Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
onderwijsassistent-opleiding

Onderwijsassistent

School & Stage (BOL)

Juf? Meester? Wil je me helpen? Deze vraag hoor je vaak als onderwijsassistent. 
Je geeft kinderen uitleg, verzorgt lessen, werkt met een groepje leerlingen aan een opdracht, helpt bij een musical of een sportdag of bij de ouderavond: jij bent de rechterhand van de leerkracht en volwaardig lid van het docententeam. De perfecte vooropleiding voor de Pabo dus!

Spreekt dit je aan? Schrijf je in voor opleiding Onderwijsassistent! 

Over jouw opleiding

Jij bent de rechterhand van de leerkracht. Je bereidt lessen voor groepjes kinderen voor en geeft ook zelf les. Je houdt toezicht als kinderen spelen en leren en je organiseert excursies. Administratieve taken heb je ook. Tijdens deze 3 jaar word je goed voorbereid indien je wil doorstromen naar het hbo.

Je krijgt vakken als didactiek en pedagogiek. Zo leer je kinderen beter begrijpen. Ook leer je hoe je kringgesprekken voert en hoe je de juiste aandacht geeft aan kinderen.  

De mbo-opleiding Onderwijsassistent versneld doorlopen?

Bij Zadkine kun je de mbo-opleiding Onderwijsassistent versneld doorlopen, op basis van je vooropleiding en/of je werkervaring. Dit wordt tijdens het intakegesprek met je besproken. Na het gesprek ontvang je een persoonlijk advies met jouw (eventuele versnelde) scholingstraject.

Wat ga ik doen?

In deze opleiding tot Onderwijsassistent leer je alles over het vak van Onderwijsassistent. Je leert meer over de ontwikkeling van het kind en andere theorie die jou een goede basis geeft. Natuurlijk horen creatieve vakken er ook bij en ga je veel oefenen en stagelopen. Ook leer je goed voorlezen en vertellen. Jouw opleiding is onderdeel van de opleiding Pedagogisch werk.

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding Onderwijsassistent. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Aan het werk

Na de opleiding kun je meteen gaan werken als onderwijsassistent in het primair en speciaal onderwijs of in het voortgezet onderwijs. Ook kun je gaan werken in het beroepsonderwijs, de volwasseneneducatie of in de buitenschoolse opvang. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? Dat kan ook. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding Social work, Pedagogisch-educatief medewerker (Associate Degree), leraar basisonderwijs (Pabo) of een lerarenopleiding voor voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan