StudieMatch
Zoeken
Menu

Onderwijsassistent

School & Stage (BOL)

In het kort

Juf? Meester? Wil je me helpen? Deze vraag hoor je vaak als onderwijsassistent. 
Je geeft kinderen uitleg, verzorgt lessen, werkt met een groepje leerlingen aan een opdracht, helpt bij een musical of een sportdag of bij de ouderavond: jij bent de rechterhand van de leerkracht en volwaardig lid van het docententeam. De perfecte vooropleiding voor de Pabo dus!

Spreekt dit je aan? Schrijf je in! 

Over jouw opleiding

Jij bent de rechterhand van de leerkracht. Je bereidt lessen voor groepjes kinderen voor en geeft ook zelf les. Je houdt toezicht als kinderen spelen en leren en je organiseert excursies. Administratieve taken heb je ook. Tijdens deze 3 jaar word je goed voorbereid indien je wil doorstromen naar het hbo.

Je krijgt vakken als didactiek en pedagogiek. Zo leer je kinderen beter begrijpen. Ook leer je hoe je kringgesprekken voert en hoe je de juiste aandacht geeft aan kinderen.  

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van Onderwijsassistent. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen en stagelopen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. Jouw opleiding is onderdeel van de opleiding Pedagogisch werk.

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Aan het werk

Na de opleiding kun je meteen gaan werken als onderwijsassistent in het primair en speciaal onderwijs of in het voortgezet onderwijs. Ook kun je gaan werken in het beroepsonderwijs, de volwasseneneducatie of in de buitenschoolse opvang. 

Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, Pedagogisch-educatief medewerker (Associate Degree), leraar basisonderwijs (Pabo) of een lerarenopleiding voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Betül Keskin

Contactpersoon Pedagogisch Medewerker en Onderwijs Assistent

Heb je een vraag over deze opleiding op locatie Eikenlaan? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

Michael Westdijk

Contactpersoon Pedagogisch Medewerker en Onderwijs Assistent

Heb je een vraag over deze opleiding op locatie Marten Meesweg? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.