Zoeken
Menu
StudieMatch

Kok

Kok opleiding Zadkine
Bord opmaken door kok
Gerecht kok Zadkine
asperges worden gegrild
kok salvador voor restaurant

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze tweejarige opleiding leer jij hoe je mooie gerechten maakt. Je leert verschillende kooktechnieken en werken in een professionele keuken.

Maak jij straks indruk met jouw heerlijke creaties? 

Over jouw opleiding

Oefenen, koken¬†en proeven! Die ingredi√ęnten staan¬†op het menu tijdens deze opleiding.¬†Jij leert in twee jaar hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingredi√ęnten je daarvoor het beste kan gebruiken.

Verschillende kooktechnieken

Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingredi√ęnten en gereedschap al klaarstaan. Om goed en snel te kunnen werken is het voorbereidende werk heel belangrijk. Jij leert hoe je gerechten voorbereidt, zoals het wassen en snijden van groente of het fileren van vis.¬†

Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Je leert niet alleen hoe je gerechten maakt, maar ook hoe je de keuken schoon en hygi√ęnisch houdt.

Werken in supermoderne keukens 

Op school doe je veel ervaring op. Onze locatie heeft namelijk twee restaurants en bijbehorende ruime en mooie keukens. Deze zijn voorzien van het modernste apparatuur waar jij fijn mee kan werken. 

Verhalen van studenten

Student Salvador droomt ervan om ooit zijn eigen restaurant te openen.

Wat ga ik doen?

De opleiding Kok is beschikbaar als BOL- en BBL- opleiding en duurt 2 jaar. Tijdens je opleiding leer verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je samenwerkt in een team. Ook volg je interessante workshops en ga je op excursie met studiegenoten. Je leert culinaire gerechten maken die niet alleen goed smaken, maar er ook prachtig uitzien!

Ook leer je hoe je hoofd koel houdt tijdens drukke momenten en hoe je hygi√ęnisch werkt.¬†

Je doet veel praktijkervaring op zoals verschillende excursies en het volgen van workshops bij restaurants of hotels. Hierdoor kan je na het behalen van je diploma meteen aan de slag. 

Meer weten over onze opleiding? Check dan dit filmpje van Charony waarin ze vertelt over haar opleiding en haar dromen.

Stage lopen

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Jij gaat stage lopen bij topbedrijven uit de regio. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo ga jij goed voorbereid en vol kennis en ervaring een succesvolle toekomst tegemoet.  

Op¬†www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt¬†kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Deze opleiding volg je op het Benthemplein in hartje Rotterdam. 

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met jouw passie; koken! 

Aan het werk

Na je opleiding kan jij aan het werk in grote of kleine restaurants. Of bij bekende sterrenrestaurants. In de keuken kan je al je liefde voor eten en koken kwijt. Jij tovert een paar simpele gerechten tot een prachtig en smaakvol gerecht waar iedereen van geniet. In de keuken zorg je ervoor dat het voorbereidend werk gedaan is zodat jij meteen kan starten met koken wanneer de gasten arriveren.  

Ontwikkelen van de menukaart

Samen met jouw team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je plant de werkzaamheden die plaatsvinden in de keuken. Soms werk je alleen, maar meestal werk je in een team. Je doet er alles voor om hongerige gasten van een lekkere maaltijd te voorzien en tevreden te stellen met jouw kookkunsten. 

Afhankelijk van het type restaurant bereid je à la minute gerechten, maar het kan ook dat je met voorbewerkte producten kookt. 

Studententevreden rapportcijfer

Deze opleiding
7,1
Landelijk gemiddelde
7,3

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
77%
Landelijk gemiddelde
79%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok voor restaurant

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.