Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Mbo-verpleegkundige i.s.m. Aafje

Werk & School (BBL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Verpleegkundige aan het werk
Verpleegkundige praat met patient
Verpleegkundige en oudere man

In het kort

Een verpleegkundige is een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. In de zorg heb je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Met deze opleiding sta jij als verpleegkundige stevig in je schoenen! 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Als afgestudeerd verpleegkundige ben je gekwalificeerd om in diverse branches van de verpleging en verzorging te werken. Verpleegkundige is een beschermende beroepstitel. Als afgestudeerd verpleegkundige word je geregistreerd in het BIG-register. 

Jij zorgt voor patiënten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast patiënten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting. Je stelt patiënten op hun gemak.  Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan!  

Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg. 

Mbo-Verpleegkundige Aafje

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daarin werk je aan theoretische en praktijkgerichte opdrachten.  

Stage lopen

Zadkine werkt intensief samen met Aafje: specialist in ouderenzorg . Zo weten we samen met Aafje wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven. Samen met Aafje bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.  

Meer weten over werken bij Aafje? Klik dan hier.

Aan het werk

Studenten die jou voorgingen, zijn heel tevreden: zij gaven de opleiding een 8,1. Maar liefst 71% van de studenten is geslaagd voor het diploma. Bovendien maak je met deze opleiding veel kans op werk! 

Ga je meteen aan het werk? 
Na het halen van je diploma ga je werken in de zorginstelling waar je bent aangenomen.  
Als afgestudeerd verpleegkundige kun je werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door?  Dat kan natuurlijk ook, als je werkgever daar toestemming voor geeft. Je kunt je ontwikkelen door aanvullende cursussen en opleidingen te volgen. Ook kun je doorstromen naar de hbo-opleiding Verpleegkundige niveau 6.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

A. Kalisingh

Intake-coördinator

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan