StudieMatch
Zoeken
Menu

Medewerker sport en recreatie

School & Stage (BOL)

Medewerker Sport & Recreatie mbo Zadkine
Begeleiding bij activiteiten
Kickboksen Zadkine
Medewerker Sport & Recreatie

In het kort

Hou jij van sport en bewegen en vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Kun je met verschillende doelgroepen overweg? Dan is de opleiding Medewerker Sport & Recreatie iets voor jou! Je kunt daarna aan de slag bij bijvoorbeeld een sportschool, zwembad of een camping. 

Over jouw opleiding

Je start met een introductieperiode. Daarin leer je medestudenten, docenten en de school kennen. Je opleiding is opgebouwd uit verschillende onderdelen: theorie, praktijk en sport.

Praktijk en theorie gekoppeld
Je leert heel veel in de praktijk. Je doet praktijkervaring op binnen en buiten de school. De theorie is altijd gekoppeld aan voorbeelden uit de (sport)praktijk.

Studieloopbaanbegeleider
Je hebt gedurende de opleiding een eigen studieloopbaanbegeleider, die je begeleidt bij je studieloopbaan. Je bespreekt met hem of haar wat je wilt en wat je kunt met je opleiding. Coaching vindt zowel individueel als groepsgewijs plaats. Halverwege elk studiejaar bespreken we je resultaten met je. Daarbij letten we vooral op jouw ontwikkeling op school en in de praktijk.

Sport
Natuurlijk ben je ook sportief bezig. Je krijgt te maken met sport en spel. Bijvoorbeeld zwemmen, klimmen, volleybal, voetbal en tennis.

De informatie over Medewerker sport en recreatie begint bij 00:56.

Wat ga ik doen?

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw. Je bent ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Je volgt de lessen op locatie Elritsstraat 11 (Rotterdam Hoogvliet).

Werken in een sportschool
Werken in een sportschool

Aan het werk

Met dit diploma kun je bij veel sport- en recreatiebedrijven aan de slag. Bijvoorbeeld bij campings, bungalowparken, fitnesscentra, zwembaden. Je kunt ook werken in een wijk of op een school. Je werkt klantgericht en dienstverlenend. 

Je bent sportief, enthousiast en je kunt met verschillende doelgroepen overweg. Je vindt het leuk om te ondersteunen en dat materialen en ruimtes schoon en veilig zijn. Tot slot volg je instructies op en je houdt je aan de regels.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.8
Landelijk gemiddelde
6.7

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
71%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingsleider (niveau 3). Je kunt ook kiezen voor een andere niveau 3-opleiding binnen Zadkine. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther: