StudieMatch
Zoeken
Menu

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

In het kort

Ben jij een geboren gastheer/gastvrouw met een passie voor service? Wil jij leren hoe je gasten hartelijk ontvangt en gerechten op professionele wijze serveert? Dan hebben wij dé opleiding voor jou! Word onderdeel van een enthousiast team en start jouw avontuur bij het Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Meld je vandaag nog aan en ontdek de wereld van gastvrijheid!

Jouw opleiding bij Fletcher Hotels

Dankzij deze samenwerking ga jij direct aan de slag als leerling-medewerker bij het veelzijdige Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Onze unieke samenwerking met Fletcher Hotels maakt deze opleiding erg aantrekkelijk. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. 

En het beste nieuws? Onze opleidingen in samenwerking met Fletcher Hotels zijn volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor haar rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

De opleidingsduur is slechts een richtlijn. Laat jij uitstekende studieprestaties zien? Dan is er de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we geven jou alle ruimte om jouw opleiding succesvol af te ronden. Daarnaast bieden we ook een versnelde instap naar een hogere opleiding zodat je kunt blijven groeien in functie én opleidingsniveau. Wel dien je te voldoen aan de juiste eisen voor de algemene vakken (Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap).

Wat ga ik doen?

Je werkt het grootste deel van de week bij Fletcher Hotels, waar je ondergedompeld wordt in een leerzame en dynamische omgeving. Slechts één dag per week breng je door op school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet.

In het bruisende à la carte restaurant van Fletcher Hotel-Restaurant Wings krijg je de kans om te leren van ervaren professionals die jou alle fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Of het nu gaat om het ontvangen en begeleiden van gasten, het verzorgen van een vlekkeloze service, of het adviseren over de culinaire hoogstandjes op het menu, jij zorgt ervoor dat elke gast een onvergetelijke ervaring heeft.

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je het grootste gedeelte van de week werkt in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam. Je doet zo veel praktijkervaring op. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen

Locaties

Locatie Zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie Fletcher 

Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Met het behalen van je diploma heb je direct een voorsprong in je carrière, want bij Fletcher is een baan gegarandeerd. Als gastheer/gastvrouw zorg je ervoor dat alles geregeld is voordat de gasten arriveren. Je zorgt voor nette tafels, dat het aperitief  klaarstaat en bekijkt het menu van de dag om je gasten goed te kunnen informeren.

Bij aankomst begeleid je de gasten naar hun tafel en zorg je ervoor dat ze niets tekortkomen. Je geeft advies over gerechten en de perfecte drankcombinaties. Daarbij houd je rekening met speciale dieetwensen, zoals glutenvrij of lactosevrij. Het is jouw doel om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige ervaring heeft. Na het afscheid van de gasten zorg je ervoor dat de tafel netjes wordt afgeruimd en klaargemaakt voor de volgende gasten.

Werken als gastheer/gastvrouw betekent dat je constant in beweging bent en met verschillende mensen samenwerkt. Je werkt mogelijk op verschillende dagdelen, of in het weekend, maar juist die afwisseling is wat jouw werk zo leuk maakt.

Vervolgopleiding

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook hierin bieden Zadkine en Fletcher mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding op niveau 3 Zelfstandig werkend gastheer/ gastvrouw. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.