Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Kok

Bord opmaken door kok
Docent horeca geeft instructies aan leerling
Kok opleiding Zadkine
kok opleiding

In het kort

Hou jij van lekker eten, vind je het leuk om voor familie en vrienden te koken en zou je hiervan je beroep willen maken? Dan is de opleiding kok iets voor jou! Hier leer je alle vaardigheden die je nodig hebt in de keuken en krijg je volop de kans om prachtige en smakelijke gerechten te maken. Ontdek verschillende kooktechnieken en leer werken in een professionele keuken.

Maak jij straks indruk met jouw heerlijke creaties? 

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven! Die ingrediënten staan op het menu tijdens deze koksopleiding. Jij leert in twee jaar alle basisvaardigheden op het gebied van koken, hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken. Tijdens je opleiding leer je verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je samenwerkt in een team. Onze docenten komen uit het horecavak en delen graag hun passie voor koken met jou. 

Moderne keukens en restaurants op school

Dagelijks ontvangen wij gasten voor de lunch of diner in ons restaurant Onder de Hofbogen. De gerechten worden bedacht en gemaakt door onze studenten. Onze keukens zijn voorzien van het modernste apparatuur waar jij fijn mee kan werken. 

Daarnaast neem je deel aan diverse excursies en workshops bij restaurants of hotels. Hierdoor ben je direct na het behalen van je diploma klaar om aan de slag te gaan. Bovendien nemen we jaarlijks deel aan zowel internationale als nationale wedstrijden, waardoor je je vaardigheden op wereldwijd en nationaal niveau kunt laten zien. Kortom, bij ons bereid je je voor op een opwindende en veelzijdige carrière in de horeca! De opleiding Kok is beschikbaar als BOL- en BBL- opleiding en duurt 2 jaar. 

Wat ga ik doen?

De opleiding Kok leert jou alle basistechnieken die je als kok moet weten: snijden, hakken, pocheren frituren, bakken, koken en mengen. Als je de basis beheerst, kun je je creativiteit gebruiken om de lekkerste en mooiste gerechten te maken.

Je leert hoe je verse ingrediënten goed bewaart en hoe je jouw werk voorbereidt. Voor iedere kok is een opgeruimde en keuken een must. Je leert daarom niet alleen hoe je gerechten maakt, maar ook hoe je de keuken schoon en hygiënisch houdt. Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingrediënten en gereedschap al klaarstaan zodat je snel en goed kunt werken. Jij leert hoe je gerechten voorbereidt, zoals het wassen en snijden van groente of het fileren van vis. 

Een ander belangrijk onderdeel van je opleiding is samenwerken. Door goed samen te werken in de keuken en met de gastheer of gastvrouw worden de gerechten op tijd geserveerd. 

Meer weten over onze opleiding? Check dan dit filmpje van Charony waarin ze vertelt over haar opleiding en haar dromen.

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Jij gaat stage lopen bij topbedrijven uit de regio. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo ga jij goed voorbereid en vol kennis en ervaring een succesvolle toekomst tegemoet.  

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Deze opleiding volg je op het Benthemplein in hartje Rotterdam. Dit is slechts op een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. En heb je een keer een tussenuur? Binnen een paar minuten sta je op de beroemde en gezellige Coolsingel. 

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met jouw passie; koken! 

Aan het werk

Na je opleiding kan jij gaan werken bij restaurants, hotels, eetcafe's, congrescentrum of cateringbedrijf. In de keuken kan je al je liefde voor eten en koken kwijt en tover je met een paar simpele ingrediënten een prachtig en smaakvol gerecht waar iedereen van geniet. Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Het werk van een kok betekent onregelmatige diensten en het kan druk zijn. Maar die afwisseling en contact met verschillende mensen maakt het werk juist leuk en afwisselend. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen waar je complexere technieken leert.

Match

Zelfstandig werkend kok

Heb je al een koksdiploma en wil jij je verder verdiepen in alle kooktechnieken? Ben je creatief genoeg om nieuwe recepten te verzinnen en durf je het aan om de leiding te nemen in de keuken? 

Bekijk dan deze opleiding.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Wil je echt de sfeer van onze opleiding Kok ervaren? Kom dan langs tijdens onze open dag of meld je aan voor een meeloopdag! Tijdens deze evenementen kun je de gezellige sfeer van onze keuken beleven, de enthousiaste docenten ontmoeten en samen met andere studenten creatief bezig zijn. Ontdek zelf waarom onze koksopleiding zo leuk is en een goede keuze voor jou kan zijn.

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan