StudieMatch
Zoeken
Menu

Entree Plus structuurklas

School & Stage (BOL)

Structuurklas Zadkine
Boxen structuurklas Zadkine
Groepsfoto structuurklas Zadkine

In het kort

Hoezo een structuurklas? Nou, als jij, je ouders of je eventuele hulpverlening het idee hebben, dat het reguliere mbo niveau 1 voor nu een stap te ver is. En merk je, dat je anders leert dan je klasgenoten. Misschien ben je wel bekend met termen zoals adhd, pdd-nos of een stoornis in het autistisch spectrum? Dan heb je zeker reden om in aanmerking te komen voor onze Entree Plus Structuurklas.

Je komt in een klas met minder klasgenoten dan standaard en die hebben allemaal een soort dezelfde achtergrond.

Op onze locaties Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Zuid kun je terecht. Iedere locatie heeft zijn eigen aanbod. Lees snel verder en kies welke locatie het beste bij jou past.

Over jouw opleiding - locatie Capelle aan den IJssel

Op onze locatie Capelle aan den IJssel kun je kiezen uit de volgende mbo niveau 1 opleidingen:

  • Assistent dienstverlening;
  • Assistent verkoop;
  • Assistent horeca & voeding.

De opleiding die jij kiest, is ook de opleiding waarin je examen doet. Bij ons bestaat een schooljaar uit vijf periodes. In iedere periode krijg je een training. Denk aan:

  • omgaan met storende gedachten;
  • jezelf presenteren.  

Als je aan het eind van het schooljaar je entreediploma haalt, dan kun je doorstromen naar elke niveau 2 opleiding die jij wilt.

Over jouw opleiding - locatie Rotterdam-Zuid

Entree Plus – structuurklas is een entreeopleiding Assistent horeca & voeding en daarmee kun je alle kanten op. Je kunt werken in restaurants, bij fast food service bedrijven, een bakkerij, maar ook bij cafés en clubs. Dat komt omdat jij leert werken met verschillende voedingsmiddelen. De ene dag shake jij een cocktail, de volgende dag bak je een brood.  

Je leert werken met uiteenlopende voedingsmiddelen. In de horeca, voedingsindustrie en de sector brood en banket zijn dat versproducten. Je assisteert bij de productie, de verwerking en de verpakking van voedingsmiddelen, zoals hamburgers inpakken.  

Natuurlijk werk je hygiënisch; dus met handschoenen aan, zonder sierraden en je haar in een staart of haarnetje. Je leert alles over de kwetsbaarheid en bederfelijkheid van voedingsmiddelen. Bovendien leer je correct omgaan – dus behulpzaam en vriendelijk zijn - met leveranciers en chauffeurs.  

Veel werk je met opdrachten in de praktijk. Dat betekent dat jij zorgt dat onze studenten in de lunchpauze een lekkere maaltijd kunnen kopen en dat bezoekers van onze evenementen alleen maar meer van jouw eten willen.  

Als kers op de taart haal je bij deze opleiding ook je HACCP certificaat! 

Maar er is meer … kijk maar bij ‘wat ga ik doen’.

Wat ga ik doen

Met Entree Plus – structuurklas volg je een mbo niveau 1 opleiding Assistent horeca & voeding. Hierin doe je ook examen. Vanuit dit vakgebied maak je kennis met andere beroepen. Zo krijg je de beste indruk welke branche – vakgebied – het beste bij jou past. Het is dus echt een opleiding op maat! Je gaat laden en lossen (logistiek), je verkoopt maaltijden in de pauze (verkoop), ondersteunt bij evenementen (facilitair) en wat dacht je van kleine reparaties / storingen bij zo’n evenement (techniek).  

  • De klassen zijn klein; maximaal 15 studenten 
  • Je hebt vaste begeleiders en docenten 
  • Er is meer tijd voor begeleiding en aandacht 

Verder is eigenlijk alles hetzelfde als in de reguliere beroepsopleiding. Je leert technieken om te koken zoals blancheren, aanbraden, fruiten enzo. Klinkt lekker toch. Je leert producten klaar te maken waarbij ook verschillende snijtechnieken horen. Je leert trucjes om gerechten mooi te presenteren. 

Eigenlijk ben je bezig met het verkopen van producten aan je gasten. Want je klanten zijn je gasten! Rekenen gebruik je om recepten te gebruiken. Bij Nederlands leer je beter met collega’s samen te werken en te communiceren. Je gaat ook nadenken over wat je na deze opleiding gaat doen en hoe je dat kunt aanpakken. Tuurlijk doen we dit samen. 

Stage lopen - locatie Capelle aan den IJssel

Tijdens je opleiding loop je stage. Waar je stage loopt, bepaal jij:  horeca, verkoop of dienstverlening. Je kunt dus stagelopen in een telefoonwinkel, kinderdagverblijf of supermarkt.
Voordat je op stage gaat, leer je hoe je moet solliciteren naar een stageplek, welke werknemersvaardigheden je nodig hebt binnen je stage en vertellen we je alles over wat je moet weten over je stagemap.

Je zoekt zelf een stageplek. Hiervoor kun je de app Hiretime gebruiken of als je zelf een tof stagebedrijf weet, mag dat ook. 

Stage lopen - locatie Rotterdam-Zuid

Tijdens je opleiding loop je stage bij een horecabedrijf. Dat kan dus variëren van KFC, een bakkerij of een restaurant. Je leert bij je opleiding hoe je moet solliciteren naar een stageplek 

Je zoekt zelf een stageplek. Hiervoor kun je de app Hiretime gebruiken of als je zelf een tof stagebedrijf weet, mag dat ook. 

Tijdens je stage voer je werkzaamheden uit die je op school hebt geleerd. Denk aan het voorbereiden van maaltijden, het bereiden van maaltijden, het uitserveren én het opruimen van de keuken. Allemaal werkzaamheden op assistent niveau.

Locaties

Entree Plus – structuurklas wordt op twee van onze locaties gegeven: in Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Zuid. Kies de locatie waar jij het beste gevoel bij hebt! 

Kom naar één van onze open dagen of het zomerevent toe om alvast de docenten en de studenten te ontmoeten én om de sfeer zelf te proeven. 

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je én je diploma mbo niveau 1 en het branchecertificaat HACCP! Je kunt dan werken als assistent in de horeca, voeding en voedingsindustrie. Of, je stroomt door naar een volgend niveau.

Vervolgopleidingen

Nadat je je entreediploma Assistent horeca & voeding hebt behaald, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om door te gaan met school! Wij kijken dan samen wat een passende vervolgopleiding is. Wij bieden jou na het behalen van je diploma nog tien weken intensieve nazorg. Tijdens deze nazorg zorgen we ervoor dat jij op tijd en met een warme overdracht wordt aangemeld en geplaatst op een niveau 2 opleiding naar keuze. Je kunt, afhankelijk van wat je later graag wilt worden, kiezen voor elke niveau 2 opleiding die je wilt. Dit hoeft dus geen horeca gerelateerde opleiding te zijn! Kortom, na jouw jaar bij Entree Plus structuurklas kun je alle kanten op! 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Jolanda Goijaerts

Docent en intakecoördinator Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over een beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda Goijaerts, docent en intakecoördinator Zadkine Startcollege