiding.
Dat onze opleiding naast leerzaam ook heel gezellig is, bewijst onze student Malik in deze video.

Stage lopen

Je eerste stage loop je bij een hotel in Nederland. Tijdens je tweede stage doe je ervaring op bij luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars zoals KLM, Menzies, Cityjet en Aviapartner op Rotterdam The Hague Airport of Amsterdam Airport Schiphol. Of je kunt stage lopen bij een hotel in het buitenland.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Supercool: wij hebben een échte vliegtuigcabine op onze locatie staan. In deze cabine en bij onze incheckbalies krijg je les en kun je goed oefenen. In het gebouw hebben we een ruime kantine, ruime en moderne praktijklokalen, twee restaurants en een kapsalon.

De locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station en is goed bereikbaar met tram, trein, bus en metro. Heb je een tussenuur? Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. 

Aan het werk

Als je je diploma hebt gehaald, kun je aan het werk als grondsteward(ess) of als cabinesteward(ess).

Grondsteward/grondstewardess

Je werkt op de luchthaven en helpt passagiers bij het inchecken. Je begeleidt passagiers die wat extra ondersteuning nodig hebben. Aan de balie neem je de tickes en paspoorten in ontvangst en label je de bagage. Bij vragen of problemen los jij dat op. Een reiziger die graag een andere plek wil met extra beenruimte? Jij doet je best en zoekt naar een passende oplossing.

Cabinesteward/cabinestewardess

In het vliegtuig zorg jij voor een vriendelijk ontvangst en dat iedereen op de juiste plek zit. Je controleert of alle materialen in de cabine en keuken aanwezig zijn. Je geeft instructies over de veiligheid en verzorgt en informeert reizigers tijdens de vlucht. Jij zorgt ervoor dat passagiers ontspannen en veilig op hun land van bestemming komen.

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
14%
Landelijk gemiddelde
15%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
94%
Landelijk gemiddelde
88%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar het hbo. 

Toelatingseisen

Voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). Je hebt meer kans om geplaatst te worden als je je vroeg in het jaar aanmeldt. Maar we kijken ook naar de uitslag van de verplichte intake-activiteiten (lees hier meer over onder het kopje inschrijfprocedure).

Voor schooljaar 2020/2021 zijn er 60 plaatsen beschikbaar. Tot 1 april 2021 is minimaal 50% van de opleidingsplaatsen gereserveerd voor schoolverlaters uit het voortgezet onderwijs. Wil je deze opleiding volgen? Meld je dan snel aan. 

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.