Mbo-verpleegkundige i.s.m. Aafje

In het kort
Een verpleegkundige is een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. In de zorg heb je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Met deze opleiding sta jij als verpleegkundige stevig in je schoenen!
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Als afgestudeerd verpleegkundige ben je gekwalificeerd om in diverse branches van de verpleging en verzorging te werken. Verpleegkundige is een beschermende beroepstitel. Als afgestudeerd verpleegkundige word je geregistreerd in het BIG-register.
Jij zorgt voor patiënten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast patiënten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting. Je stelt patiënten op hun gemak. Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan!
Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg.
- Je kunt goed met mensen omgaan en je vindt het leuk om hen te verzorgen of te verplegen
- Je kunt je goed inleven in patiënten en je behandelt hen met respect
- Je kunt goed plannen en nauwkeurig werken
- Je bent stressbestendig en je kunt goed met werkdruk omgaan
- Je durft verantwoording te dragen
- Je vindt het fijn om niet elke dag van 9 tot 5 te werken. Je beseft dat werken in de gezondheidszorg betekent dat je ook ’s avonds en ’s nachts moet werken
- Je houdt je aan de beroepscode, normen en waarden, de visie en de richtlijnen van de instelling waar je werkt
Wat ga ik doen?
In deze opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daarin werk je aan theoretische en praktijkgerichte opdrachten.
Je begint de opleiding met het basisdeel van het tweede leerjaar. In dit deel van de opleiding krijg je les in vakken en onderwerpen die bij je beroep horen, zoals:
- Anatomie
- Eerstehulpverlening
- Omgangskunde
- Ziekteleer
- Verpleegkunde
- Uitvoering van verpleegtechnische handelingen
- Zelfstandig problemen oplossen
- Samenwerken
Ook krijg je les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, Engels en rekenen en burgerschap. Deze vakken horen standaard bij je opleiding.
Ben je klaar met het basisdeel? Dan kies je in overleg met je studiebegeleider een profieldeel waarin je je gaat specialiseren. Je kunt kiezen uit vier profieldelen:
- Ziekenhuizen
- Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg
- Gehandicaptenzorg
- Geestelijke gezondheidszorg
Je krijgt theorie en je oefent in een praktijklokaal. Ook werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk je in de instelling waar je bent aangenomen. De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid.
Je kunt ook zelf nog een aantal vakken kiezen. Dat zijn de keuzedelen waarmee je je opleiding zelf vormgeeft. Je kunt je verder specialiseren in je beroep, of je voorbereiden op een volgende opleiding. Jij bepaalt. Want het gaat om jouw toekomst!
Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan. Met je diploma in de hand kun je aan je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal in huis hebt. Soms kunnen de keuzedelen ervoor zorgen dat je vrijstellingen krijgt in je vervolgopleiding.
Stage lopen
Zadkine werkt intensief samen met Aafje: specialist in ouderenzorg . Zo weten we samen met Aafje wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven. Samen met Aafje bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.
Meer weten over werken bij Aafje? Klik dan hier.
Aan het werk
Studenten die jou voorgingen, zijn heel tevreden: zij gaven de opleiding een 8,1. Maar liefst 71% van de studenten is geslaagd voor het diploma. Bovendien maak je met deze opleiding veel kans op werk!
Ga je meteen aan het werk?
Na het halen van je diploma ga je werken in de zorginstelling waar je bent aangenomen.
Als afgestudeerd verpleegkundige kun je werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register.
Studenttevredenheid
Percentage geslaagde studenten
Afgestudeerden met werk
Vervolgopleidingen
Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook, als je werkgever daar toestemming voor geeft. Je kunt je ontwikkelen door aanvullende cursussen en opleidingen te volgen. Ook kun je doorstromen naar de hbo-opleiding Verpleegkundige niveau 6.
Veelgestelde vragen
Het cursusgeld is vastgesteld op € 258,- (schooljaar 2022/2023)
Je betaalt cursusgeld als je:
- Op 1 augustus van het schooljaar 18 jaar bent
- Een bbl-opleiding volgt (deeltijdopleiding)
- Een deeltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
- Nederlands als tweede taal hebt (NT2)
Je hoeft geen cursusgeld te betalen als je:
- Ook al ingeschreven bent bij Zadkine voor een opleiding waarvoor je lesgeld betaalt
Je ontvangt in de loop van het schooljaar automatisch een factuur voor het cursusgeld vanuit Zadkine.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan: voor 1 april. Anders kun jij misschien niet starten bij de opleiding van jouw keuze.
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Lees hier alles over aanmelding en toelating.
Om stage te lopen of te werken bij jouw leerwerkbedrijf heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Deze officiële verklaring is verplicht.
Met deze verklaring bewijs je dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden. Twijfel je of je een VOG kunt krijgen? Neem contact met ons op.
Geen VOG betekent geen stage, dus check voordat je aan deze opleiding begint bij je gemeente of je een VOG kunt krijgen. Meer informatie vind je op: watdevog.nl
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina.
- Vul het aanmeldingsformulier in.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: als bol of als bbl. Wat is het verschil?
Bol
Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. Deze variant wordt het meest gekozen door studenten.
Bbl
Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je deze opleiding kunt volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Zo combineer je werken en leren. Ook kun je sommige bbl-opleidingen in de avonduren volgen.
Voor beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen bol en bbl. De keuze is aan jou: hoe wil jij leren? Goed om te weten: Bij een BBL-opleiding kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Kom langs
A. Kalisingh
Intake-coördinatorHeb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.