Zoeken
Menu
StudieMatch

International Hotel Management

School en stage (BOL)

International Hotel Management student
International Hotel Management vrouw aan de telefoon
mannen in bespreking
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Wil jij later werken in internationale sferen? Is het jouw droom om je eigen hotel of bed and breakfast te runnen in binnen- of buitenland? Wij bieden jou die kans! Deze opleiding volg je in het Engels en Nederlands. Ben jij klaar om het nieuwe gastvrij te ontdekken?

Nieuw! Nu ook voor mavoleerlingen

Heb je een mavo-diploma? Het is nu ook mogelijk om met een Mavo-diploma met deze opleiding te starten. 

Over jouw opleiding

Jij leert alles om straks als manager of ondernemer binnen de (internationale) hotelbranche aan het werk te gaan. 

Ervaring opdoen in binnen- en buitenland

Tijdens je opleiding ga je veel oefenen in de praktijk. We hebben goede relaties met hotels in Rotterdam en in het buitenland, waar jij voor praktijkopdrachten of stage aan de slag gaat. Ervaring doe je ook op in ons eigen restaurant en brasserie die wij op school  hebben. Je leert hier onder andere hoe je omgaat met gasten. 

Evenementen & Hotelmanagement

Je leert alles wat met hotels, restaurants te maken heeft en hoe je een bedrijf runt. Zo krijg je les in hotelmanagement, evenementenorganisatie, frontoffice en hospitality. Ook volg je vakken in management & organisatie, leer je hoe je een ondernemingsplan opstelt en hoe je je bedrijfsadministratie op orde houdt.

Cambridge English certificaat

Omdat je gaat werken in een internationale sector is het belangrijk dat je je talen spreekt en de Engelse taal goed beheerst. Daarom krijg je bij ons de kans om een Cambridge English certificaat te behalen. Naast Nederlands kies je ook uit de vakken Spaans of Duits. 

Wat ga ik doen?

In het Engels en Nederlands leer je ondernemen, leidinggeven en werken in een hotelomgeving. Naast theoretische vakken doe je veel ervaring op in de praktijk. In onze brasserie of restaurant doe je ervaring op op het gebied van koken, serveren en leidinggeven.

Stage lopen

Tijdens je opleiding volg je meerdere malen stage. Dit kan in Nederland, maar je krijgt ook de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. We hebben goede relaties met hotels in Rotterdam en met internationale hotels waar jij praktijkervaring opdoet. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt.nl vind je jouw ideale baan of leerwerkbedrijf. 

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie. De bijbehorende keukens beschikken over de nieuwste en modernste apparaten. Ook hebben wij op locatie een hotelreceptie waar jij leert gasten ontvangen.

Benieuwd naar deze opleiding en wat je allemaal gaat doen? Check dan deze film met onze student Dewi.

Aan het werk

Met je diploma op zak kun je manager kun je worden in een hotel in Nederland of het buitenland. Of start je jouw eigen bedrijf in de horeca zoals een hotel of restaurant.

Verzinnen van campagnes

Je ontvangt de gasten en informeert hen over die de diensten die jouw hotel biedt. Je bedenkt leuke wervingscampagnes en bedenkt nieuwe idee√ęn om je dienstverlening te verbeteren. Je spreekt verschillende¬†talen en je vindt het leuk om met mensen om te gaan.¬†

Managementtaken

Jij zorgt ervoor dat het hotel of restaurant goed loopt. Je houdt daarbij het budget in de gaten en probeer je de winst te verhogen. In alles wat je doet, staan de wensen van je gasten voorop. Je bent verantwoordelijk voor het personeel en voer je sollicitatie- en funcitoneringsgesprekken.

Werken in de hotelbranche is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Het is dus handig als je goed kan organiseren, want elke dag kan anders zijn. Je leert risico’s te ontdekken en ook te nemen. 

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
36%
Landelijk gemiddelde
39%

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
86%

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
61%
Landelijk gemiddelde
72%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een economische studie. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Zadkine Horeca College

Heb je vragen over de opleidingen die bij dit College horen? Neem dan contact met mij op.