StudieMatch
Zoeken
Menu

International Hotel Management

School & Stage (BOL)

horecamanager in gesprek met laptop
hotelmanager aan de telefoon
mannen in bespreking
hotelmanager in overleg
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Zit het ondernemen in jouw bloed? Droom jij van jouw eigen hotel of bed and breakfast in binnen- of buitenland? Pak deze kans en meld je aan voor deze opleiding. Deze opleiding volg je in het Engels en Nederlands. 

Heb je een mavo-diploma? Het is ook mogelijk om met een Mavo-diploma met deze hotelopleiding te starten. 

Over jouw opleiding

Hoe maak je van een onderneming een succes? Wat komt erbij kijken wanneer je een hotel runt? Dit leer je allemaal tijdens deze hotelmanagement niveau 4 opleiding. Zo krijg je les in hotelmanagement, evenementenorganisatie, frontoffice en hospitality. Ook volg je vakken in management & organisatie, leer je hoe je een ondernemingsplan opstelt en hoe je je bedrijfsadministratie op orde houdt.

Je werkt aan verschillende praktijkopdrachten. Deze opdrachten voer je alleen of in groepsverband uit op school of bij hotels waarmee we intensief samenwerken. Je leert strategisch nadenken en je ontwikkelt vaardigheden als leidinggeven, samenwerken en presenteren.

Op school hebben wij een echte brasserie waar jij aan de slag gaat en in de praktijk leert hoe je met gasten omgaat en alles leert over service.

Wat ga ik doen?

In het Engels en Nederlands leer je ondernemen, leidinggeven en werken in een hotelomgeving. Naast theoretische lessen doe je in onze brasserie veel praktijkervaring op op het gebied van koken, serveren en leidinggeven.

Cambridge English certificaat

Omdat je gaat werken in een internationale sector is het belangrijk dat je je talen spreekt en de Engelse taal goed beheerst. Daarom krijg je bij ons de kans om een Cambridge English certificaat te behalen. Naast Nederlands kies je ook uit de vakken Spaans of Duits. 

Stage lopen

Tijdens je opleiding volg je meerdere malen stage. Dit kan in Nederland, maar je krijgt ook de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. We hebben goede relaties met hotels in Rotterdam en met internationale hotels waar jij praktijkervaring opdoet. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt.nl vind je jouw ideale baan of leerwerkbedrijf. 

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie. De bijbehorende keukens beschikken over de nieuwste en modernste apparaten. 

Onze school vind je in hartje Rotterdam. Vanaf het Centraal Station sta je binnen tien minuten op school en het OV stopt praktisch voor de deur. Even snel winkelen in een tussenuur? Op slechts een paar minuten lopen sta je op de bekende Coolsingel en Lijnbaan. Op school hebben naast de restaurants, ook een kapperszaak, een bakkerswinkeltje en een ruime kantine. 

Benieuwd naar deze opleiding en wat je allemaal gaat doen? Check dan deze film met onze student Dewi.

Aan het werk

Met je diploma op zak kun je hotelmanager of front-office manager worden¬†in een hotel in Nederland of het buitenland. Je bedenkt leuke wervingscampagnes en bedenkt nieuwe idee√ęn om de¬†dienstverlening te verbeteren waardoor gasten de volgende keer weer kiezen voor jouw hotel. Je spreekt verschillende¬†talen en je vindt het leuk om met mensen om te gaan.¬†

Jij zorgt ervoor dat het hotel goed loopt. Je bent commercieel ingesteld en houdt daarbij het budget in de gaten en bedenk je acties om je winst en omzet te vergroten. In alles wat je doet, staan de wensen van je gasten voorop. Je bent verantwoordelijk voor het personeel en je houdt sollicitatie- en functioneringsgesprekken.

Werken in de hotelbranche is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.0
Landelijk gemiddelde
6.9
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een economische studie. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd hoe de opleiding hotelmanagement eruitziet of wie onze docenten zijn? Bezoek dan onze Open Dagen of meld je aan voor een meeloopdag.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.