Zoeken
Menu
StudieMatch

Medewerker sport en recreatie

School & stage (BOL)
Begeleiding bij klimwand
zwemles

In het kort

Ben je sportief en enthousiast? Kun je met verschillende doelgroepen overweg? En vind je het leuk om mensen te helpen om fit te zijn en te blijven? Dan is de opleiding Medewerker Sport en recreatie iets voor jou! Je kunt daarna aan de slag bij een sportschool, zwembad of een camping. 

Over jouw opleiding

Tijdens de opleiding begin je met het volgen van een basisdeel; dit is voor iedereen hetzelfde en je maakt zo kennis met alle profielen. Vervolgens maak je jouw definitieve keuze uit de uitstroomprofielen: Medewerker sport & recreatie, Facilitair medewerker of Helpende zorg & welzijn.  

De informatie over Medewerker sport en recreatie begint bij 00:56.

Wat ga ik doen?

Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Dienstverlening. 

Je begint de opleiding met een basisdeel. Dit is voor iedereen hetzelfde en je komt op die manier over alle profielen iets te weten. Daarna maak je een definitieve keuze uit de uitstroomprofielen: Medewerker sport & recreatie, Facilitair medewerker of Helpende zorg & welzijn. 

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Je volgt de lessen op locatie Elritsstraat 11 (Rotterdam Hoogvliet).

Werken in sportschool
Werken in sportschool

Aan het werk

Met dit diploma kun je bij veel sport- en recreatiebedrijven aan de slag. Bijvoorbeeld bij campings, bungalowparken, fitnesscentra, zwembaden. Je kunt ook werken in een wijk of op een school. Je werkt klantgericht en dienstverlenend. Ook kun je goed met anderen samenwerken en met verschillende typen sport- en recreatiedeelnemers omgaan. Je volgt instructies op en je houdt je aan de regels. 

Je bent sportief, enthousiast en je kunt met verschillende doelgroepen overweg. Je vindt het leuk om te ondersteunen en dat materialen en ruimtes schoon en veilig zijn. Tot slot volg je instructies op en je houdt je aan de regels.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingsleider (niveau 3). Je kunt ook kiezen voor een andere niveau 3-opleiding binnen Zadkine. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Edwin van Pelt

Contactpersoon van deze opleiding

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.