StudieMatch
Zoeken
Menu

Kok

Bord opmaken door kok
Docent horeca geeft instructies aan leerling
Kok opleiding Zadkine
kok

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze tweejarige opleiding leer jij alle vaardigheden die je nodig hebt in de keuken en mag jij vooral aan de slag met het maken van mooie en smakelijke gerechten hoe je mooie gerechten maakt. Je leert verschillende kooktechnieken en werken in een professionele keuken.

Maak jij straks indruk met jouw heerlijke creaties? 

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven! Die ingrediënten staan op het menu tijdens deze opleiding. Jij leert in twee jaar alle basisvaardigheden op het gebied van koken, hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken.

De opleiding Kok is beschikbaar als BOL- en BBL- opleiding en duurt 2 jaar. Tijdens je opleiding leer je verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je samenwerkt in een team. 

Je doet veel praktijkervaring op door het deelnemen aan verschillende excursies en door het volgen van workshops bij restaurants of hotels. Hierdoor kan je na het behalen van je diploma meteen aan de slag. Naast heel veel praktijk krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen en loopbaan & burgerschap. Je wordt tijdens je opleiding begeleid door een studieloopbaanbegeleider.

Wat ga ik doen?

Je leert snijden, hakken, frituren, bakken, koken, mengen en roken. Als je de basis beheerst, kun je je creativiteit gebruiken om de lekkerste en mooiste gerechten te maken.

Je leert hoe je verse ingrediënten goed bewaart en hoe je jouw werk voorbereidt. Voor iedere kok is een opgeruimde en keuken een must. Je leert daarom niet alleen hoe je gerechten maakt, maar ook hoe je de keuken schoon en hygiënisch houdt. Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingrediënten en gereedschap al klaarstaan zodat je snel en goed kunt werken. Jij leert hoe je gerechten voorbereidt, zoals het wassen en snijden van groente of het fileren van vis. 

Een ander belangrijk onderdeel van je opleidig is samenwerken. Door goed samen te werken in de keuken en met de gastheer of gastvrouw worden de gerechten op tijd geserveerd. 

Moderne keukens en restaurants op school

Op school doe je veel ervaring op. Onze locatie heeft namelijk twee restaurants met bijbehorende ruime en mooie keukens. Onze keukens zijn voorzien van het modernste apparatuur waar jij fijn mee kan werken. 

Meer weten over onze opleiding? Check dan dit filmpje van Charony waarin ze vertelt over haar opleiding en haar dromen.

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Jij gaat stage lopen bij topbedrijven uit de regio. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo ga jij goed voorbereid en vol kennis en ervaring een succesvolle toekomst tegemoet.  

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Deze opleiding volg je op het Benthemplein in hartje Rotterdam. Dit is slechts op een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. En heb je een keer een tussenuur? Binnen een paar minuten sta je op de beroemde en gezellige Coolsingel. 

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met jouw passie; koken! 

Aan het werk

Na je opleiding kan jij gaan werken bij restaurants, hotels, eetcafe's, congrescentrum of cateringbedrijf. In de keuken kan je al je liefde voor eten en koken kwijt en tover je met een paar simpele ingrediënten een prachtig en smaakvol gerecht waar iedereen van geniet. Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Het werk van een kok betekent onregelmatige diensten en het kan druk zijn. Maar die afwisseling en contact met verschillende mensen maakt het werk juist leuk en afwisselend. 

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Afgestudeerden met werk

Landelijk gemiddelde
76%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Match

Zelfstandig werkend kok

kok maakt gerecht af

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.