Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Mensen helpen geeft mij veel voldoening”

Dominique Bieshaar, 22 jaar en moeder van een zoontje, volgt de opleiding Sociaal Werker bij Zadkine. Momenteel zit ze in haar examenjaar en heeft het erg naar haar zin op deze opleiding.  

Dominique: “Ik heb destijds voor deze opleiding gekozen omdat ik erg graag mensen wil helpen en ondersteunen. De reden hiervoor is eigenlijk omdat ik zelf een heftig verleden heb gehad. Ik was dakloos op mijn 18e en kampte met een verslaving. Nadat ik de nodige hulp heb gehad van verschillende instanties kwam ik erachter dat ik hetzelfde wilde gaan doen en mensen die het even niet zo makkelijk hebben weer op weg wil helpen naar een goede participatie in de maatschappij." 

Over de opleiding

"De opleiding bevalt mij goed en ik vind het echt een leerzame opleiding. Vooral het tweede en derde leerjaar vond ik erg leuk omdat je dan ook 3 dagen in de week stage moet lopen. Dan maak je het vooral in de praktijk mee wat natuurlijk erg interessant is. In het tweede leerjaar heb ik bijvoorbeeld stage gelopen op het studentenpunt op het Zadkine college zelf. Hierbij moet je denken aan het ondersteunen van de studenten met bijvoorbeeld bijles geven, maar ook klassen voorlichtingen geven over wat ze in het tweede en derde leerjaar kunnen verwachten. In het derde leerjaar heb ik gekozen om een hele andere kant op te gaan en heb ik stage gelopen bij het CVD (Centrum voor Dienstverlening). Bij hen was ik ambulant begeleider en ondersteunde ik mensen met bijvoorbeeld schulden of psychische problemen. Soms kwam ik bij een client op bezoek puur zodat ze even hun verhaal kwijt konden. Dit vond ik leuk om te doen en gaf mij veel voldoening.   

Het contact met medestudenten is altijd goed geweest ook als je groepsopdrachten moest maken dan deden we dat altijd met veel plezier. Ook het contact met de docenten verloopt eigenlijk goed, als je een vraag hebt dan stuur je ze een email of een berichtje via teams en dan wordt er bijna altijd zeer snel op gereageerd. Mijn favoriete vak was toch eigenlijk wel ‘omgaan met agressie’. Hierbij leer je hoe om te gaan met agressie op de werkvloer; Wat zou jij doen in verschillende situaties, hoe blijf je kalm en hoe krijg je de cliënt kalm."  

De toekomst

"Mijn plan voor na de opleiding is toch wel om door te studeren op het HBO, ik ben dan ook al aangenomen bij Inholland om de opleiding Social work te gaan volgen waar ik super veel zin in heb. Na die opleiding wil ik dan ook gaan werken met jongeren die dakloos zijn/of zijn geweest of die met een verslaving te maken hebben. Ik wil ze motiveren om door te gaan net zoals ik heb gedaan en dat als je echt wil het allemaal wel goed komt."

Advies

"Voor alle studenten die niet zo goed weten welke richting ze op willen wil ik de volgende tip mee geven: oriënteer je goed. Ga naar open dagen op het MBO. Vraag aan studenten hoe ze het ervaren en stel je vragen! Want het is uiteindelijk jouw keuze! Ik wil jullie allemaal veel succes wensen.” 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan