Zoeken
Menu
StudieMatch

Mbo-Verpleegkundige

Verpleegkundigen
Mbo Verpleegkundige Zadkine

In het kort

Als verpleegkundige ben je een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. En je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Begin jouw carrière in de gezondheidszorg met deze opleiding! 

Over jouw opleiding

Als afgestudeerd verpleegkundige kun je gaan werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register

Jij zorgt voor patiënten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast patiënten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting.  

Bij een opname voelen patiënten zich vaak angstig of ongemakkelijk. Door een praatje te maken en goed te luisteren kun jij ervoor zorgen dat zij zich meer op hun gemak voelen. Maar dat is niet alles.  

Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. Patiënten vragen je hulp, artsen of collega's vragen om assistentie, familieleden komen op bezoek en willen je iets vragen. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan!  

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daar maak je theoretische en praktijkgerichte opdrachten.  

Je begint in het tweede of derde leerjaar van de opleiding.  

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze partners zorgen wij ervoor dat de opleiding aansluit bij de praktijk. Zo bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

In de gezondheidszorg werkt Zadkine samen met: 

  • Aafje: specialist in ouderenzorg 
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling 
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn 
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken 
  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam 
Kies de opleiding Verpleegkundige bij Zadkine

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk? 

Met een diploma op zak kun je aan het werk als verpleegkundige. Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg. 

De gezondheidszorg ontwikkelt zich snel. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en maken vaker gebruik van e-health oplossingen. Dit betekent dat jij de technische en ict-ontwikkelingen moet blijven volgen en je vakkennis moet bijhouden. 

Studie in cijfers 

Je hebt 94% kans op werk met deze opleiding! Studenten zijn tevreden over de opleiding: zij geven de opleiding een 7,5. Ruim de helft van de studenten slaagt (65%) voor het diploma. 

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? 

Dat kan ook. Je kunt je kennis aanvullen met cursussen en opleidingen. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleiding: 

  • Hbo verpleegkundige 
  • Management in de zorg 
  • Lerarenopleiding Verpleegkundige 

Veelgestelde vragen

Kom langs

A. Kalisingh

Intake-coördinator

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.