Zoeken
Menu
StudieMatch

010 bar Academy

School & stage (BOL)

Bar academy cocktail met ijs
Bar academy cocktail
Bar academy medewerker
Bartender met cocktail

In het kort

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Dat komt goed uit, want horecabedrijven zoeken barprofessionals op mbo 3-niveau. Mensen met vakkennis én praktijkervaring. Samen met Rotterdamse horecaondernemers (o.a. Ahoy) en producenten van bekende drankmerken (o.a. Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee en de Kuyper), leren we je alle ins en outs van het vak. ontdek het nieuwe gastvrij en lees snel verder!

Over jouw opleiding

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar willen werken? Dat kan! De opleiding 010 Bar Academy draait om ‘barwerk’. Je leert alles over alcoholische én non-alcoholische dranken.  

Experience 

Jouw gasten willen maximaal genieten en het is jouw passie om dit te verzorgen. Jij doet die ervaring op bij de 010 Bar Academy. Je ontwikkelt jezelf niet alleen in het klaslokaal, maar vooral ook op de werkvloer. Denk hierbij aan bedrijfsbezoeken, workshops, interviews en praktijkopdrachten. 

Samen met Rotterdamse horecabedrijven  

Rotterdamse horecaondernemers en producenten van bekende drankmerken delen hun kennis in de  010 Bar Academy. Denk hierbij aan Ahoy, Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee, de Kuyper en Thoms Stadsbrouwerij. Hierdoor ontwikkel jij je tot een top barista, sommelier of bartender! 

Wat ga ik doen?

De opleiding is opgedeeld in 6 blokken. Elk blok duurt enkele weken en gaat over een thema waar bepaalde soorten dranken bij horen: 
 
1. Goedemorgen: koffie & thee 
2. Lente: bier & cider 
3. Festival zomer: mix & fris 
4. Oogsttijd: wijn & overig 
5. Donkere dagen: sterk & likeur 
6. Detox: sap & water

Stage lopen

Voor je stage maak je zelf afspraken met één van de horecapartners of een bedrijf uit je eigen netwerk. In het eerste jaar doe je 400 uur praktijkervaring op. Wanneer? Dat bepaal jij zelf! Betaald? Dat kan ook! In het tweede jaar werk je ook 400 uur achter de bar. Daarna sluit je je stageperiode af met een praktijkexamen. 
Altijd al cocktails willen shaken onder de Spaanse zon of wijn willen verkopen met uitzicht op de plantages van Stellenbosch? Ga dan de laatste 12 weken in het buitenland op stage!  
 
Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein hebben we twee mooi aangeklede bars, waar je les krijgt en kunt oefenen.  

Aan het werk

Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5! Het is heel afwisselend werk, waarbij je gasten in het middelpunt staan. Je vindt het leuk om een goede sfeer te maken voor je gasten. Je bent enthousiast en creatief en je kunt goed zelfstandig werken. Maar werken in de horeca betekent ook veel samenwerken.  

Met dit diploma kun je in de horeca gaan werken als barista, sommelier of bartender. Maar ook als zelfstandig ondernemend koffiebrander, cocktailshaker, wijnimporteur of brandmanager van een drankenproducent. Werken in de horeca is niet zomaar een baan, het is ook een carrière!  

Vervolgopleidingen

Slaag je voor alle vakken en rond je het praktijkexamen positief af? Dan heb je een volwaardig mbo niveau-3 diploma op zak. Misschien ook nog wel aangevuld met keuzedelen én de branchecertificaten ‘leermeester’ en ‘sociale hygiëne’. Je kunt doorstromen naar de 010 Bar Academy niveau 4. Dit diploma kun je in 6 maanden tijd halen. 

010 bar Academy

Barista met cocktails

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student

Deborah de Bruijn

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de Bar Academy? Neem dan contact op met Deborah.