Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Sociaal werker

School & Stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
social-work-mbo-4-versneld

In het kort

Je bent oplossingsgericht en weet van aanpakken. Je werkt met mensen die een zwakke sociale of financiële positie in de samenleving hebben en jouw hulp hard nodig hebben. Denk aan gedetineerden, mensen met schulden, of vluchtelingen. Ook vind je het leuk om te werken in een buurt of wijken, met mensen van diverse leeftijden en met verschillende achtergronden. Geinteresseerd? Schrijf je nu in voor de opleiding tot Sociaal Werker.

Goed om te weten: voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). 
Wij kunnen 150 nieuwe studenten aannemen en hebben plaats voor hooguit 15 studenten die binnen Zadkine van opleiding willen veranderen of het 1e leerjaar over doen. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Een sociaal werker is iemand die mensen graag verder helpt. Je bent oplossingsgericht en weet van aanpakken! Je werkt met mensen die een zwakke sociale of financiële positie in de samenleving hebben en jouw hulp hard nodig hebben. Denk aan gedetineerden, mensen met schulden, of vluchtelingen. 

Vaak heb je als sociaal werker een functie in de wijk en krijg je het vertrouwen van bewoners. Zo kun je snel problemen signaleren en meehelpen met het zoeken naar een oplossing. Je werkt nauw samen met wijkteams en instanties.

Ook kun je allerlei activiteiten in wijken of buurten organiseren, knutselen met kinderen, sporten met jongeren of kaarten met ouderen. Voor dit beroep leer je activiteiten coördineren, gesprekstechnieken en hulpvragen in kaart te brengen. Je rapporteert, verwerkt gegevens, voert overleg en stemt af met andere hulpverleners. 

Wat ga ik doen?

Je volgt in je opleiding social work mbo een groot aantal beroeps specifieke vakken die je voorbereiden op het beroep Sociaal Werker. Ook krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken horen standaard bij je opleiding.

Aan het werk

Een groot percentage van de studenten is afgelopen jaar geslaagd voor deze opleiding: 68%. Een groot deel van de studenten studeert verder en maakt de overstap naar het hbo. Of ga je meteen aan het werk? Dat kan ook.

Met het diploma Sociaal Werker kun je gaan werken als sociaal maatschappelijk dienstverlener of als sociaal werker.

Waar ga je werken?

Met het diploma Sociaal Werker kun je gaan werken in diverse branches zoals de gezondheidszorg, jeugdhulpverlening, ouderenzorg, jongerenwerk of de sociale dienstverlening.

Maar je kunt ook kiezen voor onder andere maatschappelijke opvang, crisisopvang, verslaafdenzorg, of gaan werken bij woningbouwverenigingen, opbouwwerk, gemeenten, asielzoekerscentra en vluchtelingenwerk, schuldhulpverlening.

Je ziet het: er zijn genoeg mogelijkheden!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je doorstuderen aan het hbo. Dat maakt je carrièrekansen groter. Ook kun je doorstromen naar een vierjarige hbo-opleiding, zoals Social Work. Of je kunt denken aan de versnelde opleiding Onderwijsassistent.

Match

Onderwijsassistent versneld

Heb je interesse in de opleiding Onderwijsassistent bij Zadkine en heb je minimaal een jaar onderwijs gevolgd in 4 havo of een mbo- diploma niveau 4? Schrijf je dan nu in voor de versnelde opleiding tot Onderwijsassistent! 

Veelgestelde vragen

Beperkt aantal plaatsen

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 150 studenten de opleiding starten en we hebben plaats voor hooguit 15 studenten die binnen Zadkine van opleiding willen veranderen of het 1e leerjaar over doen. 

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Barbara van der Giessen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Barbara:

Patty Willemen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Patty:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan