Zoeken
Menu
StudieMatch

International Hotel Management

School & stage (BOL)

International Hotel Management studenten
International Hotel Management vrouw aan de telefoon
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Wil jij later werken in een internationale sfeer en vind jij het leuk om je hotelgasten in hun eigen taal te ontvangen en maximaal te laten genieten? Lees dan verder over deze opleiding die in het Nederlands én het Engels wordt gegeven en ontdek het nieuwe gastvrij. 

Over jouw opleiding

Als je gaat overnachten in een hotel dan ga je voor een topervaring; een beleving. En die ga jij je hotelgasten geven. Je spreekt je talen en je vindt het leuk om met mensen om te gaan. En met jouw enthousiasme en creativiteit zorg jij, samen met je team, voor maximaal genieten.

Wij leiden je op om straks als manager binnen de (internationale) hotelbranche aan het werk te gaan. Werken in de hotelbranche is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Het is dus handig als je goed kan organiseren, want elke dag kan anders zijn. Je leert risico’s te ontdekken en ook te nemen. Wij helpen jou bij het ontwikkelen van jouw zakelijke skills, want vernieuwen hoort ook bij het managen van een hotel.

Les in de praktijk

Tijdens je opleiding ga je veel oefenen in de praktijk. We hebben goede relaties met hotels in Rotterdam, maar ook met internationale hotels. En je kunt ervaring opdoen in onze eigen horeca; we hebben een super mooi restaurant en een hippe brasserie waar je les krijgt en ook gasten ontvangt. Werken in internationale sferen betekent ook dat je goed Engels moet praten. Daarom krijg je bij ons de kans om een Cambridge Englishcertificaat te behalen. 

Wat ga ik doen?

In het Engels en Nederlands leer je ondernemen, leidinggeven en werken in een hotelomgeving. Naast theoretische vakken doe je veel ervaring op in de praktijk. 

Stage lopen

Tijdens je opleiding volg je meerdere malen stage. Dit kan in Nederland, maar je krijgt ook de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. We hebben goede relaties met hotels in Rotterdam en met internationale hotels waar jij praktijkervaring op kan doen. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt.nl vind je jouw ideale baan of leerwerkbedrijf. 

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je meteen wat maximaal genieten is. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken.

Aan het werk

Met je diploma op zak kun je een manager worden in een hotel of je kunt een eigen bedrijf in de horeca starten. Dit kan van alles zijn; een familiehotel of sjiek restaurant, jij maakt de keuze.

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
36%
Landelijk gemiddelde
39%

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
86%

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
61%
Landelijk gemiddelde
72%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een economische studie. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Marco.